מסאח’ן: מנה שהיא מיקרוקוסמוס של טעמים בלאפה

מתכון נוסף של דפנה קרמר ומוזנא בשארה מתוך הפרויקט המשותף "סיר לסלאם" והפעם למסאח'ן. מנה מקסימה ופשוטה להכנה עם מלא טוויסטים מרקמים וטעמים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    50 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    21

בפנטזיות שלי, החיבור בין העמים היושבים בציון מתחבר כמו המטבחים של מוזנא ושלי למנות מוקפדות שמאפשרות לשני המטבחים שלנו להתקיים במלוא תפארתם עד כדי ביסים מלאי טעם וכוונות טובות שממלאים את הבטן ולא פחות מכך מרחיבים את הלב! בהרכבת המנה אין מלחמות על השטח של כל אחת במנה, על עזות הטעמים והריחות, או על הצבע השולט והיא מתכנסת להיות פשוט מאכל שלם שמכיל במחשבה תחילה את הכל ומאפשר זהות, תעוזה, היסטוריה ועכשוויות.

איזה כיף לפנטז! שמעתי שזה גם מיטיב עם עור הפנים ואור החיים.

עד שזה יקרה, במיקרוקוסמוס הצנוע והרומנטי שלנו, מוזנא ואני שוקעות בשיחות ארוכות על הטעמים שזורמים לנו בדי.אן.איי ובמלאכת מחשבת עדינה מחברות זיכרונות וגעגועים מעולמות אחרים כל כך לצלחות עמוסות כל טוב. כך נולד הספק מסאח’ן הזה שלפניכם - העוף ה״מכובס״ מהצד שלי (שהתלחתי לפתח געגוע למרקם המתפרק והנימוח שלו) ינק אליו באהבה ובצמא גדול את התבלינים והטעמים הטובים שהביאה איתה מוזנא מהמגרש הביתי שלה.

הכר הרך שעליו הוא נח, הוא מיקס מלא צבע של שתינו, טעמים של פעם ושל עכשיו.

מנה מקסימה ופשוטה להכנה, עם מלא טוויסטים מרקמים וטעמים, שתקשט לכם כל שולחן מבראנץ׳ ועד ארוחת שבת.

  • לא דרושה באמת מכונת כביסה להכנת המנה, רק דוד מים.

מצרכים

ממרח חזרת לבנה וחציל קלוי

עוף

אופן הכנה

  1. מכינים את ממרח החזרת והחציל: מחממים תנור לחום מקסימאלי 250-300 מעלות וצולים בתוכו חציל שלם לכ-30 דקות. מצננים.
  2. חוצים את החציל ומחלצים את בשרו.
  3. מעבירים לבלנדר עם שאר המרכיבים וטוחנים עד לקבלת ממרח אחיד.
  4. מכינים את העוף: מכניסים את חזה העוף למים הרותחים ומוסיפים את גבעול הסלרי, הגזר מעט מלח ופלפל ומבשלים כ45 דקות.
  5. חוצים את בצלי השאלוט לחצאים ובמחבת נפרדת ומשומנת בשמן זית, צולים אותם כ 5-7 דקות עד  להזהבה.
  6. מוסיפים למחבת עם הבצלים, את כף הסוכר, ו-4 כפות ממי ציר העוף לעוד כ-5 דקות.
  7. מוציאים את העוף מהמים, מקררים מעט ומפרקים לחתיכות.
  8. משמנים מחבת בנדיבות בשמן זית, מעבירים אליו את חתיכות העוף, מתבלים בסומק, בזעתר במלח ובפלפל לכ5 דקות.
  9. מצרפים למחבת את הבצלצלים הצרובים.
  10. מרכיבים את המנה: מחממים את הלאפה/פיתה/ טורטיה, מורחים ביד רחבה מ-ממרח החציל חזרת (את כל קוטר הבסיס), מוסיפים את נתחי העוף הצרובים מעל ומקשטים בגרעיני רימון ובבצל ירוק. אצל מוזנא בבית מגלגלים את הלאפה וזוללים בהנאה, אצלינו בבית חותכים למשולשים כמו פיצה ומתענגים על כל סלייס. בתאבון!

הערה: הבסיס לעצלנים - פיתה עיראקית  / לאפה  ( אפשר להשיג בכל מאפיה ) או טורטיה לעצלנים באמת.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 5 מנות
קלוריות 634.4 קק״ל 3172.2 קק״ל
פחמימות 31.2 גרם 156.0 גרם
שומן 42.8 גרם 213.9 גרם
נתרן 2755.2 מ״ג 13775.9 מ״ג
חלבון 28.0 גרם 139.8 גרם
סיבים תזונתיים 17.9 גרם 89.6 גרם
שומן רווי 5.5 גרם 27.6 גרם
כולסטרול 45.6 מ״ג 228.0 מ״ג
סידן 469.1 מ״ג 2345.4 מ״ג
ברזל 11.8 מ״ג 59.0 מ״ג
אשלגן 1897.3 מ״ג 9486.3 מ״ג
אבץ 2.5 מ״ג 12.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar