מרק עדשים כתומות עם קינואה ואורז

כשבחוץ קר והגשם מטפטף, אין משהו שמחמם את הבטן כמו מרק חם. זהר לוסטיגר-בשן מכינה מרק עדשים כתומות משביע במיוחד עם קינואה, אורז ונענע יבשה
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    10 דקות
  • זמן כולל
    50 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    14

מצרכים

אופן הכנה

  1. קולפים וקוצצים דק את הבצל והשום.

    קולפים וקוצצים דק את השום. צילום: אפיק גבאי
    קולפים וקוצצים דק את השום. צילום: אפיק גבאי

  2. משמנים סיר גדול באמצעות תרסיס שמן זית ומטגנים את הבצל כ-3 דקות.
  3. מוסיפים את השום ומטגנים 30 שניות.
  4. מוסיפים את העגבניות, הפפריקה המתוקה והחריפה, כמון ומיץ הלימון, מערבבים ומבשלים עד לרתיחה.
  5. מוסיפים את העדשים, האורז, הקינואה, המים, מלח, פלפל שחור והנענע היבשה.

    מוסיפים את האורז המלא. צילום: אפיק גבאי
    מוסיפים את האורז המלא. צילום: אפיק גבאי

  6. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים כ-40 דקות, עד שהאורז רך.

צילום: אפיק גבאי

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 8 מנות
קלוריות 112.6 קק״ל 900.6 קק״ל
פחמימות 22.4 גרם 179.0 גרם
שומן 0.9 גרם 7.1 גרם
נתרן 580.2 מ״ג 4641.6 מ״ג
חלבון 5.5 גרם 44.3 גרם
סיבים תזונתיים 6.1 גרם 48.9 גרם
שומן רווי 0.1 גרם 0.8 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 63.0 מ״ג 503.9 מ״ג
ברזל 3.4 מ״ג 27.4 מ״ג
אשלגן 509.9 מ״ג 4079.5 מ״ג
אבץ 0.6 מ״ג 4.6 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody