רקע ברימאג

מאפייה גיאורגית אצלכם בבית: חצ’פורי תרד עם ביצה

חצ'פורי תרד משגע מהמטבח הגיאורגי: מאפה בצורת סירה, במילוי גבינות ותרד עם ביצה מעל. בוצעים מהבצק, טובלים במילוי ומתענגים על כל ביס!
חצ'פורי תרד משגע מהמטבח הגיאורגי: מאפה בצורת סירה, במילוי גבינות ותרד עם ביצה מעל. בוצעים מהבצק, טובלים במילוי ומתענגים על כל ביס!
  • תומר אומנסקי
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    710
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 710.1 קק״ל 7811.3 קק״ל
    פחמימות 77.2 גרם 848.7 גרם
    שומן 29.0 גרם 319.3 גרם
    נתרן 1580.6 מ״ג 17386.3 מ״ג
    חלבון 34.2 גרם 376.1 גרם
    סיבים תזונתיים 3.5 גרם 38.6 גרם
    שומן רווי 8.4 גרם 92.0 גרם
    כולסטרול 321.0 מ״ג 3530.7 מ״ג
    סידן 396.1 מ״ג 4356.6 מ״ג
    ברזל 3.3 מ״ג 35.9 מ״ג
    אשלגן 405.3 מ״ג 4458.7 מ״ג
    אבץ 2.7 מ״ג 29.3 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    18
  • הכנה 40 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    710
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 710.1 קק״ל 7811.3 קק״ל
    פחמימות 77.2 גרם 848.7 גרם
    שומן 29.0 גרם 319.3 גרם
    נתרן 1580.6 מ״ג 17386.3 מ״ג
    חלבון 34.2 גרם 376.1 גרם
    סיבים תזונתיים 3.5 גרם 38.6 גרם
    שומן רווי 8.4 גרם 92.0 גרם
    כולסטרול 321.0 מ״ג 3530.7 מ״ג
    סידן 396.1 מ״ג 4356.6 מ״ג
    ברזל 3.3 מ״ג 35.9 מ״ג
    אשלגן 405.3 מ״ג 4458.7 מ״ג
    אבץ 2.7 מ״ג 29.3 מ״ג
    סגור

אני אוהב חצ’פורי ואני אוהב שקשוקה תרד, אז החלטתי לשלב ביניהם ולהכין מאפה חצ’פורי במילוי פטה, תרד וביצים – יצא אחד המאפים היותר טעימים ומפנקים שאכלתי לאחרונה!

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מילוי

מעל החצ'פורי


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מכניסים את כל המצרכים, מלבד המלח, לקערת המיקסר ומפעילים על מצב לישה במשך 8 דקות.
  2. לאחר 8 דקות מוסיפים פנימה את המלח ולשים במשך 2 דקות נוספות.
  3. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים במגבת ומתפיחים במשך כ-90 דקות עד להכפלת הנפח. ניתן להתפיח את הבצק בתנור שחומם מראש לחום של 40 מעלות עד להכפלת נפח הבצק.
  4. מכינים את המילוי: קוצצים את התרד דק דק.
  5. מערבבים בקערה את כל חומרי המילוי יחד.
  6. מרכיבים את החצ’פורי: מחלקים את הבצק שתפח לחתיכות במשקל 150 גרם כל אחת.
  7. כל חתיכת בצק מרדדים לצורת מלבן.
  8. את הצדדים הרחבים של המלבן מגלגלים פנימה מלמעלה ומלמטה (בדומה לצורת ספר תורה), באמצע משאירים שביל רחב יחסית.
  9. מצמידים יחד את החלק העליון והחלק התחתון מצד ימין בפינה, ומצד שמאל בפינה, כך שנוצרת צורת סירה.
  10. מעבירים את הסירות לתבנית אפייה.
  11. ממלאים את סירות החצ’פורי במלית ומשאירים מקום לביצה שתתווסף בהמשך.
  12. מתפיחים עם המילוי במשך כ-30 דקות. אם הסירות נפתחות מעט- מצמידים מחדש את הבצק ומוודאים שלא ייפתח לפני האפייה.
  13. אם רוצים לפני האפייה ניתן להבריש את הסירות בביצה טרופה ולפזר שומשום.
  14. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 185 מעלות על מצב טורבו במשך כ-15 דקות.
  15. לאחר 15 דקות, בעזרת כף מזיזים את המילוי מעט לצדדים ושופכים פנימה ביצה שלמה.
  16. מתבלים במלח ופלפל ואופים במשך 10 דקות נוספות.
  17. לאחר האפייה מברישים בשמן זית ומגישים לצד צנוניות, זיתים ופלפל חריף.

    חצ'פורי תרד2
    חצ’פורי תרד עם ביצה. צילום: תומר אומנסקי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מאפייה גיאורגית אצלכם בבית: חצ’פורי תרד עם ביצה

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות