מתכון ב-10 דקות – מרק עגבניות ופלפלים טעים

מתכון של מרק עגבניות ופלפלים שקוצר מחמאות שמכינים ב-10 דקות, מלא בויטמינים וטעמים חורפיים. עם פלפל אדום וגזר שמוסיפים מעט מתיקות ומחממים ימים אפורים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    35 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

למרק

להגשה

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל ומבשלים עד הזהבה.
  2. מוסיפים את השום, מערבבים ומבשלים כחצי דקה (זהירות שלא יישרף).
  3. מוסיפים את העגבניות, הפלפלים, הגזר והסוכר מערבבים ומבשלים 2-3 דקות.
  4. מוסיפים את ציר הירקות (או המים), מכסים את הסיר, מביאים לרתיחה ומבשלים ברתיחה עדינה כ-20 דקות (עד שהגזר מתרכך).
  5. מסירים את הסיר מהאש וטוחנים את תכולת הסיר במוט ידני (או מעבד מזון).
  6. מחזירים לסיר ומבשלים בחום נמוך ללא מכסה עד למידת הסמיכות הרצויה (אפשר לוותר על שלב זה אם הסמיכות לשביעות רצונכם מיד לאחר שלב הטחינה).
  7. מתבלים במלח, פלפל ונגיעת אורגנו (טועמים ומתקנים תיבול) ומגישים עם מעט שמנת מתוקה (או חמוצה) מלמעלה.

    מרק-עגבניות-ופלפלים-3
    הצעת הגשה לחורף אדום וחם, מרק עגבניות ופלפלים

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 199.9 קק״ל 1199.2 קק״ל
פחמימות 18.1 גרם 108.3 גרם
שומן 6.4 גרם 38.2 גרם
נתרן 822.2 מ״ג 4932.9 מ״ג
חלבון 11.6 גרם 69.8 גרם
סיבים תזונתיים 6.6 גרם 39.8 גרם
שומן רווי 0.7 גרם 4.2 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 62.4 מ״ג 374.3 מ״ג
ברזל 1.4 מ״ג 8.4 מ״ג
אשלגן 972.2 מ״ג 5833.4 מ״ג
אבץ 0.0 מ״ג 0.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (4)

      Avatar
      Foody Foody

      איזה כיף! שבת שלום

    Avatar
    בילי

    אפשר להחליף למשהו טבעוני במקום השמנת והיוגורט? מה מציעים שיתאים?

      Avatar
      Foody Foody

      לא חייבים להגיש עם שמנת חמוצה או יוגורט. המרק טעים מאד גם בלי. או שיש תחליפים טבעוניים מטופו. בהצלחה (:

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody