מרק עוף זהוב עם קניידלך במרקם עננים
- מערכת Foody
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 365.8 קק״ל 1829.2 קק״לפחמימות 307.9 גרם 1539.7 גרםסוכר 297.2 גרם 1486.0 גרםשומן 294.4 גרם 1472.1 גרםנתרן 2160.3 מ״ג 10801.4 מ״גחלבון 296.1 גרם 1480.7 גרםסיבים תזונתיים 295.7 גרם 1478.3 גרםשומן רווי 294.0 גרם 1470.0 גרםכולסטרול 293.9 מ״ג 1469.3 מ״גסידן 346.3 מ״ג 1731.4 מ״גברזל 295.5 מ״ג 1477.6 מ״גאשלגן 542.2 מ״ג 2710.9 מ״גאבץ 294.1 מ״ג 1470.5 מ״גסגור
-
מרכיבים15
-
הכנה 10 דק׳כולל שעתיים
-
קלוריות366
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 365.8 קק״ל 1829.2 קק״לפחמימות 307.9 גרם 1539.7 גרםסוכר 297.2 גרם 1486.0 גרםשומן 294.4 גרם 1472.1 גרםנתרן 2160.3 מ״ג 10801.4 מ״גחלבון 296.1 גרם 1480.7 גרםסיבים תזונתיים 295.7 גרם 1478.3 גרםשומן רווי 294.0 גרם 1470.0 גרםכולסטרול 293.9 מ״ג 1469.3 מ״גסידן 346.3 מ״ג 1731.4 מ״גברזל 295.5 מ״ג 1477.6 מ״גאשלגן 542.2 מ״ג 2710.9 מ״גאבץ 294.1 מ״ג 1470.5 מ״גסגור
מרכיבים 15 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל שעתיים | קלוריות 366 | כמות מנות 5 |
---|
מצרכים
מצרכים
למרק העוף:
-
5 כנפי עוף
-
אפשר להחליף בגרון אחד של הודו
-
10 גבעולי פטרוזיליה
-
10 גבעולי שמיר
-
1 שורש פטרוזיליה גדול
-
1 שורש סלרי גדול
-
3 גזרים
-
3 בצלים בינוניים
-
3 קישואים
-
2 כפות גדושות אבקת מרק עוף
-
1 עלה דפנה
-
1 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כף שטוחה מלח דקיכול להיות שתצטרכו להוסיף מלח לקראת סוף הבישול ולתקן טעמים.
לקניידלך:
-
1 קופסה תערובת קניידל קנור
אופן הכנה
- שוטפים היטב את חלקי העוף.
- קולפים את הגזרים וחותכים אותם לטבעות.
- שוטפים היטב את הפטרוזיליה ואת השמיר.
- קולפים את שורש הפטרוזיליה וחותכים לטבעות.
- קולפים את שורש הסלרי וחותכים לקוביות.
- קולפים את הבצלים.
- שוטפים את הקישואים וחותכים לטבעות בעובי 2 ס”מ.
- מרכיבים את סיר המרק: ממקמים את חלקי העוף, השורשים ואת הירקות בתחתית הסיר. מעל מניחים את זרי הפטרוזיליה והשמיר. ממלאים מים עד לגובה 3/4 הסיר.
- שמים את הסיר על האש ומביאים לרתיחה.
- בעזרת כף מסירים את הקצף שנוצר על פני המרק.
- מוסיפים לסיר אבקת מרק, עלה דפנה, ממליחים ומפלפלים. מכסים חלקית את הסיר ומבשלים על אש קטנה ברתיחה עדינה מתמדת.
- טועמים את המרק ומתקנים טעמים. לאחר שעה וחצי של בישול מוסיפים כוס וחצי מים למרק וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד חצי שעה.
- אם רוצים מרק צח ללא ירקות פשוט מסננים את המרק דרך מסננת.
ועכשיו, הקניידלעך, הכוכב האמיתי ל ארוחת הסדר.
אין שום סיבה להסתבך. בפסח הזה לא יצאו לכם קניידלך אבנים אלא קניידלך אווריריים במרקם חלומי של עננים. מה עושים?
פשוט לוקחים חבילה של קניידל אוורירי של קנור ועוקבים אחר ההוראות:
- בקערה בינונית טורפים ל 2 ביצים יחד עם כף שמן.
- להוסיף תוכן של שקית אחת (64 גרם) של תערובת, ולערבב היטב עם מזלג עד לקבלת תערובת אחידה.
- להשהות את תערובת הקניידלך 10 דקות במקרר.
- יוצרים בידיים רטובות כדורים בקוטר 2.5 ס”מ.
- להוסיף את הקניידלך לסיר עם 2 ליטר מים רותחים עם 2 כפיות מלח וכף אחת של מרק עוף קנור.
- לבשל על אש קטנה תוך כדי רתיחה במשך 15 דקות ולהפוך מדי פעם את הקניידלך.
ההמלצה שלנו, לבשל ישר שתי שקיות של קניידלך, הם פשוט ממכרים ונחטפים!
ועכשיו מתקשרים לסבתא ולסבא, לאמא ואבא, לאחים ולדודים ולכל האנשים שאתם אוהבים!
לשנה הבאה עם כל המשפחה!
אופן הכנה
- שוטפים היטב את חלקי העוף.
- קולפים את הגזרים וחותכים אותם לטבעות.
- שוטפים היטב את הפטרוזיליה ואת השמיר.
- קולפים את שורש הפטרוזיליה וחותכים לטבעות.
- קולפים את שורש הסלרי וחותכים לקוביות.
- קולפים את הבצלים.
- שוטפים את הקישואים וחותכים לטבעות בעובי 2 ס”מ.
- מרכיבים את סיר המרק: ממקמים את חלקי העוף, השורשים ואת הירקות בתחתית הסיר. מעל מניחים את זרי הפטרוזיליה והשמיר. ממלאים מים עד לגובה 3/4 הסיר.
- שמים את הסיר על האש ומביאים לרתיחה.
- בעזרת כף מסירים את הקצף שנוצר על פני המרק.
- מוסיפים לסיר אבקת מרק, עלה דפנה, ממליחים ומפלפלים. מכסים חלקית את הסיר ומבשלים על אש קטנה ברתיחה עדינה מתמדת.
- טועמים את המרק ומתקנים טעמים. לאחר שעה וחצי של בישול מוסיפים כוס וחצי מים למרק וממשיכים לבשל על אש קטנה עוד חצי שעה.
- אם רוצים מרק צח ללא ירקות פשוט מסננים את המרק דרך מסננת.
ועכשיו, הקניידלעך, הכוכב האמיתי ל ארוחת הסדר.
אין שום סיבה להסתבך. בפסח הזה לא יצאו לכם קניידלך אבנים אלא קניידלך אווריריים במרקם חלומי של עננים. מה עושים?
פשוט לוקחים חבילה של קניידל אוורירי של קנור ועוקבים אחר ההוראות:
- בקערה בינונית טורפים ל 2 ביצים יחד עם כף שמן.
- להוסיף תוכן של שקית אחת (64 גרם) של תערובת, ולערבב היטב עם מזלג עד לקבלת תערובת אחידה.
- להשהות את תערובת הקניידלך 10 דקות במקרר.
- יוצרים בידיים רטובות כדורים בקוטר 2.5 ס”מ.
- להוסיף את הקניידלך לסיר עם 2 ליטר מים רותחים עם 2 כפיות מלח וכף אחת של מרק עוף קנור.
- לבשל על אש קטנה תוך כדי רתיחה במשך 15 דקות ולהפוך מדי פעם את הקניידלך.
ההמלצה שלנו, לבשל ישר שתי שקיות של קניידלך, הם פשוט ממכרים ונחטפים!
ועכשיו מתקשרים לסבתא ולסבא, לאמא ואבא, לאחים ולדודים ולכל האנשים שאתם אוהבים!
לשנה הבאה עם כל המשפחה!
הכנתם את המתכון?
תגובות (9)
באריזה של קניידלך קנור לא כתוב להוסיף כף שמן. האם זה שינוי במתכון או טעות?
מדוע אחרי שעה וחצי של בישול מוסיפים כוס וחצי מים
היי עמליה, זה המתכון 🙂