מוכנים לזה? לברק צלוי בתנור, ממולא בעגבניות וארטישוק

גורמה זה כאן - לברק ממולא בארטישוק, תרד, עגבניות צלויות וזיתים, מוגש עם פסטה פפרדלה בשמן זית, שום, חמאה ועירית. מנה חגיגית, מרשימה וטעימה בטירוף
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    20

מצרכים

לברק צלוי

ירקות למילוי הדג

פסטה פפרדלה

אופן הכנה

  1. פורסים את העגבניות לפרוסות בעובי של 1 ס״מ ומסדרים על מגש אפייה עם נייר אפייה. מתבלים במלח ובפלפל, מניחים בין העגבניות כמה שיני שום, כמה ענפי תימין ושמן זית וצולים כ- 15 דקות בתנור חם.
  2. מקלפים את הארטישוק, פורסים לפרוסות דקות, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים במחבת עם מעט שמן זית. מעבירים לצלחת עם נייר סופג.
  3. מוסיפים מעט שמן לכלי ומוסיפים את עלי התרד, צולים כ-2 דקות ומוציאים.
  4. מפלטים את הדגים ומשאירים אותם מחוברים בזנבות. מסירים את העצמות.
  5. מתבלים את הדגים במלח ובפלפל, מסדרים את הדגים בתבנית צלייה עם נייר אפייה. מסדרים בתוך הדג שכבות של תרד, ארטישוק, עגבניות צלויות וזיתים.
  6. מטפטפים על הדגים שמן זית. צולים בתנור חם כ- 12 דקות או עד שהדגים מוכנים.

    צולים בתנור חם כ-12 דקות. צילום: שניר גואטה
    צולים בתנור חם כ-12 דקות. צילום: שניר גואטה

  7. בזמן הזה, מבשלים את הפפרדלה במים רותחים על פי הוראות היצרן. מסננים.
  8. בסיר שטוח, מחממים מעט חמאה ומטגנים בה את השום הכתוש, מוסיפים מעט מים ואת הפסטה המבושלת, מתקנים תיבול עם מלח ופלפל. מוסיפים עירית קצוצה ומגישים.

    פפרדלה עם חמאה, שום ועירית קצוצה. צילום: שניר גואטה

  9. ניתן לפזר מעל הדג מעט גרידת לימון.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 494.4 קק״ל 1977.8 קק״ל
פחמימות 12.3 גרם 49.2 גרם
שומן 33.1 גרם 132.5 גרם
נתרן 741.1 מ״ג 2964.4 מ״ג
חלבון 34.1 גרם 136.3 גרם
סיבים תזונתיים 7.7 גרם 30.7 גרם
שומן רווי 13.4 גרם 53.4 גרם
כולסטרול 94.6 מ״ג 378.4 מ״ג
סידן 109.5 מ״ג 438.1 מ״ג
ברזל 3.0 מ״ג 12.1 מ״ג
אשלגן 1235.1 מ״ג 4940.3 מ״ג
אבץ 0.5 מ״ג 1.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody