מוכנים לזה? לברק צלוי בתנור, ממולא בעגבניות וארטישוק

גורמה זה כאן - לברק ממולא בארטישוק, תרד, עגבניות צלויות וזיתים, מוגש עם פסטה פפרדלה בשמן זית, שום, חמאה ועירית. מנה חגיגית, מרשימה וטעימה בטירוף
גורמה זה כאן - לברק ממולא בארטישוק, תרד, עגבניות צלויות וזיתים, מוגש עם פסטה פפרדלה בשמן זית, שום, חמאה ועירית. מנה חגיגית, מרשימה וטעימה בטירוף
  • מאיר דנון
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    22
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    465
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 465.1 קק״ל 1860.4 קק״ל
    פחמימות 14.6 גרם 58.4 גרם
    שומן 28.9 גרם 115.6 גרם
    נתרן 742.4 מ״ג 2969.8 מ״ג
    חלבון 34.6 גרם 138.6 גרם
    סיבים תזונתיים 7.8 גרם 31.2 גרם
    שומן רווי 12.8 גרם 51.3 גרם
    כולסטרול 94.6 מ״ג 378.4 מ״ג
    סידן 110.7 מ״ג 442.7 מ״ג
    ברזל 3.0 מ״ג 12.2 מ״ג
    אשלגן 1263.5 מ״ג 5053.9 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 0.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    22
  • הכנה 45 דק׳
    כולל שעה ו-15 דק׳
  • קלוריות
    465
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 465.1 קק״ל 1860.4 קק״ל
    פחמימות 14.6 גרם 58.4 גרם
    שומן 28.9 גרם 115.6 גרם
    נתרן 742.4 מ״ג 2969.8 מ״ג
    חלבון 34.6 גרם 138.6 גרם
    סיבים תזונתיים 7.8 גרם 31.2 גרם
    שומן רווי 12.8 גרם 51.3 גרם
    כולסטרול 94.6 מ״ג 378.4 מ״ג
    סידן 110.7 מ״ג 442.7 מ״ג
    ברזל 3.0 מ״ג 12.2 מ״ג
    אשלגן 1263.5 מ״ג 5053.9 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 0.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

לברק צלוי

ירקות למילוי הדג


אופן הכנה

  1. פורסים את העגבניות לפרוסות בעובי של 1 ס״מ ומסדרים על מגש אפייה עם סנו סושי - נייר אפייה טבעי. מתבלים במלח ובפלפל, מניחים בין העגבניות כמה שיני שום, כמה ענפי תימין ושמן זית וצולים כ- 15 דקות בתנור חם.
  2. מקלפים את הארטישוק, פורסים לפרוסות דקות, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים במחבת עם מעט שמן זית. מעבירים לצלחת עם סנו סושי - מגבות הפלא.
  3. מוסיפים מעט שמן לכלי ומוסיפים את עלי התרד, צולים כ-2 דקות ומוציאים.
  4. מפלטים את הדגים ומשאירים אותם מחוברים בזנבות. מסירים את העצמות.
  5. מתבלים את הדגים במלח ובפלפל, מסדרים את הדגים בתבנית צלייה עם סנו סושי - נייר אפייה טבעי. מסדרים בתוך הדג שכבות של תרד, ארטישוק, עגבניות צלויות וזיתים.
  6. מטפטפים על הדגים שמן זית. צולים בתנור חם כ- 12 דקות או עד שהדגים מוכנים.

    צולים בתנור חם כ-12 דקות. צילום: שניר גואטה
    צולים בתנור חם כ-12 דקות. צילום: שניר גואטה

  7. בזמן הזה, מבשלים את הפפרדלה במים רותחים על פי הוראות היצרן. מסננים.
  8. בסיר שטוח, מחממים מעט חמאה ומטגנים בה את השום הכתוש, מוסיפים מעט מים ואת הפסטה המבושלת, מתקנים תיבול עם מלח ופלפל. מוסיפים עירית קצוצה ומגישים.

    פפרדלה עם חמאה, שום ועירית קצוצה. צילום: שניר גואטה

  9. ניתן לפזר מעל הדג מעט גרידת לימון.
מתכונים נוספים שכדאי להכיר
מוכנים לזה? לברק צלוי בתנור, ממולא בעגבניות וארטישוק

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות