מקרונים מושלמים במילוי פטל או שוקולד

מי לא אוהב מקרונים? עכשיו זה זמן מצויין להכין אותם בבית, עם מתכון מפורט שבסופו תוצאות מדהימות. מה תעדיפו? מקרונים במילוי פטל או שוקולד? לא חייבים לבחור!
מי לא אוהב מקרונים? עכשיו זה זמן מצויין להכין אותם בבית, עם מתכון מפורט שבסופו תוצאות מדהימות. מה תעדיפו? מקרונים במילוי פטל או שוקולד? לא חייבים לבחור!
  • בן לוי
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 2]
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 6 שעות ו-10 דק׳
  • קלוריות
    99
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 99.1 קק״ל 2477.4 קק״ל
    פחמימות 10.2 גרם 255.2 גרם
    שומן 4.1 גרם 101.9 גרם
    נתרן 49.9 מ״ג 1247.8 מ״ג
    חלבון 1.1 גרם 27.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 12.0 גרם
    שומן רווי 2.6 גרם 64.4 גרם
    כולסטרול 7.8 מ״ג 195.5 מ״ג
    סידן 8.6 מ״ג 214.2 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 10.6 מ״ג
    אשלגן 51.0 מ״ג 1274.5 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 4.7 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    14
  • הכנה 50 דק׳
    כולל 6 שעות ו-10 דק׳
  • קלוריות
    99
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 99.1 קק״ל 2477.4 קק״ל
    פחמימות 10.2 גרם 255.2 גרם
    שומן 4.1 גרם 101.9 גרם
    נתרן 49.9 מ״ג 1247.8 מ״ג
    חלבון 1.1 גרם 27.1 גרם
    סיבים תזונתיים 0.5 גרם 12.0 גרם
    שומן רווי 2.6 גרם 64.4 גרם
    כולסטרול 7.8 מ״ג 195.5 מ״ג
    סידן 8.6 מ״ג 214.2 מ״ג
    ברזל 0.4 מ״ג 10.6 מ״ג
    אשלגן 51.0 מ״ג 1274.5 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 4.7 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 2]

מצרכים

מצרכים


plus minus

מילוי פטל

מילוי שוקולד


אופן הכנה

  1. מחממים תנור לחום של 140 מעלות.
  2. טוחנים יחד את אבקת השקדים עם אבקת הסוכר.
  3. מקציפים את החלבונים עם הסוכר והמלח יחד. לאחר שנוצר מעט קצף מוסיפים את צבע המאכל וממשיכים בהקצפה כ7-10 דקות עד לקבלת מרנג יציב.
  4. מקפלים את אבקת הסוכר ואבקת השקדים אל תוך המרנג עד לקבלת מרקם מבריק ומעט נוזלי (מעט!).

    מרנג ורוד בקערת מיקסר
    מוסיפים את האבקות

  5. מזלפים כיפות בקוטר 3.5 ס״מ על נייר אפייה או סיליקון. מייבשים עד לקבלת קרום במשך כחצי שעה.

    כיפות מרנג עם שקית זילוף
    מזלפים כיפות

  6. אופים בתנור במשך כ-18 דקות.
  7. מכינים את מילוי הפטל: מחממים בסיר את מחית הפטל לחום של 45 מעלות.
  8. מערבבים בקערה נפרדת את הסוכר עם הפקטין היטב בעזרת מטרפה.
  9. מוסיפים את הסוכר והפקטין לפטל ומערבבים עד לרתיחה וממשיכים בבישול כ-3 דקות נוספות.
  10. מורידים מהאש, מוסיפים את מיץ הלימון והג’לטין ומערבבים היטב.
  11. מכניסים למקרר ל2-3 שעות לקירור מוחלט.
  12. טוחנים את התערובת באמצעות בלנדר מוט ומעבירים לשקית זילוף עם צנטר חלק מספר 6.
  13. מזלפים על כל חצי עוגייה מסה קטנה של המילוי וסוגרים בעדינות בעזרת החצי השני.
    מלית פטל על עוגיית מקרון
    מזלפים מלית פטל

    מקרונים ורודים במילוי פטל
    סוגרים את עוגיית המקרון

  14. מניחים את העוגיות בתוך קופסא הרמטית ומקררים במשך 2-3 שעות במקרר, או שומרים במקפיא.
  15. מגישים אחרי קירור.
  16. מכינים את מילוי השוקולד: מחממים את השמנת לרתיחה.
  17. שופכים את השמנת על השוקולד ומערבבים היטב בעזרת מטרפה.
  18. מוסיפים את החמאה וממשיכים בערבוב עד לקבלת מרקם חלק.
  19. מניחים להתקררות בצד במשך חצי שעה ומעבירים לשקית זילוף למילוי המקרונים.

    מקרונים במילוי פטל
    מקרונים במילוי פטל. צילום: חנה למביאסי

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מקרונים מושלמים במילוי פטל או שוקולד

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות