מאפה תפוחי אדמה מהיר וטעים בטירוף

מאפה כזה עוד לא אכלתם: בצק עלים סופר פריך עם פרוסות דקות וזהובות של תפוחי אדמה, גבינה עשירה ותימין, שמכינים ממש בקלות. ההתמכרות הבאה שלכם!
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

מצרכים

אופן הכנה

  1. מפשירים את הבצק העלים על פי ההוראות שעל גבי האריזה.
  2. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  3. פורסים את תפוחי האדמה דק דק. אם יש לכם מנדולינה כדאי להעזר בה, אם לא, בעזרת סכין חדה בזהירות.
  4. מניחים את הבצק על תבנית תנור עם נייר אפייה.
  5. בעזרת סכין חדה חורצים מסגרת במרחק 2 ס”מ מהשוליים. חשוב לא לחתוך עד הסוף אלא 3/4 דרך. מחוררים את האמצע (בלי לחורר את המסגרת) עם מזלג בשלל מקומות.
  6. מגררים את גבינת המוצרלה. מערבבים בקערה את גבינת השמנת עם גבינת המוצרלה המגוררת.
  7. מורחים על כל המרכז (עד הפס של המסגרת) את הגבינות בשכבה דקה ומניחים את תפוחי האדמה מעל בצורת רעפים צמודים.

    מניחים את תפוחי האדמה מעל בצורת רעפים. צילום: אפיק גבאי
    מניחים את תפוחי האדמה מעל בצורת רעפים. צילום: אפיק גבאי

  8. מתיזים תרסיס שמן, בנדיבות, על תפוחי האדמה והבצק מסביב ומפזרים עלי תימין. ממליחים ומפלפלים.
  9. אופים בתנור במשך 25 דקות או עד שהמאפה ותפוחי האדמה זהובים.

הערות

  • אפשר גם להשתמש ברוזמרין במקום תימין

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 36.3 קק״ל 217.9 קק״ל
פחמימות 0.1 גרם 0.5 גרם
שומן 2.6 גרם 15.9 גרם
נתרן 313.9 מ״ג 1883.6 מ״ג
חלבון 3.0 גרם 18.1 גרם
סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
שומן רווי 1.7 גרם 10.1 גרם
כולסטרול 7.1 מ״ג 42.5 מ״ג
סידן 68.6 מ״ג 411.8 מ״ג
ברזל 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
אשלגן 8.9 מ״ג 53.3 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 1.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody