מלבי קוקוס משפחתי עם תותים

קינוח מלבי בתבנית גדולה, לכל המשפחה או האורחים, בגרסה מבוססת קוקוס. גם פרווה, גם טבעוני וגם טעים בטירוף, ממש כמו הגרסה החלבית
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

מצרכים

מלבי

רוטב ותותים

אופן הכנה

  1. בקערה בינונית שמים את המים והקורנפלור ומערבבים היטב עד שאין גושים יותר.
  2. בסיר בינוני-גדול שמים קרם קוקוס, מים מעורבבים מהיטב עם קורנפלור, סוכר, מי ורדים ותמצית וניל.
  3. מבשלים על קטנה-בינונית ודואגים כל הזמן לטרוף את הקרם עד שנוצר מרקם שמזכיר דני. חשוב מאוד להמשיך לטרוף עד שהקרם מסמיך אחרת הוא לא יתייצב במקרר.
  4. מעבירים לתבנית, ממתינים 10 דקות ורק אז עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות עד שהמלבי קר לגמרי.
  5. מכינים רוטב ותותים: חותכים 10 תותים לקוביות.
  6. במעבד מזון טוחנים 5-7 תותים נוספים ביחד עם אבקת סוכר ומיץ לימון עד לקבלת רוטב תותים חלק.
  7. שופכים את רוטב התותים על המלבי הקר ומפזרים למעלה בנדיבות קוביות תותים.
  8. מעטרים בקוקוס קלוי ומגישים קר.

הערות

  • אפשר לפזר מעל המלבי והתותים (בנוסף או במקום לקוקוס) גם בוטנים מסוכרים קצוצים גס
  • אם אתם לא אוהבים מי ורדים אפשר לותר עליהם
  • לגרסה חלבית ממירים את קרם הקוקוס בשמנת מתוקה 32% או 38%
  • אם אין תותים? משתמשים בפטל או דובדבנים או קוביות מנגו. כל פרי רך שאוהבים יעבוד פה

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 2100.9 קק״ל 2100.9 קק״ל
פחמימות 203.7 גרם 203.7 גרם
שומן 130.1 גרם 130.1 גרם
נתרן 88.8 מ״ג 88.8 מ״ג
חלבון 14.0 גרם 14.0 גרם
סיבים תזונתיים 17.7 גרם 17.7 גרם
שומן רווי 114.9 גרם 114.9 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 127.6 מ״ג 127.6 מ״ג
ברזל 9.9 מ״ג 9.9 מ״ג
אשלגן 1699.3 מ״ג 1699.3 מ״ג
אבץ 3.9 מ״ג 3.9 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody