
-
זמן הכנה15 דקות
-
זמן כולל40 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים18
מצרכים
למרק
-
5 כוסות מים רותחיםאפשר להשתמש בציר עוף או ירקות או במים עם 3 כפות גדושות ציר עוף קנור
-
3 בצלים בינונייםקצוצים דק דק דק
-
3 שיני שוםקצוצות דק
-
2 גזרים בינונייםחתוך לטבעות
-
1 שורש פטרוזיליה בינוניחתוך לטבעות, ניתן להחליף בשורש סלרי
-
2 בטטות בינוניותחתוכות לקוביות
-
1 קופסה עגבניות חתוכות לקוביות
-
1/2 פלפל צ’ילי אדום בינוניאפשר יותר או לוותר, תלוי אם אתם אוהבים חריף וכמה...
-
1 כפית שורש ג’ינג’רמגורר, ניתן להשתמש בקוביות ג'ינג'ר קפואות
-
1/2 כפית כמון טחון
-
3 כפות רסק עגבניות
-
6 כפות חמאת בוטנים חלקה
-
3 כפות רוטב סויה
-
1 1/2 כוסות בוטנים קלוייםקלופים
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
להגשה:
-
1/2 כוס פטרוזיליהאפשר להשתמש בעלי פטרוזיליה קצוצים או כוסברה, מה שאוהבים
-
1/2 כוס בוטנים קלוייםקלופים
אופן הכנה
- בסיר גדול מביאים לרתיחה את המים.
- מוסיפים לסיר את הבצל, השום, הגזר, הבטטה, שורש הפטרוזיליה, העגבניות והפלפל החריף. מביאים שוב לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עם להבה נמוכה-בינונית במשך 20 דקות עד להתרככות הירקות.
- מוסיפים את הג’ינג’ר, הכמון, חמאת הבוטנים, סויה ורסק העגבניות ומעבדים בעזרת בלנדר סטיק עד לקבלת עיסה חלקה.
- מוסיפים לסיר את הבוטנים ממליחים ומפלפלים. מבשלים על להבה קטנה במשך 25 דקות.
- מוזגים לקעריות מרק, מפזרים מעל מעט בוטנים קלויים ומגישים עם אורז לבן או מלא.
רוצים לעשות טוב לכם ולאחרים? העבירו את המרק הזה למישהו אחד שזקוק לכוח, בריאות ואהבה.
הברכה כבר בפנים, יד ראשונה מרופא אליל! 🙂
הערות
- מגישים עם אורז לבן או אורז מלא
- לאחר שלב הטחינה ניתן להכניס חתיכות חזה עוף, טופו ואפילו דג ולהעשיר את המרק
- יש במרק גם בוטנים שלמים, זהירות עם ילדים קטנים!
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
6
מנות
קלוריות
521.1
קק״ל
3126.3
קק״ל
פחמימות
35.6
גרם
213.6
גרם
שומן
34.7
גרם
208.5
גרם
נתרן
837.6
מ״ג
5025.4
מ״ג
חלבון
20.9
גרם
125.1
גרם
סיבים תזונתיים
6.9
גרם
41.4
גרם
שומן רווי
2.6
גרם
15.9
גרם
כולסטרול
0.0
מ״ג
0.0
מ״ג
סידן
109.9
מ״ג
659.5
מ״ג
ברזל
3.7
מ״ג
22.1
מ״ג
אשלגן
1020.3
מ״ג
6122.0
מ״ג
אבץ
1.4
מ״ג
8.2
מ״ג
תגובות (0)