מרק אפונה עם פסטרמה שעושה את כל ההבדל!

מרק אפונה עם פסטרמה מטוגנת, שמקפיצה את טעם המרק בכמה וכמה דרגות. מנה מחממת ומשביעה לימים קרים שמתאימה לכל המשפחה!
מרק אפונה עם פסטרמה מטוגנת, שמקפיצה את טעם המרק בכמה וכמה דרגות. מנה מחממת ומשביעה לימים קרים שמתאימה לכל המשפחה!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
6 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-35 דק׳
  • קלוריות
    377
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 376.9 קק״ל 1507.5 קק״ל
    פחמימות 30.9 גרם 123.6 גרם
    שומן 13.4 גרם 53.8 גרם
    נתרן 46.5 מ״ג 186.0 מ״ג
    חלבון 19.1 גרם 76.2 גרם
    סיבים תזונתיים 19.7 גרם 79.0 גרם
    שומן רווי 2.0 גרם 8.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    סידן 412.1 מ״ג 1648.5 מ״ג
    ברזל 2.9 מ״ג 11.7 מ״ג
    אשלגן 2728.1 מ״ג 10912.3 מ״ג
    אבץ 1.9 מ״ג 7.6 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 25 דק׳
    כולל שעה ו-35 דק׳
  • קלוריות
    377
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 376.9 קק״ל 1507.5 קק״ל
    פחמימות 30.9 גרם 123.6 גרם
    שומן 13.4 גרם 53.8 גרם
    נתרן 46.5 מ״ג 186.0 מ״ג
    חלבון 19.1 גרם 76.2 גרם
    סיבים תזונתיים 19.7 גרם 79.0 גרם
    שומן רווי 2.0 גרם 8.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.1 מ״ג
    סידן 412.1 מ״ג 1648.5 מ״ג
    ברזל 2.9 מ״ג 11.7 מ״ג
    אשלגן 2728.1 מ״ג 10912.3 מ״ג
    אבץ 1.9 מ״ג 7.6 מ״ג
    סגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרקים
מערכת Foody
X

6 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. חותכים את נתח הפסטרמה לקוביות קטנות.
  2. מחממים 2 כפות שמן במחבת ומטגנים את קוביות הפסטרמה תוך כדי ערבוב עד להזהבה יפה. שומרים בצד.
  3. מכניסים את האפונה ואת המים לסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה בינונית במשך כ-60 דקות, או עד שהיא מתרככת.
  4. בינתיים מחממים 2 כפות שמן במחבת ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
  5. מוסיפים את השום, הסלרי והגזר, מערבבים ומטגנים תוך כדי ערבוב במשך כ-10 דקות.
  6. רבע שעה לפני סיום בישול האפונה מוסיפים את הירקות לסיר (לא שוטפים בינתיים את המחבת).
  7. מתבלים את המרק במלח ופלפל, מערבבים וממשיכים לבשל הכל ביחד במשך 15 דקות נוספות. מכבים את הלהבה.
  8. טוחנים את המרק למחית אחידה בעזרת בלנדר מוט. טועמים ומתקנים את התיבול.
  9. מעבירים את המרק לצלוחית מרק ומוסיפים חופן נאה של קוביות פסטרמה מטוגנת.

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מרק אפונה עם פסטרמה שעושה את כל ההבדל!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (5)

Avatar

    Avatar
    ורד לידר

    הכנתי, בסוף הבישול הוספתי קצת אפונה ירוקה, טעים מאוד.

      Avatar
      מערכת Foody

      היי ורד, כיף לשמוע שאהבת וזה רעיון טוב להוסיף אפונה 🙂

    Avatar
    שירה ברוורמן

    ניצן להחליף את האפונה באפונה משימורים?

      Avatar
      מערכת Foody

      כן

קטגוריות

אביזרים

טכניקות