מאפינס פיצה ללא גלוטן

איך מגוונים את ארוחת עשר? מכינים מאפינס פיצה ללא גלוטן. מאפינס מופלאים, עשירים בחלבון וסיבים ודלים בפחמימה, משביעים וטעימים בטירוף
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

המאפינס פיצה שלי, מופלאים, רכים, נימוחים ומלאים בערכים תזונתיים.

הם ללא גלוטן, הם עשירים בחלבון וסיבים, הם דלי פחמימה, הם משביעים אבל לא גורמים לתחושת עייפות אחרי האוכל, והכי חשוב הם טעימים בטירוף.

זמן ההכנה שלהם כל כך קצר שזה לא נתפס - בתוך 30 דקות מכינים ארוחת עשר לכל השבוע.

אני אוהבת לארוז אותם בזוגות עם מלפפונים ועגבניות שרי. הירקות נותנים רעננות למאפינס ומשלימים את המכלול לארוחה.

בזכותם אני קמה בכל בוקר בשלווה, מתארגנת ליום העבודה, שולפת מהמקרר קופסת אוכל שהכנתי מבעוד מועד, ויוצאת מצוידת מהבית.

ככה מחכה לי בהמשך היום ארוחת עשר מאוזנת ובריאה, כזו שלא תעייף אותי, ותעניק לגוף שלי ולי המון טוב.

בול מה שכל אמא רוצה להעניק לעצמה ולילדים שלה.

את המאפינס הללו אפשר להכין בטעם הקלאסי עם זיתים, או עם כל תוספת אחרת שאתם אוהבים על הפיצה.

מצרכים

מאפינס

עיטור

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.
  2. משמנים או מרפדים בנייר אפיה תבנית מאפינס.
  3. מערבבים בקערה בעזרת מטרפה או בבלנדר ביצים, שמן זית, רסק עגבניות, חלב, שום, מלח, אורגנו, אבקת אפייה וקמח עדשים לעיסה חלקה ואוורירית. 
  4. מוסיפים לבלילה את הגבינה והתוספת שבחרנו, מערבבים היטב ומחלקים את הבלילה ל-12 שקעי המאפינס בתבנית. 
  5. מפזרים מעט גבינה מעל כל מאפינס ואופים 15-20 דקות או עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש. 
  6. מצננים ומחלצים את המאפינס מהתבנית.
  7. ניתן לשמור בשקית ניילון פשוטה שסגורה היטב או בקופסא אטומה במקרר. מומלץ לארוז את המאפינס רק כאשר הם צוננים לגמרי.

הערות

  • ניתן להחליף את הכוס קמח עדשים בכוס וחצי קמח שקדים
  • מומלץ לרפד את תבנית המאפינס בנייר אפיה או בנייר המתאים לתבנית (מנז'ט), כך יהיה קל יותר לחלץ את המאפינס ולשמור אותם למשך שבוע
  • ניתן לשמור את המאפינס בהקפאה, אין צורך בהפשרה מראש במידה ואוכלים אותם ב-10 בבוקר הם יפשירו מעולה עד שעת האוכל, הוציאו אותם מהמקפיא בבוקר לפני היציאה לבית הספר / עבודה, עד 10:00 הם יפשירו ויהיו עסיסים וטעימים
  • כאשר מחלקים את מסת המאפינס לתבנית השקעים מומלץ להעזר בכף גלידה כדי להעביר את הבלילה בכמות שווה לכל מאפין
  • איך טוחנים קמח עדשים כתומות בבית? מכניסים לבלנדר או למעבד מזון כוס עדשים כתומות יבשות וטוחנים אותן, במידה והטחינה לא הופכת את העדשים לקמח דק דללו את כמות העדשים בבלנדר והפעילו את הבלנדר בפולסים קצרים עד לקבלת המרקם הרצוי (זהה לקמח רגיל). אפשר לטחון מראש קילו עדשים כתומות ולאחסן את הקמח עדשים בכלי אטום בארון או במקרר לעת הצורך
  • מומלץ לטחון את המרכיבים הרטובים עם קמח העדשים, הטחינה תגרום לכך שהבלילה לא תהיה גושית מפני שלקמח עדשים יש נטייה להפוך לגושי בבלילה רטובה (ניתן לטחון בבלנדר "שייקים" או בלנדר מוט). במידה ואין בלנדר השתדלו לערבב היטב עם מטרפה עד שהמסה אחידה וחלקה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 176.6 קק״ל 2118.6 קק״ל
פחמימות 3.3 גרם 39.0 גרם
שומן 15.5 גרם 186.0 גרם
נתרן 633.4 מ״ג 7600.5 מ״ג
חלבון 6.2 גרם 74.3 גרם
סיבים תזונתיים 0.8 גרם 9.8 גרם
שומן רווי 3.7 גרם 44.1 גרם
כולסטרול 91.4 מ״ג 1096.8 מ״ג
סידן 105.4 מ״ג 1264.5 מ״ג
ברזל 1.0 מ״ג 11.5 מ״ג
אשלגן 197.2 מ״ג 2366.7 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 6.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (8)

      Avatar
      Foody Foody

      לא כל כך הבנו מה השאלה 🙂

    Avatar
    שלמה

    עקבתי באדיקות אחרי המתכון ויצאו מאפינס מאד יבשים. אווריריים אבל יבשים, כמו ספוג. אולי כדאי להוסיף חמאה או משהו כזה?

      Avatar
      Foody Foody

      היי, אסי מציינת שעוד לא נתקלה בבעיה כזו, אבל מציעה להוסיף עוד רבע כוס חלב שיעניק לחות. בהצלחה!

      Avatar
      Foody Foody

      ודאי!

      Avatar
      Foody Foody

      בוודאי, באותה כמות

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody