מה מכינים לכבוד הנר הראשון של חנוכה? צ’ורוס עם סוכר וקינמון
קפיצה קטנה לספרד: שרית נובק מכינה צ׳ורוס עם סוכר וקינמון. בלילה מתוקה של בצק רבוך מטוגנת בשמן עמוק. לשחיתות מקסימלית טובלים בשוקולד מומס ומגישים
קפיצה קטנה לספרד: שרית נובק מכינה צ׳ורוס עם סוכר וקינמון. בלילה מתוקה של בצק רבוך מטוגנת בשמן עמוק. לשחיתות מקסימלית טובלים בשוקולד מומס ומגישים
- שרית נובק
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2818.0 קק״ל 11272.0 קק״לפחמימות 73.3 גרם 293.1 גרםשומן 280.9 גרם 1123.5 גרםנתרן 297.3 מ״ג 1189.0 מ״גחלבון 10.2 גרם 40.6 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 11.8 גרםשומן רווי 35.4 גרם 141.7 גרםכולסטרול 202.0 מ״ג 807.8 מ״גסידן 47.4 מ״ג 189.7 מ״גברזל 2.6 מ״ג 10.4 מ״גאשלגן 246.0 מ״ג 984.0 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 5.7 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 30 דק׳כולל 30 דק׳
-
קלוריות2818
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 2818.0 קק״ל 11272.0 קק״לפחמימות 73.3 גרם 293.1 גרםשומן 280.9 גרם 1123.5 גרםנתרן 297.3 מ״ג 1189.0 מ״גחלבון 10.2 גרם 40.6 גרםסיבים תזונתיים 2.9 גרם 11.8 גרםשומן רווי 35.4 גרם 141.7 גרםכולסטרול 202.0 מ״ג 807.8 מ״גסידן 47.4 מ״ג 189.7 מ״גברזל 2.6 מ״ג 10.4 מ״גאשלגן 246.0 מ״ג 984.0 מ״גאבץ 1.4 מ״ג 5.7 מ״גסגור
כבר חודש שהבית מריח כמו שמן רותח.
אני כל כך אוהבת את חנוכה ואת כל הנרות והאורות והמאכלים והחגיגות אבל כשמגיע החג, אני כבר לא יכולה לראות יותר שום דבר מטוגן.
אז מהר מהר לפני שזה קורה, התעוררתי בוקר אחד ונעמדתי לטגן צ’ורוס. הילדים התעוררו לריח הטיגון ושאלו אם חנוכה כבר פה. עוד רגע קט הוא פה, ממש עוד מעט. בינתיים, אני פשוט עושה חזרות 😉
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל 30 דק׳ | קלוריות 2818 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
צ׳ורוס
טיגון
-
1 ליטר שמן קנולה
ציפוי
-
1/2 כוס סוכר לבן
-
1 כפית שטוחה קינמון טחון
-
100 גרם שוקולד מריראו חלב, מומס
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מרתיחים את המים עם הסוכר והמלח.
- כשהמים רותחים מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים בכף עץ עד שהבצק מתגבש מסביב לכף ונפרד מדפנות הסיר.
- מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כ-5 דקות.
- מוסיפים ביצה ומערבבים היטב עד שהיא נטמעת רק אז מוסיפים את הביצה השנייה ומערבבים היטב. הבצק אמור להיות דביק ונמתח, אם אינו דביק, טורפים בקערה נפרדת ביצה נוספת ומוסיפים כף או שתיים מהביצה הטרופה ומערבבים היטב שוב עד שמתקבל המרקם הרצוי.
- מחממים שמן לטיגון עמוק.
- מכניסים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר כוכב, ומזלפים מקלות לתוך השמן החם.
- מטגנים כמה דקות עד שהמקלות משחימים ומוציאים לצלחת עם נייר סופג לספיגת שאריות השמן.
- מכינים את הציפוי: מעבירים את הסוכר והקינמון לצלחת עמוקה ומערבבים.
- מגלגלים את הצ’ורוס המטוגנים בתערובת הסוכר או טובלים בשוקולד או בכל ממרח אחר שאוהבים.
אופן הכנה
- מכינים את הבצק: מרתיחים את המים עם הסוכר והמלח.
- כשהמים רותחים מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהיא נמסה.
- מוסיפים את הקמח ומערבבים בכף עץ עד שהבצק מתגבש מסביב לכף ונפרד מדפנות הסיר.
- מעבירים למיקסר עם וו גיטרה ומערבלים כ-5 דקות.
- מוסיפים ביצה ומערבבים היטב עד שהיא נטמעת רק אז מוסיפים את הביצה השנייה ומערבבים היטב. הבצק אמור להיות דביק ונמתח, אם אינו דביק, טורפים בקערה נפרדת ביצה נוספת ומוסיפים כף או שתיים מהביצה הטרופה ומערבבים היטב שוב עד שמתקבל המרקם הרצוי.
- מחממים שמן לטיגון עמוק.
- מכניסים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר כוכב, ומזלפים מקלות לתוך השמן החם.
- מטגנים כמה דקות עד שהמקלות משחימים ומוציאים לצלחת עם נייר סופג לספיגת שאריות השמן.
- מכינים את הציפוי: מעבירים את הסוכר והקינמון לצלחת עמוקה ומערבבים.
- מגלגלים את הצ’ורוס המטוגנים בתערובת הסוכר או טובלים בשוקולד או בכל ממרח אחר שאוהבים.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן