-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 115.0 קק״ל 919.7 קק״לפחמימות 19.5 גרם 156.2 גרםשומן 2.9 גרם 23.0 גרםנתרן 331.2 מ״ג 2649.9 מ״גחלבון 2.7 גרם 21.9 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 24.6 גרםשומן רווי 0.4 גרם 3.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 19.3 מ״ג 154.2 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.6 מ״גאשלגן 55.4 מ״ג 443.3 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
-
מרכיבים11
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה ו-40 דק׳
-
קלוריות115
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 115.0 קק״ל 919.7 קק״לפחמימות 19.5 גרם 156.2 גרםשומן 2.9 גרם 23.0 גרםנתרן 331.2 מ״ג 2649.9 מ״גחלבון 2.7 גרם 21.9 גרםסיבים תזונתיים 3.1 גרם 24.6 גרםשומן רווי 0.4 גרם 3.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 19.3 מ״ג 154.2 מ״גברזל 0.2 מ״ג 1.6 מ״גאשלגן 55.4 מ״ג 443.3 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 11 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה ו-40 דק׳ | קלוריות 115 | כמות מנות 8 |
---|
מצרכים
מצרכים
-
2 כפות שמן זית
-
2 בצלים בינונייםקלופים
-
6 שיני שוםקלופות
-
2 סלסילות פטריות שמפיניוןאו פורטובלו או מיקס
-
2 כפות אבקת מרק פטריות
-
1 כפית שטוחה מלח דק
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
2/3 כוס גריסי פנינה
-
2 ליטר מים
-
2 כפות גדושות קורנפלור+ שני שליש כוס מים
-
1 חופן פטרוזיליהלא חובה
אופן הכנה
- קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ואת השום אפשר או לכתוש או לפרוס דק או להשאיר שלמים למי שאוהב ביסים של שום. פורסים את הפטריות לפרוסות, לא צריך דק, וקוצצים דק את עלי הפטרוזיליה.
- בסיר בינוני גדול שמים שמן זית ומטגנים את הבצלים והשום עד שהם מתרככים.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד עד שהפטריות מתכווצות מעט ונצרבות. זה לוקח בערך 15 דקות אז סבלנות.
- שוטפים את גריסי הפנינה במים זורמים עד שהמים צלולים.
- מוסיפים למרק אבקת מרק פטריות, מלח, פלפל שחור, גריסים ו-2 ליטר מים ומבשלים יחד עד שהגריסים רכים. בערך 45 דקות.
- בקערה קטנה או בכוס מערבבים את הקורנפלור עם המים עד שאין גושי קורנפלור ומעבירים לסיר. מוסיפים את עלי הפטרוזיליה הקצוצים.
- מבשלים יחד במשך 15 דקות או עד שהמרק מסמיך מעט ומגישים חם חם.
אופן הכנה
- קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ואת השום אפשר או לכתוש או לפרוס דק או להשאיר שלמים למי שאוהב ביסים של שום. פורסים את הפטריות לפרוסות, לא צריך דק, וקוצצים דק את עלי הפטרוזיליה.
- בסיר בינוני גדול שמים שמן זית ומטגנים את הבצלים והשום עד שהם מתרככים.
- מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד עד שהפטריות מתכווצות מעט ונצרבות. זה לוקח בערך 15 דקות אז סבלנות.
- שוטפים את גריסי הפנינה במים זורמים עד שהמים צלולים.
- מוסיפים למרק אבקת מרק פטריות, מלח, פלפל שחור, גריסים ו-2 ליטר מים ומבשלים יחד עד שהגריסים רכים. בערך 45 דקות.
- בקערה קטנה או בכוס מערבבים את הקורנפלור עם המים עד שאין גושי קורנפלור ומעבירים לסיר. מוסיפים את עלי הפטרוזיליה הקצוצים.
- מבשלים יחד במשך 15 דקות או עד שהמרק מסמיך מעט ומגישים חם חם.
בשיתוף עם "הנמל"
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (6)
האם אפשרי ללא הקורנפלור?
היי שירה, כן אפשרי בהחלט אבל המרק יצא יותר נוזלי.
יש אבקת מרק פטריות מומלצת?
מה שאוהבים, קנור מצוין
האם אפשר להכין את המרק לגמרי ואז להקפיא ממנו כמות?
אפשר