מיונז ביתי מושלם ב-5 דקות

למה לקנות מיונז בסופרמרקט אם אפשר להכין לבד בבית? בעזרת מצרכים פשוטים ובלנדר כוס אפשר לייצר מיונז ביתי אמיתי משמן זית ללא חומרים משמרים
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    5 דקות
  • זמן כולל
    5 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    6

מצרכים

אופן הכנה

  1. בכד הבלנדר שמים את כל המרכיבים מלבד השמן זית. טוחנים למשחה חלקה.
  2. תוך כדי טחינה, מזלפים את שמן הזית בזילוף איטי ועקבי, עד ששמן הזית נטמע בתערובת ונוצרת אמולסיה (תחליב) והמיונז מסמיך ומלבין.
  3. טועמים ומתקנים תיבול, שומרים בכלי סגור היטב במקרר עד 4 ימים.

 

צילום: שני הלוי
המתכון בשיתוף ברימאג

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 357.5 קק״ל 2860.0 קק״ל
פחמימות 0.6 גרם 5.0 גרם
שומן 39.4 גרם 315.4 גרם
נתרן 208.2 מ״ג 1665.5 מ״ג
חלבון 1.2 גרם 9.8 גרם
סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.4 גרם
שומן רווי 5.9 גרם 46.9 גרם
כולסטרול 77.3 מ״ג 618.5 מ״ג
סידן 12.2 מ״ג 98.0 מ״ג
ברזל 0.4 מ״ג 3.4 מ״ג
אשלגן 17.1 מ״ג 136.6 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 1.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar

    החלמונים לא מבושלים מה עם בעית התמונה?

      Avatar
      Foody Foody

      היי מלכה, אנו מניחים שביקשת לשאול משהו בקשר לבעיית הסלמונלה. מיונז אמיתי מכינים מחלמונים לא מבושלים. היות שכל הביצים בישראל מפוסטרות, החשש נמוך יותר. כמו כן, מומלץ לצרוך את המיונז ממש סמוך להכנתו. בהצלחה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody