מחכים לה כל השנה: פשטידת בצל אוורירית

אמנם לא צריך שיגיע חג השבועות כדי ליהנות מפשטידת בצל משובחת, אבל זה תמיד תירוץ טוב! פשטידה מגבינות ומבצלים בכל מיני צבעים, עשירה ואוורירית שתיטרף במהירות!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

פשטידה

קישוט

אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומשמנים את התבנית.
  2. מטגנים את הבצלים בשמן זית מעל להבה בינונית-נמוכה כ-10 דקות ותוך כדי ערבוב עד להזהבה קלה. מוסיפים סוכר, מלח ופלפל.
  3. מערבבים בקערה את הגבינה עם השמנת, הפרמזן והחלמונים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים לאיחוד.
  4. מקציפים את החלבונים ומקפלים לתערובת הגבינה. מוסיפים את הבצל המטוגן ומערבבים בזהירות (כדי לא לשבור את הקצף).
  5. יוצקים את התערובת לתבנית, מפזרים מעל את טבעות הבצל לקישוט ואופים חצי שעה או עד שהפשטידה מתייצבת ומזהיבה.

מתכון מתוך אתר משק צוריאל.

הערות

  • לגרסת בזק אפשר לוותר על הקצפת החלבונים ולהוסיף את הביצים בשלמותן, הפשטידה תאבד מעט מהנפח והאווריריות אבל זמן העבודה יתקצר
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 141.3 קק״ל 1130.0 קק״ל
פחמימות 13.0 גרם 103.7 גרם
שומן 7.7 גרם 61.5 גרם
נתרן 177.9 מ״ג 1422.9 מ״ג
חלבון 5.2 גרם 41.4 גרם
סיבים תזונתיים 1.2 גרם 9.3 גרם
שומן רווי 3.8 גרם 30.8 גרם
כולסטרול 108.3 מ״ג 866.1 מ״ג
סידן 44.2 מ״ג 353.9 מ״ג
ברזל 0.5 מ״ג 4.1 מ״ג
אשלגן 130.7 מ״ג 1045.3 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 3.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody