
מה אוכלים בחופשת הקורונה? טורטייה כוסמת ירוקה
- עדי הררי
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 82.1 קק״ל 328.3 קק״לפחמימות 11.1 גרם 44.3 גרםשומן 3.2 גרם 12.8 גרםנתרן 580.7 מ״ג 2322.6 מ״גחלבון 2.0 גרם 7.9 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 7.5 גרםשומן רווי 0.4 גרם 1.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 8.2 מ״ג 32.7 מ״גברזל 0.6 מ״ג 2.5 מ״גאשלגן 65.1 מ״ג 260.5 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.6 מ״גסגור
-
מרכיבים7
-
הכנה 25 דק׳כולל 3 שעות ו-30 דק׳
-
קלוריות82
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 82.1 קק״ל 328.3 קק״לפחמימות 11.1 גרם 44.3 גרםשומן 3.2 גרם 12.8 גרםנתרן 580.7 מ״ג 2322.6 מ״גחלבון 2.0 גרם 7.9 גרםסיבים תזונתיים 1.9 גרם 7.5 גרםשומן רווי 0.4 גרם 1.4 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 8.2 מ״ג 32.7 מ״גברזל 0.6 מ״ג 2.5 מ״גאשלגן 65.1 מ״ג 260.5 מ״גאבץ 0.7 מ״ג 2.6 מ״גסגור
אני עדי, נטורופתית ואימא מלב השרון. אנחנו משפחה שאוהבת לאכול, ולאכול טוב ובריא.
חלק נרחב מהעבודה שלנו זה להדריך מטופלים לתזונה בריאה, לכן אנו כל הזמן מיצרים פתרונות פשוטים ומעניינים לארוחות.
את המתכון הזה כתבתי בקבוצת הפייסבוק חופשת קורונה – אז מה אוכלים היום? אתם מוזמנים גם לבשל איתנו ולהעביר את הזמן יחד.
מרכיבים 7 | זמן הכנה 25 דק׳ | זמן כולל 3 שעות ו-30 דק׳ | קלוריות 82 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים


-
2 כוסות כוסמת ירוקה
-
2 1/2 כוסות מים
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
-
1 כף שמן זית
-
1/2 כפית פפריקה מעושנת(חריפה/ מתוקה)
-
1/4 כפית אבקת קארי

אופן הכנה
- משרים את הכוסמת בקערה עם מים במשך שלוש שעות. מסננים מנוזלים ובמעבד מזון/ בלנד טוחנים את הכוסמת עם 2.5 כוסות מים ושאר הרכיבים.
- מחממים מחבת (מומלצת מחבת נונסטיק) ובעזרת מצקת שופכים מהבלילה שנוצרה ויוצרים קרפים דקים.
- צורבים על אש בינונית/ גבוהה צד אחד עד שהשוליים משתחררים (בערך 2 דקות) הופכים וצורבים עוד דקה מהצד השני. אין צורך לשמן את המחבת.
צורבים על אש בינונית/ גבוהה צד אחד עד שהשוליים משתחררים - מגישים עם איזה מילוי, סלט, מטבל שאוהבים.
טורטייה כוסמת ירוקה. צילום: עדי הררי
אופן הכנה
- משרים את הכוסמת בקערה עם מים במשך שלוש שעות. מסננים מנוזלים ובמעבד מזון/ בלנד טוחנים את הכוסמת עם 2.5 כוסות מים ושאר הרכיבים.
- מחממים מחבת (מומלצת מחבת נונסטיק) ובעזרת מצקת שופכים מהבלילה שנוצרה ויוצרים קרפים דקים.
- צורבים על אש בינונית/ גבוהה צד אחד עד שהשוליים משתחררים (בערך 2 דקות) הופכים וצורבים עוד דקה מהצד השני. אין צורך לשמן את המחבת.
- מגישים עם איזה מילוי, סלט, מטבל שאוהבים.

הכנתם את המתכון?
תגובות (23)
מתכון נהדר! אני מכינה אותה כבר תקופה ותמיד מופתעת מחדש. רציתי לשאול, הקלוריות שרשמת הם לטורטיה אחת, נכון? תודה🙏🏻
כמה גרם זה שתי כוסות כוסמת ירוקה?
היי אוריאן, 400 גרם
כוסמת שהונבטה במשך יומיים נזרקה לפח כי כמויות המים פה לא נכונות. חבל.

היי שרון, לא כתוב במתכון שיש להנביט את הכוסמת במשך יומיים. שימי לב כי לפי סעיף 1 באופן ההכנה, משרים את הכוסמת בקערה עם מים במשך שלוש שעות בלבד ואז מסננים מנוזלים וטוחנים במעבד מזון את הכוסמת עם 2.5 כוסות מים ושאר הרכיבים. בהצלחה!
קטגוריות
- ארוחה בריאה
- ארוחה דיאטטית
- ארוחה זוגית
- ארוחה זולה
- ארוחה חגיגית
- ארוחה מהירה
- ארוחה קלילה
- ארוחות
- ארוחות בוקר
- ארוחות ערב
- ארוחות צהריים
- ארוחת לילה
- ארוחת עשר
- ארוחת שבת בבוקר
- ארוחת שישי בערב
- בראנץ'
- מנות עיקריות
- מנות ראשונות
- מסיבת רווקות
- מתכוני חגים
- מתכונים ב-10 דקות
- מתכונים בריאים
- מתכונים דיאטטיים
- מתכונים טבעוניים
- מתכונים ללא גלוטן
- מתכונים ללא לקטוז
- מתכונים לפסח
- מתכונים צמחוניים