מרק ארטישוק ירושלמי עם לימון ושקדים מתובלים

משה שגב מכין את המרק החורפי האולטימטיבי - מרק ארטישוק ירושלמי עם ארומה לימונית ותוספת של שקדים מתובלים לאקסטרה קראנץ'
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    40 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    17

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. קולפים את הארטישוק הירושלמי, מורחים בשמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור, עוטפים בנייר כסף ואופים כשעה עד שהם מתרככים לחלוטין.
  2. קולפים וקוצצים את שיני השום והבצל. קוצצים דק את הפלפל החריף.
  3. מחממים שמן זית בסיר גדול, מוסיפים את הבצל והשום ומאדים עד להזהבה.
  4. מוסיפים את הארטישוקים הצלויים, מערבבים וממשיכים לטגן על אש גבוהה.
  5. מוסיפים את הפלפל החריף, גרידת הלימון והמים החמים ומערבבים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
  6. מוסיפים את הכוסברה כמו שהיא, עם הגבעולים, מבשלים כ-10 דקות ומכבים את האש. בזהירות שולפים את הכוסברה החוצה.
  7. טוחנים את תכולת הסיר עם בלנדר מוט למרקם חלק וסמיך, אך לא לחלוטין. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח, פלפל שחור ומיץ לימון.
  8. מכינים את השקדים המתובלים: מחממים שמן זית במחבת ומקפיצים את השקדים עם הפפריקה והמלח עד לקבלת הגוון הרצוי. מסננים את שאריות השמן.
  9. יוצקים את המרק לכלי הגשה, מפזרים מעל את השקדים המתובלים ומזלפים מעט שמן זית.
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 186.3 קק״ל 745.2 קק״ל
פחמימות 8.3 גרם 33.1 גרם
שומן 16.3 גרם 65.1 גרם
נתרן 1337.7 מ״ג 5351.0 מ״ג
חלבון 2.6 גרם 10.2 גרם
סיבים תזונתיים 1.8 גרם 7.3 גרם
שומן רווי 2.0 גרם 8.1 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 46.8 מ״ג 187.3 מ״ג
ברזל 0.6 מ״ג 2.4 מ״ג
אשלגן 190.6 מ״ג 762.6 מ״ג
אבץ 0.3 מ״ג 1.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar