מרק עוף עם קניידלך אווריריים

המרק המסורתי של כל שולחן פסח: מרק עוף עם קניידלך אווריריים וטעימים במיוחד בזכות סוד אחד קטן שהופך אותם למושלמים ורכים
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    23

מצרכים

מרק

קניידלך

מי הבישול של הקניידלך

אופן הכנה

  1. מכינים את המרק: מסדרים את המצרכים בתוך סיר רחב: שמיר ופטרוזיליה בתחתית, מעל את הירקות, עוף ועצמות בקר.
  2. מכסים במים (כדאי שיהיו מסוננים או מינרלים) ומביאים לרתיחה.
  3. מסירים את הקצף שנוצר על פני המרק ומוסיפים פלפל שחור שלם ועלי דפנה.
  4. מבשלים ברתיחה עדינה (בעבוע קל) במשך 2-3 שעות (מומלץ להוסיף כוס מים רותחים לאחר שעה של בישול).
  5. מצננים את המרק ומסננים דרך בד “חיתול” לקבלת מרק צח.
  6. מכינים את הקניידלך: מערבבים בקערה קמח מצה, אבקת אפייה, מלח, פלפל ושמן.
  7. מוסיפים מים רותחים, מערבבים עם מזלג עד שהתערובת אחידה. מכסים ומעבירים למקרר ל-10 דקות.
  8. בנתיים מקציפים את הביצים עם מטרפה בקערה נפרדת יחד עם הסודה.
  9. מביאים לרתיחה מים, מלח ואבקת מרק (לא חובה לשים אבקת מרק).
  10. בידיים רטובות מכדררים קניידלעך לגודל קצת יותר קטן מכדור פינג-פונג וכניסים לסיר
  11. מבשלים 5-8 דקות ברתיחה עדינה ומעבירים בעזרת כף מחוררת לצלחת
  12. מגישים את המרק יחד עם הקניידלך. אפשר להכין מראש ולשמור בנפרד במקרר.

הפקה מסחרית לחברת שקל בית מותגים

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 212.1 קק״ל 1272.5 קק״ל
פחמימות 20.6 גרם 123.7 גרם
שומן 25.2 גרם 151.3 גרם
נתרן 2660.8 מ״ג 15965.1 מ״ג
חלבון 37.2 גרם 223.3 גרם
סיבים תזונתיים 17.0 גרם 101.9 גרם
שומן רווי 17.3 גרם 103.8 גרם
כולסטרול 158.3 מ״ג 949.7 מ״ג
סידן 82.7 מ״ג 496.4 מ״ג
ברזל 17.7 מ״ג 105.9 מ״ג
אשלגן 350.7 מ״ג 2103.9 מ״ג
אבץ 18.0 מ״ג 108.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

      תמר שורצברד

      המתכון תוקן, חג שמח!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody