מה בשבילכם? ארטיק יוגורט דובדבן או ארטיק יוגורט מישמש?
חם בשמש וחם בצל, אז מה עושים? מכינים ארטיקים משגעים מפירות. בחרתי להשתמש בדובדבן ובמשמש, כי זה מה שיש בשווקים, אבל חושו חופשיים להשתמש בכל פרי שאתם אוהבים
חם בשמש וחם בצל, אז מה עושים? מכינים ארטיקים משגעים מפירות. בחרתי להשתמש בדובדבן ובמשמש, כי זה מה שיש בשווקים, אבל חושו חופשיים להשתמש בכל פרי שאתם אוהבים
- נעמה פלד
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 119.6 קק״ל 717.8 קק״לפחמימות 24.1 גרם 144.4 גרםשומן 1.5 גרם 9.0 גרםנתרן 45.2 מ״ג 271.0 מ״גחלבון 2.9 גרם 17.3 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 4.7 גרםשומן רווי 0.9 גרם 5.4 גרםכולסטרול 4.5 מ״ג 27.0 מ״גסידן 85.4 מ״ג 512.7 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.0 מ״גאשלגן 83.6 מ״ג 501.5 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
-
מרכיבים6
-
הכנה 5 דק׳כולל 5 שעות
-
קלוריות120
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 119.6 קק״ל 717.8 קק״לפחמימות 24.1 גרם 144.4 גרםשומן 1.5 גרם 9.0 גרםנתרן 45.2 מ״ג 271.0 מ״גחלבון 2.9 גרם 17.3 גרםסיבים תזונתיים 0.8 גרם 4.7 גרםשומן רווי 0.9 גרם 5.4 גרםכולסטרול 4.5 מ״ג 27.0 מ״גסידן 85.4 מ״ג 512.7 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.0 מ״גאשלגן 83.6 מ״ג 501.5 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 6 | זמן הכנה 5 דק׳ | זמן כולל 5 שעות | קלוריות 120 | כמות מנות 6 |
---|
מצרכים
מצרכים
ל-3 קרטיבים בטעם דובדבן:
-
1 1/2 כוסות דובדבנים טרייםמגולענים
-
1 גביע יוגורט 3%
ל-3 קרטיבים בטעם משמש:
-
6 משמשים טריים גדוליםאו משומרים מסוננים מסירופ
-
1 גביע יוגורט 3%
אופן הכנה
- מכינים סירופ סוכר. מבשלים 1/2 כוס סוכר עם חצי כוס מים עד שהסוכר נמס לגמרי. מקררים את הסירופ.
- חותכים 2 משמשים לקוביות קטנות ושומרים בצד. חותכים 6 דובדבנים לחצי ומוציאים את הגלעין ושומרים בצד. את שאר הפירות מגלענים ומייעדים לטחינה בבלנדר.
- מרסקים בבלנדר כל פרי בנפרד יחד עם 2 כפות של סירופ סוכר (ניתן לרסק את הפירות יחד, אבל אנחנו ממליצים להכין קרטיב דובדבן וקרטיב משמש בנפרד, הטעמים לא כל כך משתלבים).
- מוסיפים לכל אחת מהתערובות את היוגורט ומערבלים עוד קצת. מוסיפים את הפירות שחתכנו קודם (את הדובדבנים החצויים מוסיפים לבלילת הדובדבנים ואת המשמשים לתערובת המשמשים).
- יוצקים את תערובת הפירות והיוגורט לתוך כלים יעודיים לקרטיבים. אם אין לכם כלים כאלה ניתן לצקת את התערובת לכוסות חד פעמיות קטנות והכניס לתוכן מקל ארטיק או כפית.
- מקפאים לפחות 5 שעות.
אופן הכנה
- מכינים סירופ סוכר. מבשלים 1/2 כוס סוכר עם חצי כוס מים עד שהסוכר נמס לגמרי. מקררים את הסירופ.
- חותכים 2 משמשים לקוביות קטנות ושומרים בצד. חותכים 6 דובדבנים לחצי ומוציאים את הגלעין ושומרים בצד. את שאר הפירות מגלענים ומייעדים לטחינה בבלנדר.
- מרסקים בבלנדר כל פרי בנפרד יחד עם 2 כפות של סירופ סוכר (ניתן לרסק את הפירות יחד, אבל אנחנו ממליצים להכין קרטיב דובדבן וקרטיב משמש בנפרד, הטעמים לא כל כך משתלבים).
- מוסיפים לכל אחת מהתערובות את היוגורט ומערבלים עוד קצת. מוסיפים את הפירות שחתכנו קודם (את הדובדבנים החצויים מוסיפים לבלילת הדובדבנים ואת המשמשים לתערובת המשמשים).
- יוצקים את תערובת הפירות והיוגורט לתוך כלים יעודיים לקרטיבים. אם אין לכם כלים כאלה ניתן לצקת את התערובת לכוסות חד פעמיות קטנות והכניס לתוכן מקל ארטיק או כפית.
- מקפאים לפחות 5 שעות.
הערות
- אפשר להשתמש בפירות טריים או קפואים.
- אפשר להחליף את היוגורט בנוזל קוקוס.
- לא חייבים להוסיף סירופ סוכר, במיוחד אם הפירות מתוקים ובשלים.
הערות
- אפשר להשתמש בפירות טריים או קפואים.
- אפשר להחליף את היוגורט בנוזל קוקוס.
- לא חייבים להוסיף סירופ סוכר, במיוחד אם הפירות מתוקים ובשלים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (16)
הכנתי עם אפרסקים ויצא פשוט מקסים ונהדר
הילדים מתים על זה, טעים מאודד
יופי של רעיון