
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים18
מצרכים
-
כף שמן זית
-
1 בצל בינוני
-
2 שיני שום
-
1 גזר בינוני
-
1 גבעול סלרי
-
1 שקית פטריות פורצ’יני מיובשות
-
1 תפוח אדמה בינוני
-
2 עגבניות בינוניים
-
1 כוס שעועית לבנה קפואה
-
1קופסה או 100 גרם רסק עגבניות
-
1 צרור פטרוזיליה
-
1 צרור בזיליקום
-
1 ליטר מיםמינרליים או מסוננים
-
3/4 כוס פסטה קצרה
-
1 כפית מלח דק
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
הגשה
-
100 גרם גבינת פרמזן
-
1 כף שמן זית
אופן הכנה
- משרים את הפטריות בכוס מים רותחים.
- קוצצים גס בצל ושום.
- חותכים גזר וסלרי לקוביות של 1/2 ס”מ.
- חותכים תפוח אדמה ועגבניות לקוביות של 1 ס”מ. היעזרו בקוצץ ירקות, זה יעשה לכם חיים קלים.
- מחממים סיר על להבה בינונית, מוסיפים שמן, בצל, שום, גזר וסלרי ומאדים כ-10 דקות תוך כדי בחישה, עד שהירקות רכים.
- מוציאים את הפטריות המיובשות מהמים, קוצצים גס ומעבירים לסיר יחד עם מי השרייה.
- קוצצים גס פטרוזיליה ובזיליקום.
- מוסיפים תפוחי אדמה, עגבניות, שעועית, רסק עגבניות, פטרוזיליה, בזיליקום ומים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים כחצי שעה עד שהירקות רכים.
- מוסיפים פסטה, מלח ופלפל ומבשלים כ-5 דקות עד לדרגת אל-דנטה. אם לא מגישים את המרק מיד, מבשלים את הפסטה בנפרד ומוסיפים למרק בהגשה. טועמים ומתקנים תיבול.
- יוצקים לקערות מרק מקסימות כאלה, מגלפים בעזרת קולפן גבינת פרמזן ומפזרים מעל, מזלפים שמן זית ומגישים.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
488.0
קק״ל
1951.9
קק״ל
פחמימות
57.5
גרם
230.1
גרם
שומן
10.2
גרם
40.9
גרם
נתרן
1033.3
מ״ג
4133.3
מ״ג
חלבון
29.5
גרם
117.8
גרם
סיבים תזונתיים
20.5
גרם
81.9
גרם
שומן רווי
4.4
גרם
17.7
גרם
כולסטרול
15.3
מ״ג
61.0
מ״ג
סידן
643.6
מ״ג
2574.2
מ״ג
ברזל
10.2
מ״ג
40.7
מ״ג
אשלגן
2951.0
מ״ג
11804.1
מ״ג
אבץ
3.7
מ״ג
14.7
מ״ג
תגובות (0)