רקע הנמל

מסבחה ביתית מושלמת בקלי קלות!

מה הסוד של מסבחה ביתית מושלמת? בישול גרגרי החומוס עד לריכוך מוחלט. המדריך המלא להכנת מסבחה טעימה כמו שצריך, רק קחו פיתה טרייה ותתענגו!
מה הסוד של מסבחה ביתית מושלמת? בישול גרגרי החומוס עד לריכוך מוחלט. המדריך המלא להכנת מסבחה טעימה כמו שצריך, רק קחו פיתה טרייה ותתענגו!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
18 דירגו [ציון 4]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 4 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    618
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 618.3 קק״ל 2473.2 קק״ל
    פחמימות 24.3 גרם 97.0 גרם
    שומן 53.5 גרם 214.1 גרם
    נתרן 6.5 מ״ג 26.0 מ״ג
    חלבון 20.3 גרם 81.0 גרם
    סיבים תזונתיים 16.4 גרם 65.5 גרם
    שומן רווי 9.8 גרם 39.3 גרם
    כולסטרול 3.0 מ״ג 12.2 מ״ג
    סידן 99.3 מ״ג 397.1 מ״ג
    ברזל 8.1 מ״ג 32.4 מ״ג
    אשלגן 237.4 מ״ג 949.7 מ״ג
    אבץ 5.7 מ״ג 22.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 4 שעות ו-20 דק׳
  • קלוריות
    618
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 618.3 קק״ל 2473.2 קק״ל
    פחמימות 24.3 גרם 97.0 גרם
    שומן 53.5 גרם 214.1 גרם
    נתרן 6.5 מ״ג 26.0 מ״ג
    חלבון 20.3 גרם 81.0 גרם
    סיבים תזונתיים 16.4 גרם 65.5 גרם
    שומן רווי 9.8 גרם 39.3 גרם
    כולסטרול 3.0 מ״ג 12.2 מ״ג
    סידן 99.3 מ״ג 397.1 מ״ג
    ברזל 8.1 מ״ג 32.4 מ״ג
    אשלגן 237.4 מ״ג 949.7 מ״ג
    אבץ 5.7 מ״ג 22.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
18 דירגו [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מכינים את החומוס: מכניסים את החומוס לסיר, מכסים בשפע מים ומביאים לרתיחה.
  2. מוסיפים את המלח, את אבקת הסודה לשתייה ואת השמן ומכסים במכסה.

    מסבחה 3
    מבשלים את גרגרי החומוס עם סודה לשתייה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

  3. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך כ-2.5 שעות או עד שהחומוס רך לגמרי וכמעט מתפרק.
  4. מכינים את הטחינה: שמים בקערה את הטחינה הגולמית, מוסיפים את השום, מיץ הלימון והמלח ומערבבים. מוסיפים בהדרגה את המים הקרים ומערבבים לסמיכות רצויה.
  5. כעת מוציאים את גרגירי החומוס המבושלים מהסיר בעזרת כף מחוררת (שומרים קצת להגשה) ומעבירים לקערה עם הטחינה. מועכים את החומוס מעל לטחינה באופן גס בעזרת מזלג ומערבבים, טועמים ומתקנים את התיבול.
  6. לפני ההגשה מעבירים את המסבחה לצלחת עמוקה, מניחים מעל את גרגירי החומוס המבושלים ששמרנו, יוצקים שמן זית, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים.

    מסבחה 4
    מסבחה ביתית זו גאווה. צילום: נמרוד סונדרס, סטיילינג קולינרי: יעל מגן

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מסבחה ביתית מושלמת בקלי קלות!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (20)

Avatar

    Avatar
    טליה פדאור

    יש איזה בעייה עם לבשל את גרגירי החומוס בסיר לחץ? שואלת כי אף פעם לא שמתי סודה לשתייה בסיר לחץ עם קטניות. תודה!

      Avatar
      מערכת Foody

      אין שום בעיה!

    Avatar
    Aviva Sason

    אפשר קיטניה אחרת במקום חומוס?

    Avatar
    נתנאלה פרץ

    בא לי לקחת פיתה ולנגב את כל הצלחת

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות