מרק חומוס יווני בקלי קלות

שמעתם פעם על מרק שמכינים בתנור? תמיד יש פעם ראשונה! איילת הירשמן מכינה מרק חומוס יווני ב-10 דקות עבודה, את כל היתר עושה חום התנור
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    16 שעות ו-40 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

אופן הכנה

  1. משרים את החומוס למשך 8 שעות בהרבה מים עם סודה לשתייה ומלח.
  2. בתום ההשרייה, מחממים את התנור ל-100 מעלות.
  3. קולפים את הבצל ופורסים לפרוסות דקות.
  4. מסננים את החומוס ממי ההשרייה ושוטפים היטב. שמים בסיר שיכול להכנס לתנור.
  5. מוסיפים את הבצלים, השמן, עלי הדפנה, הפלפל, הזעפרן, המלח ואת המים ומכסים במכסה. מכניסים לתנור ואופים 7 שעות לפחות - עד 12 שעות.
  6. מגישים בקעריות עם לימונים ומלח גס.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 364.8 קק״ל 2918.3 קק״ל
פחמימות 17.4 גרם 139.0 גרם
שומן 29.3 גרם 234.3 גרם
נתרן 1068.3 מ״ג 8546.5 מ״ג
חלבון 7.4 גרם 59.3 גרם
סיבים תזונתיים 6.7 גרם 53.5 גרם
שומן רווי 4.5 גרם 35.6 גרם
כולסטרול 0.8 מ״ג 6.2 מ״ג
סידן 13.9 מ״ג 111.3 מ״ג
ברזל 1.0 מ״ג 8.0 מ״ג
אשלגן 55.3 מ״ג 442.4 מ״ג
אבץ 0.8 מ״ג 6.2 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    חיים נויברג

    בכמה מעלות אופים את החומוס בתנור?

      מערכת Foody

      100 מעלות.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody