מסאח’ן: מנה שהיא מיקרוקוסמוס של טעמים בלאפה
- דפנה קרמר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 634.4 קק״ל 3172.2 קק״לפחמימות 31.2 גרם 156.0 גרםשומן 42.8 גרם 213.9 גרםנתרן 2556.1 מ״ג 12780.7 מ״גחלבון 28.0 גרם 139.8 גרםסיבים תזונתיים 17.8 גרם 89.0 גרםשומן רווי 5.5 גרם 27.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 458.9 מ״ג 2294.7 מ״גברזל 11.7 מ״ג 58.5 מ״גאשלגן 1763.2 מ״ג 8816.0 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 9.1 מ״גסגור
-
מרכיבים21
-
הכנה 50 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות634
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 634.4 קק״ל 3172.2 קק״לפחמימות 31.2 גרם 156.0 גרםשומן 42.8 גרם 213.9 גרםנתרן 2556.1 מ״ג 12780.7 מ״גחלבון 28.0 גרם 139.8 גרםסיבים תזונתיים 17.8 גרם 89.0 גרםשומן רווי 5.5 גרם 27.6 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 458.9 מ״ג 2294.7 מ״גברזל 11.7 מ״ג 58.5 מ״גאשלגן 1763.2 מ״ג 8816.0 מ״גאבץ 1.8 מ״ג 9.1 מ״גסגור
בפנטזיות שלי, החיבור בין העמים היושבים בציון מתחבר כמו המטבחים של מוזנא ושלי למנות מוקפדות שמאפשרות לשני המטבחים שלנו להתקיים במלוא תפארתם עד כדי ביסים מלאי טעם וכוונות טובות שממלאים את הבטן ולא פחות מכך מרחיבים את הלב! בהרכבת המנה אין מלחמות על השטח של כל אחת במנה, על עזות הטעמים והריחות, או על הצבע השולט והיא מתכנסת להיות פשוט מאכל שלם שמכיל במחשבה תחילה את הכל ומאפשר זהות, תעוזה, היסטוריה ועכשוויות.
איזה כיף לפנטז! שמעתי שזה גם מיטיב עם עור הפנים ואור החיים.
עד שזה יקרה, במיקרוקוסמוס הצנוע והרומנטי שלנו, מוזנא ואני שוקעות בשיחות ארוכות על הטעמים שזורמים לנו בדי.אן.איי ובמלאכת מחשבת עדינה מחברות זיכרונות וגעגועים מעולמות אחרים כל כך לצלחות עמוסות כל טוב. כך נולד הספק מסאח’ן הזה שלפניכם – העוף ה״מכובס״ מהצד שלי (שהתלחתי לפתח געגוע למרקם המתפרק והנימוח שלו) ינק אליו באהבה ובצמא גדול את התבלינים והטעמים הטובים שהביאה איתה מוזנא מהמגרש הביתי שלה.
הכר הרך שעליו הוא נח, הוא מיקס מלא צבע של שתינו, טעמים של פעם ושל עכשיו.
מנה מקסימה ופשוטה להכנה, עם מלא טוויסטים מרקמים וטעמים, שתקשט לכם כל שולחן מבראנץ׳ ועד ארוחת שבת.
- לא דרושה באמת מכונת כביסה להכנת המנה, רק דוד מים.
מרכיבים 21 | זמן הכנה 50 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 634 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
ממרח חזרת לבנה וחציל קלוי
-
100 גרם שקדים טבעיים
-
4 שיני שום
-
1 כף שטוחה מלח דק
-
1/2 תפוח עץ גרני סמיט (ירוק) בינוניקלוף
-
3 כפות שורש חזרתשורש חזרת קטוש
-
1 חציל בינוניקלוי בתנור
-
1/2 כוס שמן זית
-
1 חופן שמיר
עוף
-
1 חזה עוף שלם בינוני
-
4 ליטר מים רותחים
-
1 גבעול סלרי
-
1 גזר בינוני
-
1 כף מלח דק
-
1 כף פלפל שחור טחון
-
1 כף גדושה סומאק
-
1 כוס זעתרטרי
-
8 בצלי שאלוט קטנים
-
2 כפות שמן זית
-
1 כפית סוכר לבן
-
1/2 כוס גרגירי רימון
-
3 גבעולי בצל ירוקקצוצים לטבעות דקיקות
אופן הכנה
- מכינים את ממרח החזרת והחציל: מחממים תנור לחום מקסימאלי 250-300 מעלות וצולים בתוכו חציל שלם לכ-30 דקות. מצננים.
- חוצים את החציל ומחלצים את בשרו.
- מעבירים לבלנדר עם שאר המרכיבים וטוחנים עד לקבלת ממרח אחיד.
- מכינים את העוף: מכניסים את חזה העוף למים הרותחים ומוסיפים את גבעול הסלרי, הגזר מעט מלח ופלפל ומבשלים כ45 דקות.
- חוצים את בצלי השאלוט לחצאים ובמחבת נפרדת ומשומנת בשמן זית, צולים אותם כ 5-7 דקות עד להזהבה.
- מוסיפים למחבת עם הבצלים, את כף הסוכר, ו-4 כפות ממי ציר העוף לעוד כ-5 דקות.
- מוציאים את העוף מהמים, מקררים מעט ומפרקים לחתיכות.
- משמנים מחבת בנדיבות בשמן זית, מעבירים אליו את חתיכות העוף, מתבלים בסומק, בזעתר במלח ובפלפל לכ5 דקות.
- מצרפים למחבת את הבצלצלים הצרובים.
- מרכיבים את המנה: מחממים את הלאפה/פיתה/ טורטיה, מורחים ביד רחבה מ-ממרח החציל חזרת (את כל קוטר הבסיס), מוסיפים את נתחי העוף הצרובים מעל ומקשטים בגרעיני רימון ובבצל ירוק. אצל מוזנא בבית מגלגלים את הלאפה וזוללים בהנאה, אצלינו בבית חותכים למשולשים כמו פיצה ומתענגים על כל סלייס. בתאבון!
הערה: הבסיס לעצלנים - פיתה עיראקית / לאפה ( אפשר להשיג בכל מאפיה) או טורטייה לעצלנים באמת.
אופן הכנה
- מכינים את ממרח החזרת והחציל: מחממים תנור לחום מקסימאלי 250-300 מעלות וצולים בתוכו חציל שלם לכ-30 דקות. מצננים.
- חוצים את החציל ומחלצים את בשרו.
- מעבירים לבלנדר עם שאר המרכיבים וטוחנים עד לקבלת ממרח אחיד.
- מכינים את העוף: מכניסים את חזה העוף למים הרותחים ומוסיפים את גבעול הסלרי, הגזר מעט מלח ופלפל ומבשלים כ45 דקות.
- חוצים את בצלי השאלוט לחצאים ובמחבת נפרדת ומשומנת בשמן זית, צולים אותם כ 5-7 דקות עד להזהבה.
- מוסיפים למחבת עם הבצלים, את כף הסוכר, ו-4 כפות ממי ציר העוף לעוד כ-5 דקות.
- מוציאים את העוף מהמים, מקררים מעט ומפרקים לחתיכות.
- משמנים מחבת בנדיבות בשמן זית, מעבירים אליו את חתיכות העוף, מתבלים בסומק, בזעתר במלח ובפלפל לכ5 דקות.
- מצרפים למחבת את הבצלצלים הצרובים.
- מרכיבים את המנה: מחממים את הלאפה/פיתה/ טורטיה, מורחים ביד רחבה מ-ממרח החציל חזרת (את כל קוטר הבסיס), מוסיפים את נתחי העוף הצרובים מעל ומקשטים בגרעיני רימון ובבצל ירוק. אצל מוזנא בבית מגלגלים את הלאפה וזוללים בהנאה, אצלינו בבית חותכים למשולשים כמו פיצה ומתענגים על כל סלייס. בתאבון!
הערה: הבסיס לעצלנים - פיתה עיראקית / לאפה ( אפשר להשיג בכל מאפיה) או טורטייה לעצלנים באמת.
הכנתם את המתכון?
תגובה (1)
שילוב מוצלח של המנה