ממרח חומוס וסלק טבעוני

למה לקנות אם אפשר להכין בבית? שי-לי ליפא מכינה ממרח חומוס וסלק שהוא גם טבעוני וגם בריא. אוכלים בליווי ירקות חתוכים או מורחים בכריך
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-10 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    8

מצרכים

אופן הכנה

  1. מניחים את גרגירי החומוס בסיר, מכסים במים בגובה 4 ס”מ מעל גרגרי החומוס ומבשלים כשעה עד שגרגירי החומוס רכים מאוד. מצננים כ-15 דקות.
  2. בעזרת כף מחוררת מעבירים את הגרגירים החמימים למעבד מזון (שומרים מעט גרגרים לקישוט). מוסיפים 1/3 כוס ממי הבישול (שומרים את כל מי הבישול במידה ונצטרך לדלל את החומוס), סלק, טחינה, שום, מיץ לימון ושמן זית, מתבלים במלח ופלפל שחור ומעבדים למרקם חלק. אם התערובת סמיכה מדי מוסיפים עוד מעט ממי בישול החומוס. טועמים ומתקנים תיבול. במידת הצורך מוסיפים עוד מיץ לימון.
  3. מורחים את החומוס על צלחת, מזלפים שמן זית ומקשטים בגרגירי חומוס.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 129.8 קק״ל 1038.2 קק״ל
פחמימות 12.5 גרם 99.7 גרם
שומן 8.6 גרם 68.7 גרם
נתרן 216.2 מ״ג 1729.8 מ״ג
חלבון 5.3 גרם 42.6 גרם
סיבים תזונתיים 5.4 גרם 42.8 גרם
שומן רווי 1.2 גרם 9.9 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 17.2 מ״ג 137.8 מ״ג
ברזל 1.5 מ״ג 12.0 מ״ג
אשלגן 84.8 מ״ג 678.3 מ״ג
אבץ 0.4 מ״ג 3.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody