מרק בוטנים אפריקאי – זה מה שהשמאן רשם!

החורף הזה יוצא לכם מהאוזניים ואתם מקוררים, חלשים וזקוקים לקסם מרפא? הכינו את מרק הבוטנים האפריקאי שלנו, הוא מזין, מלא ויטמינים ובתחתית הקערה תמצאו ברכה!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    18

מצרכים

למרק

להגשה:

אופן הכנה

  1. בסיר גדול מביאים לרתיחה את המים.
  2. מוסיפים לסיר את הבצל, השום, הגזר, הבטטה, שורש הפטרוזיליה, העגבניות והפלפל החריף. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עם להבה נמוכה-בינונית במשך 20 דקות עד להתרככות הירקות.
  3. מוסיפים את הג’ינג’ר, הכמון, חמאת הבוטנים, סויה ורסק העגבניות ומעבדים בעזרת בלנדר סטיק עד לקבלת עיסה חלקה.
  4. מוסיפים לסיר את הבוטנים ממליחים ומפלפלים. מבשלים על להבה קטנה במשך 25 דקות.
  5. מוזגים לקעריות מרק, מפזרים מעל מעט בוטנים קלויים ומגישים עם אורז לבן או מלא.

רוצים לעשות טוב לכם ולאחרים? העבירו את המרק הזה למישהו אחד שזקוק לכוח, בריאות ואהבה.

הברכה כבר בפנים, יד ראשונה מרופא אליל! 🙂

הערות

  • מגישים עם אורז לבן או אורז מלא
  • לאחר שלב הטחינה ניתן להכניס חתיכות חזה עוף, טופו ואפילו דג ולהעשיר את המרק
  • יש במרק גם בוטנים שלמים, זהירות עם ילדים קטנים!
תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 513.7 קק״ל 3082.3 קק״ל
פחמימות 33.5 גרם 201.0 גרם
שומן 34.6 גרם 207.6 גרם
נתרן 823.9 מ״ג 4943.3 מ״ג
חלבון 20.8 גרם 125.1 גרם
סיבים תזונתיים 6.9 גרם 41.1 גרם
שומן רווי 2.6 גרם 15.9 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 105.8 מ״ג 634.5 מ״ג
ברזל 3.7 מ״ג 22.0 מ״ג
אשלגן 1025.6 מ״ג 6153.6 מ״ג
אבץ 1.3 מ״ג 7.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody