רקע יטבתה

מיקי שמו מגיש: סופגנייה במילוי גנאש שוקולד לוז

הקונדיטור מיקי שמו מציע מתכון לסופגנייה הכי מפונפנת ויוקרתית שיש! והפעם סופגנייה במילוי גנאש שוקולד לוז בעיטור פניני שוקולד
הקונדיטור מיקי שמו מציע מתכון לסופגנייה הכי מפונפנת ויוקרתית שיש! והפעם סופגנייה במילוי גנאש שוקולד לוז בעיטור פניני שוקולד
  • מיקי שמו
שמרו
כשר
14 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    301
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 300.5 קק״ל 7513.4 קק״ל
    פחמימות 43.6 גרם 1089.9 גרם
    שומן 10.8 גרם 270.8 גרם
    נתרן 154.2 מ״ג 3853.9 מ״ג
    חלבון 7.0 גרם 175.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 27.5 גרם
    שומן רווי 5.4 גרם 135.6 גרם
    כולסטרול 48.1 מ״ג 1202.3 מ״ג
    סידן 17.0 מ״ג 424.3 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 23.8 מ״ג
    אשלגן 103.6 מ״ג 2588.8 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 10.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 30 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    301
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 300.5 קק״ל 7513.4 קק״ל
    פחמימות 43.6 גרם 1089.9 גרם
    שומן 10.8 גרם 270.8 גרם
    נתרן 154.2 מ״ג 3853.9 מ״ג
    חלבון 7.0 גרם 175.9 גרם
    סיבים תזונתיים 1.1 גרם 27.5 גרם
    שומן רווי 5.4 גרם 135.6 גרם
    כולסטרול 48.1 מ״ג 1202.3 מ״ג
    סידן 17.0 מ״ג 424.3 מ״ג
    ברזל 1.0 מ״ג 23.8 מ״ג
    אשלגן 103.6 מ״ג 2588.8 מ״ג
    אבץ 0.4 מ״ג 10.0 מ״ג
    סגור

מדובר במתכון קלאסי לסופגניות, אך המילוי לסופגנייה הוא מה שנותן את הטוויסט. בחרתי במילוי גנאש שוקולד לוז במרקם אגוזי עדין, וניתן גם לצפות את הסופגנייה בשכבה דקה של אותו גנאש ולהוסיף פניני קראנץ’ או רק לבזוק אבקת סוכר מעל.

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
14 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

טיגון

גנאש שוקולד לוז

קישוט


אופן הכנה

  1. מכינים את הבצק: מכניסים לקערת המיקסר את השמרים והסוכר וממיסים אותם במים.
  2. מוסיפים את הקמח, הביצים, החמאה, קליפת הלימון ותמצית הווניל.
  3. מפעילים מיקסר עם וו לישה במשך כ-10 דקות במהירות איטית-בינונית עד לקבלת בצק אחיד וחלק.
  4. מוסיפים את הליקר והמלח וממשיכים ללוש במשך 2 דקות נוספות רק עד לקבלת בצק חלק.
  5. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים במשך כ-45 דקות או עד להכפלת הנפח.
  6. מקמחים מעט את משטח העבודה ומחלקים את הבצק ל-25 חלקים במשקל של כ-70 גרם כל אחד.
  7. מגלגלים כל חתיכת בצק לכדור ומניחים על גבי מגש משומן מעט.
  8. מכסים במגבת לחה ומתפיחים שוב במשך 45 דקות להכפלת הנפח.
  9. מטגנים את הסופגניות: מחממים שמן עמוק בסיר ומטגנים בכל פעם 4-5 סופגניות במשך כ- 3 דקות מכל צד עד להזהבה.
  10. מעבירים את הסופגניות לנייר סופג ומצננים למשך מספר דקות.
  11. מכינים את מילוי הגנאש: מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה, ויוצקים אותה על גבי השוקולד בקערה.
  12. מערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ומבריקה.
  13. מוסיפים לבלילת השוקולד את מחית אגוזי הלוז ומערבבים לאחידות, ניתן להשתמש בבלנדר- מוט.
  14. מכסים בניילון נצמד ומצננים מחוץ למקרר עד שהציפוי מגיע למרקם נוח לזילוף.
  15. מעבירים את המלית לשק זילוף עם צנתר או פיית זילוף חלקה.
  16. חוצים את הסופגנייה לשניים, ומזלפים עיגולים עיגולים בסופגנייה.
  17. סוגרים עם החלק העליון של הסופגנייה.
  18. מקשטים את הסופגניות: את חלקה העליון של הסופגנייה מצפים בשכבה דקה מהמלית, מפזרים פניני קרנאץ’ ומקשטים ב-3 חצאי אגוזי לוז.
  19. אופציה נוספת היא לפזר אבקת סוכר ללא ציפוי.

    סופגנייה במילוי גאנש2
    סופגנייה במילוי גנאש שוקולד לוז. צילום: נמרוד גנישר

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מיקי שמו מגיש: סופגנייה במילוי גנאש שוקולד לוז

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (7)

Avatar

    Avatar
    אילה

    במה אפשר להמיר את החמאה שלא יהיה חלבי

      Avatar
      מערכת Foody

      במחמאה/נטורינה

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות