
-
זמן הכנה45 דקות
-
זמן כוללשעה ו-15 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים22
מצרכים
לברק צלוי
-
4 דגי לברק בינונייםשלמים, נקיים וללא קשקשים
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
2 כפות שמן זיתכרם אחינועם
ירקות למילוי הדג
-
4 עגבניות בינוניותבשלות
-
3 שיני שום
-
2 גבעולי תימין טרי
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
2 כפות שמן זית
-
6 ארטישוקים בינוניים
-
1 ק"ג עלי בייבי תרדשטופים
-
2 כפות זיתים שחוריםמגולענים
פסטה פפרדלה
-
1 חבילה פסטה פפרדלהדה צ'קו
-
2 שיני שוםכתושות
-
80 גרם חמאה
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
1 צרור עיריתקצוצה
-
2 כפות גרידת לימון
אופן הכנה
- פורסים את העגבניות לפרוסות בעובי של 1 ס״מ ומסדרים על מגש אפייה עם סנו סושי - נייר אפייה טבעי. מתבלים במלח ובפלפל, מניחים בין העגבניות כמה שיני שום, כמה ענפי תימין ושמן זית וצולים כ- 15 דקות בתנור חם.
- מקלפים את הארטישוק, פורסים לפרוסות דקות, מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים במחבת עם מעט שמן זית. מעבירים לצלחת עם סנו סושי - מגבות הפלא.
- מוסיפים מעט שמן לכלי ומוסיפים את עלי התרד, צולים כ-2 דקות ומוציאים.
- מפלטים את הדגים ומשאירים אותם מחוברים בזנבות. מסירים את העצמות.
- מתבלים את הדגים במלח ובפלפל, מסדרים את הדגים בתבנית צלייה עם סנו סושי - נייר אפייה טבעי. מסדרים בתוך הדג שכבות של תרד, ארטישוק, עגבניות צלויות וזיתים.
- מטפטפים על הדגים שמן זית. צולים בתנור חם כ- 12 דקות או עד שהדגים מוכנים.
צולים בתנור חם כ-12 דקות. צילום: שניר גואטה - בזמן הזה, מבשלים את הפפרדלה במים רותחים על פי הוראות היצרן. מסננים.
- בסיר שטוח, מחממים מעט חמאה ומטגנים בה את השום הכתוש, מוסיפים מעט מים ואת הפסטה המבושלת, מתקנים תיבול עם מלח ופלפל. מוסיפים עירית קצוצה ומגישים.
פפרדלה עם חמאה, שום ועירית קצוצה. צילום: שניר גואטה - ניתן לפזר מעל הדג מעט גרידת לימון.
בשיתוף עם בית ספר דנון
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
465.1
קק״ל
1860.4
קק״ל
פחמימות
14.6
גרם
58.4
גרם
שומן
28.9
גרם
115.6
גרם
נתרן
742.4
מ״ג
2969.8
מ״ג
חלבון
34.6
גרם
138.6
גרם
סיבים תזונתיים
7.8
גרם
31.2
גרם
שומן רווי
12.8
גרם
51.3
גרם
כולסטרול
94.6
מ״ג
378.4
מ״ג
סידן
110.7
מ״ג
442.7
מ״ג
ברזל
3.0
מ״ג
12.2
מ״ג
אשלגן
1263.5
מ״ג
5053.9
מ״ג
אבץ
0.2
מ״ג
0.7
מ״ג
תגובות (0)