מעקוד אלג’יראי – קציצות ירק עם מטבוחה וטחינה

לפעמים כל מה שצריך זה כריך של חלה טרייה עם מעקוד אלג'יראי - קציצות ירק פריכות וטעימות עם מטבוחה וטחינה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    45 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    25

מצרכים

מעקוד - קציצות ירק

טיגון

מטבוחה

פלפלים מטוגנים

טחינה

אופן הכנה

  1. מכינים את המעקוד: מבשלים את תפוחי האדמה במים עד שהם רכים מאוד. מסננים.
  2. במעבד מזון טוחנים בפולסים את תפוחי האדמה המבושלים, ליצירת פירורים גסים.
  3. קוצצים את הבצל ואת עשבי התיבול, מוסיפים לתפוחי האדמה יחד עם כל יתר המרכיבים והביצים ומערבבים ליצירת תערובת אחידה.
  4. במחבת רחבה מחממים שמן לטיגון חצי עמוק. בעזרת כף יוצרים קציצות מהתערובת ומטגנים עד שהקציצות משחימות משני הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
  5. מכינים את המטבוחה: פורסים את שיני השום לפרוסות דקות. קוצצים את העגבניות לקוביות קטנות.
  6. מחממים שמן קנולה בסיר קטן. מטגנים את שיני השום כדקה.
  7. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-5 דקות.
  8. מוסיפים מלח ושבבי צ’ילי יבש. מנמיכים את האש וממשיכים לבשל.
  9. בינתיים, מחממים שמן קנולה במחבת. קוצצים את שני סוגי הפלפלים ומטגנים במחבת עד שהפלפלים מתרככים ומקבלים קצת צבע.
  10. מעבירים את הפלפלים המטוגנים לסיר המטבוחה, מערבבים היטב ומבשלים כשעה וחצי על אש קטנה עם מכסה. בסיום טועמים ומתקנים תיבול.
  11. מכינים את הטחינה: שמים את כל המרכיבים במעבד מזון, מוסיפים מים קרים עד להגעה לסמיכות הרצויה.
  12. מרכיבים את המנה: חוצים כל חלה לשניים, מורחים טחינה, מעל שמים 2 כפות מטבוחה ו3-4 קציצות מעקוד.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 1652.6 קק״ל 6610.4 קק״ל
פחמימות 670.7 גרם 2682.9 גרם
שומן 741.6 גרם 2966.3 גרם
נתרן 2807.4 מ״ג 11229.7 מ״ג
חלבון 669.1 גרם 2676.5 גרם
סיבים תזונתיים 661.7 גרם 2646.7 גרם
שומן רווי 660.5 גרם 2641.9 גרם
כולסטרול 901.8 מ״ג 3607.2 מ״ג
סידן 869.8 מ״ג 3479.2 מ״ג
ברזל 657.4 מ״ג 2629.7 מ״ג
אשלגן 2159.0 מ״ג 8635.9 מ״ג
אבץ 651.6 מ״ג 2606.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody