
-
זמן הכנה25 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים12
מצרכים
פשטידה
-
3 בצלים בינונייםשילוב של בצל סגול, לבן וצהוב
-
3 כפות חמאהאו שמן זית
-
1 קורט סוכר לבן
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
-
3 ביצים L
-
1 חבילה גבינת תבור250 גרם
-
1 מיכל שמנת מתוקה 38%או שמנת לבישול, 250 מ"ל
-
2 כפות גבינת פרמזןמגוררת
-
70 גרם קמח לבןחצי כוס
-
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
קישוט
-
1 בצל סגול בינוניפרוס לטבעות
אופן הכנה
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים את התבנית.
- מטגנים את הבצלים בשמן זית מעל להבה בינונית-נמוכה כ-10 דקות ותוך כדי ערבוב עד להזהבה קלה. מוסיפים סוכר, מלח ופלפל.
- מערבבים בקערה את הגבינה עם השמנת, הפרמזן והחלמונים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים לאיחוד.
- מקציפים את החלבונים ומקפלים לתערובת הגבינה. מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים בזהירות (כדי לא לשבור את הקצף).
- יוצקים את התערובת לתבנית, מפזרים מעל את טבעות הבצל לקישוט ואופים חצי שעה או עד שהפשטידה מתייצבת ומזהיבה.
מתכון מתוך אתר משק צוריאל.
הערות
- לגרסת בזק אפשר לוותר על הקצפת החלבונים ולהוסיף את הביצים בשלמותן, הפשטידה תאבד מעט מהנפח והאווריריות אבל זמן העבודה יתקצר
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
8
מנות
קלוריות
215.0
קק״ל
1720.0
קק״ל
פחמימות
15.8
גרם
126.2
גרם
שומן
10.8
גרם
86.5
גרם
נתרן
209.1
מ״ג
1672.9
מ״ג
חלבון
13.8
גרם
110.4
גרם
סיבים תזונתיים
1.2
גרם
9.3
גרם
שומן רווי
5.7
גרם
45.8
גרם
כולסטרול
117.6
מ״ג
941.1
מ״ג
סידן
125.5
מ״ג
1003.9
מ״ג
ברזל
0.5
מ״ג
4.1
מ״ג
אשלגן
130.7
מ״ג
1045.3
מ״ג
אבץ
0.4
מ״ג
3.0
מ״ג
תגובות (0)