הכינו את הכפיות! מלבי קוקוס משפחתי עם תותים של רחלי קרוט
קינוח מלבי בתבנית גדולה, לכל המשפחה או האורחים, בגרסה מבוססת קוקוס. גם פרווה, גם טבעוני וגם טעים בטירוף, ממש כמו הגרסה החלבית
קינוח מלבי בתבנית גדולה, לכל המשפחה או האורחים, בגרסה מבוססת קוקוס. גם פרווה, גם טבעוני וגם טעים בטירוף, ממש כמו הגרסה החלבית
- רחלי קרוט
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 939.7 קק״ל 939.7 קק״לפחמימות 174.1 גרם 174.1 גרםשומן 10.8 גרם 10.8 גרםנתרן 13.4 מ״ג 13.4 מ״גחלבון 2.3 גרם 2.3 גרםסיבים תזונתיים 6.0 גרם 6.0 גרםשומן רווי 9.2 גרם 9.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 42.0 מ״ג 42.0 מ״גברזל 1.5 מ״ג 1.5 מ״גאשלגן 331.3 מ״ג 331.3 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 0.6 מ״גסגור
-
מרכיבים10
-
הכנה 20 דק׳כולל שעתיים ו-20 דק׳
-
קלוריות940
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 939.7 קק״ל 939.7 קק״לפחמימות 174.1 גרם 174.1 גרםשומן 10.8 גרם 10.8 גרםנתרן 13.4 מ״ג 13.4 מ״גחלבון 2.3 גרם 2.3 גרםסיבים תזונתיים 6.0 גרם 6.0 גרםשומן רווי 9.2 גרם 9.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 42.0 מ״ג 42.0 מ״גברזל 1.5 מ״ג 1.5 מ״גאשלגן 331.3 מ״ג 331.3 מ״גאבץ 0.6 מ״ג 0.6 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 10 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעתיים ו-20 דק׳ | קלוריות 940 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
מלבי
רוטב ופירות
-
1 כוס תותיםחתוכים לקוביות או קפואים, שאוהבים
-
2 כפות אבקת סוכר
-
1 כף מיץ לימון
-
4 כפות שבבי קוקוסמזרח מערב
אופן הכנה
- בקערה בינונית שמים את המים והקורנפלור ומערבבים היטב עד שאין גושים יותר.
- בסיר בינוני-גדול שמים קרם קוקוס, מים מעורבבים מהיטב עם קורנפלור, סוכר, מי ורדים ותמצית וניל.
- מבשלים על קטנה-בינונית ודואגים כל הזמן לטרוף את הקרם עד שנוצר מרקם שמזכיר דני. חשוב מאוד להמשיך לטרוף עד שהקרם מסמיך אחרת הוא לא יתייצב במקרר.
- מעבירים לתבנית, ממתינים 10 דקות ורק אז עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות עד שהמלבי קר לגמרי.
- מכינים רוטב: במעבד מזון טוחנים מחצית מהתותים ביחד עם אבקת סוכר ומיץ לימון עד לקבלת רוטב חלק.
- שופכים את הרוטב על המלבי הקר ומפזרים למעלה בנדיבות תותים נוספים.
- מעטרים בקוקוס קלוי ומגישים קר.
אופן הכנה
- בקערה בינונית שמים את המים והקורנפלור ומערבבים היטב עד שאין גושים יותר.
- בסיר בינוני-גדול שמים קרם קוקוס, מים מעורבבים מהיטב עם קורנפלור, סוכר, מי ורדים ותמצית וניל.
- מבשלים על קטנה-בינונית ודואגים כל הזמן לטרוף את הקרם עד שנוצר מרקם שמזכיר דני. חשוב מאוד להמשיך לטרוף עד שהקרם מסמיך אחרת הוא לא יתייצב במקרר.
- מעבירים לתבנית, ממתינים 10 דקות ורק אז עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות עד שהמלבי קר לגמרי.
- מכינים רוטב: במעבד מזון טוחנים מחצית מהתותים ביחד עם אבקת סוכר ומיץ לימון עד לקבלת רוטב חלק.
- שופכים את הרוטב על המלבי הקר ומפזרים למעלה בנדיבות תותים נוספים.
- מעטרים בקוקוס קלוי ומגישים קר.
הערות
- אפשר לפזר מעל המלבי והתותים (בנוסף או במקום לקוקוס) גם בוטנים מסוכרים קצוצים גס
- אם אתם לא אוהבים מי ורדים אפשר לותר עליהם
- לגרסה חלבית ממירים את קרם הקוקוס בשמנת מתוקה 32% או 38%
- אפשר להשתמש בתותים, פטל, דובדבנים או קוביות מנגו. כל פרי רך שאוהבים יעבוד פה
הערות
- אפשר לפזר מעל המלבי והתותים (בנוסף או במקום לקוקוס) גם בוטנים מסוכרים קצוצים גס
- אם אתם לא אוהבים מי ורדים אפשר לותר עליהם
- לגרסה חלבית ממירים את קרם הקוקוס בשמנת מתוקה 32% או 38%
- אפשר להשתמש בתותים, פטל, דובדבנים או קוביות מנגו. כל פרי רך שאוהבים יעבוד פה
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (20)
הכנתי רק את המלבי בלי הרוטב – בדיוק לפי הכמויות, והשתמשתי בכוסות מדידה ומשקל מטבח. גם אחרי לילה במקרר, המלבי יצא די נוזלי ולא יציב כמו עם מתכונים (טבעוניים) אחרים שניסיתי… אישית אני חושבת שיש יותר מידי מים במתכון, כנראה דיללו אותו. הטעם עצמו טעים – זה פשוט פחות מלבי ויותר פודינג
האם אפשר להקפיא ולכמה זמן
היי יפה, עדיף שלא, אבל אפשר עד שבוע ולהפשיר במקרר כמה שעות לפני ההגשה