מרק ארטישוק ירושלמי עם לימון ושקדים מתובלים

משה שגב מכין את המרק החורפי האולטימטיבי - מרק ארטישוק ירושלמי עם ארומה לימונית ותוספת של שקדים מתובלים לאקסטרה קראנץ'
משה שגב מכין את המרק החורפי האולטימטיבי - מרק ארטישוק ירושלמי עם ארומה לימונית ותוספת של שקדים מתובלים לאקסטרה קראנץ'
  • משה שגב
שמרו
כשר
דרגו
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    186
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 186.3 קק״ל 745.2 קק״ל
    פחמימות 8.3 גרם 33.1 גרם
    שומן 16.3 גרם 65.1 גרם
    נתרן 1337.7 מ״ג 5351.0 מ״ג
    חלבון 2.6 גרם 10.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 7.3 גרם
    שומן רווי 2.0 גרם 8.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 46.8 מ״ג 187.3 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 2.4 מ״ג
    אשלגן 190.6 מ״ג 762.6 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 1.4 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    17
  • הכנה 40 דק׳
    כולל שעה ו-30 דק׳
  • קלוריות
    186
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 186.3 קק״ל 745.2 קק״ל
    פחמימות 8.3 גרם 33.1 גרם
    שומן 16.3 גרם 65.1 גרם
    נתרן 1337.7 מ״ג 5351.0 מ״ג
    חלבון 2.6 גרם 10.2 גרם
    סיבים תזונתיים 1.8 גרם 7.3 גרם
    שומן רווי 2.0 גרם 8.1 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 46.8 מ״ג 187.3 מ״ג
    ברזל 0.6 מ״ג 2.4 מ״ג
    אשלגן 190.6 מ״ג 762.6 מ״ג
    אבץ 0.3 מ״ג 1.4 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
דרגו את המתכון

מצרכים

מצרכים


plus minus

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. קולפים את הארטישוק הירושלמי, מורחים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור, עוטפים בנייר כסף ואופים כשעה עד שהם מתרככים לחלוטין.
  2. קולפים וקוצצים את שיני השום והבצל. קוצצים דק את הפלפל החריף.
  3. מחממים שמן זית בסיר גדול, מוסיפים את הבצל והשום ומאדים עד להזהבה.
  4. מוסיפים את הארטישוקים הצלויים, מערבבים וממשיכים לטגן על אש גבוהה.
  5. מוסיפים את הפלפל החריף, גרידת הלימון והמים החמים ומערבבים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
  6. מוסיפים את הכוסברה כמו שהיא, עם הגבעולים, מבשלים כ-10 דקות ומכבים את האש. בזהירות שולפים את הכוסברה החוצה.
  7. טוחנים את תכולת הסיר עם בלנדר מוט למרקם חלק וסמיך, אך לא לחלוטין. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח, פלפל שחור ומיץ לימון.
  8. מכינים את השקדים המתובלים: מחממים שמן זית במחבת ומקפיצים את השקדים עם הפפריקה והמלח עד לקבלת הגוון הרצוי. מסננים את שאריות השמן.
  9. יוצקים את המרק לכלי הגשה, מפזרים מעל את השקדים המתובלים ומזלפים מעט שמן זית.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
מרק ארטישוק ירושלמי עם לימון ושקדים מתובלים

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    מיכל טנג'י

    מרק עשיר וטעים בטירוף לא להאמין שמהטבח הביתי שלי יצא כזאת מנה !

      Avatar
      Foody Foody

      שמחים לשמוע!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות