מה עושים עם האורז שנשאר במקרר? אורז מטוגן עם פרגיות!

תמרה ועומר מלמדים אתכם מה לעשות עם האורז שנשאר מאתמול! מתכון טעים ופשוט להכנה של אורז מטוגן עם קוביות פרגית וירקות מוקפצים בשום, ג'ינג'ר, סויה ושמן שומשום
  • תמרה אהרוני ועומר מילר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    16

מצרכים

אופן הכנה

1. קולפים וקוצצים את הבצל, שום, ג’ינג’ר.
2. קוצצים את הגזר והגמבה.
3. חותכים את הפרגיות “עוף ירושלים” לקוביות קטנות.
4. בווק או מחבת גדולה מחממים 2 כפות שמן צמחי.
5. כשהשמן רותח מכניסים את הפרגיות ומטגנים כ-2-3 דקות, עד שהן משנות צבע ללבן, מוציאים לקערה נפרדת.
6. מוסיפים עוד מעט שמן למחבת מכניסים את השום, הג’ינג’ר והבצל ומטגנים כ-2 דקות.
10. מוסיפים את הגזר והגמבה ומטגנים תוך ערבוב כ-2-3 דקות נוספות.
11. מוסיפים את האורז וממשיכים לטגן תוך ערבוב 2-3 דקות נוספות.
12. מחזירים את הפרגיות ומוסיפים את האפונה והתירס.
13. מוסיפים סויה, מירין ושמן שומשום ומטגנים תוך ערבוב כ-1-2 דקות נוספות.
14. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל מעט שומשום.

מפזרים מעט שומשום ומגישים. צילום: שניר גואטה
מפזרים מעט שומשום ומגישים. צילום: שניר גואטה
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 476.4 קק״ל 1905.8 קק״ל
פחמימות 36.1 גרם 144.4 גרם
שומן 19.9 גרם 79.5 גרם
נתרן 919.5 מ״ג 3678.0 מ״ג
חלבון 34.3 גרם 137.3 גרם
סיבים תזונתיים 4.0 גרם 16.1 גרם
שומן רווי 1.3 גרם 5.0 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 42.6 מ״ג 170.4 מ״ג
ברזל 0.5 מ״ג 2.1 מ״ג
אשלגן 321.2 מ״ג 1284.8 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 0.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar