מפרום כשר לפסח

בדרך כלל נפקד מקומו של המפרום משולחן הפסח, אבל תסמכו על יונית צוקרמן שהיא מצאה פתרון כשר לחג. אז גם בפסח: קבלו סיר מפרום, מלא קציצות קראנצ'יות מבחוץ ונימוחות מבפנים, שמתבשלות ברוטב אדום מנחם.
בדרך כלל נפקד מקומו של המפרום משולחן הפסח, אבל תסמכו על יונית צוקרמן שהיא מצאה פתרון כשר לחג. אז גם בפסח: קבלו סיר מפרום, מלא קציצות קראנצ'יות מבחוץ ונימוחות מבפנים, שמתבשלות ברוטב אדום מנחם.
  • יונית צוקרמן
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 4.5]
  • מרכיבים
    31
  • הכנה שעה ו-10 דק׳
    כולל יום 1, שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    195
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 195.0 קק״ל 2925.3 קק״ל
    פחמימות 11.8 גרם 177.6 גרם
    שומן 15.6 גרם 233.4 גרם
    נתרן 972.2 מ״ג 14583.7 מ״ג
    חלבון 21.0 גרם 314.7 גרם
    סיבים תזונתיים 5.9 גרם 88.5 גרם
    שומן רווי 7.1 גרם 107.1 גרם
    כולסטרול 54.6 מ״ג 819.4 מ״ג
    סידן 45.4 מ״ג 680.5 מ״ג
    ברזל 6.9 מ״ג 102.9 מ״ג
    אשלגן 297.5 מ״ג 4461.8 מ״ג
    אבץ 7.0 מ״ג 104.5 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    31
  • הכנה שעה ו-10 דק׳
    כולל יום 1, שעה ו-40 דק׳
  • קלוריות
    195
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 195.0 קק״ל 2925.3 קק״ל
    פחמימות 11.8 גרם 177.6 גרם
    שומן 15.6 גרם 233.4 גרם
    נתרן 972.2 מ״ג 14583.7 מ״ג
    חלבון 21.0 גרם 314.7 גרם
    סיבים תזונתיים 5.9 גרם 88.5 גרם
    שומן רווי 7.1 גרם 107.1 גרם
    כולסטרול 54.6 מ״ג 819.4 מ״ג
    סידן 45.4 מ״ג 680.5 מ״ג
    ברזל 6.9 מ״ג 102.9 מ״ג
    אשלגן 297.5 מ״ג 4461.8 מ״ג
    אבץ 7.0 מ״ג 104.5 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 4.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1.  מכינים את הקציצות: קוצצים את חזה העוף לחתיכות קטנות אך גסות, וקוצצים גם את הבצלים.
  2. מערבבים בקערה את חזה העוף הקצוץ עם הבשר הטחון והבצלים ומניחים לטעמים להיספג.
  3. מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה והשום לקערת הבשר.
  4. קולפים וחותכים את תפוחי האדמה ומבשלים במים עד לריכוך. מועכים לפירה ומוסיפים לקערת הבשר.
  5. מוסיפים לקערה את קמח המצה, המים והביצה.
  6. מערבבים את התבלינים עם כף שמן ומוסיפים לעיסה.
  7. מכניסים את העיסה למקרר ללילה שלם או לשלוש שעות לפחות לספיגת הטעמים.

    מפרום כשר לפסח של יונית צוקרמן
    מכניסים את העיסה למקרר לספיגת הטעמים

  8. מטגנים: מוציאים את העיסה מהקירור ומגלגלים ממנה בידיים קציצות כגודל כף היד.

    מפרום כשר לפסח יונית צוקרמן
    מגלגלים קציצות בגודל כף יד

  9. פורסים תפוח אדמה לפרוסות דקות ומצמידים לכל קציצה שתי פרוסות, אחת מכל צד.
  10. טובלים בביצה ובקמח מצה לעוגות ומטגנים במחבת רחבה וכבדה מלאה בשמן עד חצי מגובהה.

    מפרום כשר לפסח יונית צוקרמן
    מטגנים את הקציצות במחבת כבדה. צילומים: יונית צוקרמן

  11. מכינים את הרוטב: מכניסים לסיר את השמן, רסק העגבניות והעגבניות ומבשלים כמה דקות.
  12. מוסיפים את התבלינים ומוסיפים 3-2 כוסות מים (לפי מידת הסיר וכמות הקציצות).
  13. מסדרים את הקציצות בסיר ומבשלים ברוטב כ-40 דקות.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מפרום כשר לפסח

הכנתם את המתכון?

כן
    Avatar
    Reut Levi

    מפרום כשר לפסח. יצא מעולההה

תגובות (3)

Avatar

      Avatar
      מערכת Foody

      היי פזית, מדהים. שתפי אותנו איך יצא כשתכיני 🙂

    Avatar
    מערכת Foody

    רעות, המפרום יצא לך משגע! חג שמח!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות