window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag(‘js’, new Date()); gtag(‘config’, ‘AW-857529266’); gtag(‘event’, ‘conversion’, { ‘send_to’: ‘AW-857529266/b-74CIac_MgBELK385gD’, ‘value’: 1.0, ‘currency’: ‘ILS’, ‘aw_remarketing_only’: true });

מרק עוף עם קניידלך אווריריים

המרק המסורתי של כל שולחן פסח: מרק עוף עם קניידלך אווריריים וטעימים במיוחד בזכות סוד אחד קטן שהופך אותם למושלמים ורכים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    3 שעות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    23

מצרכים

מרק

קניידלך

מי הבישול של הקניידלך

אופן הכנה

  1. מכינים את המרק: מסדרים את המצרכים בתוך סיר רחב: שמיר ופטרוזיליה בתחתית, מעל את הירקות, עוף ועצמות בקר.
  2. מכסים במים (כדאי שיהיו מסוננים או מינרלים) ומביאים לרתיחה.
  3. מסירים את הקצף שנוצר על פני המרק ומוסיפים פלפל שחור שלם ועלי דפנה.
  4. מבשלים ברתיחה עדינה (בעבוע קל) במשך 2-3 שעות (מומלץ להוסיף כוס מים רותחים לאחר שעה של בישול).
  5. מצננים את המרק ומסננים דרך בד “חיתול” לקבלת מרק צח.
  6. מכינים את הקניידלך: מערבבים בקערה קמח מצה, אבקת אפייה, מלח, פלפל ושמן.
  7. מוסיפים מים רותחים, מערבבים עם מזלג עד שהתערובת אחידה. מכסים ומעבירים למקרר ל-10 דקות.
  8. בנתיים מקציפים את הביצים עם מטרפה בקערה נפרדת יחד עם הסודה.
  9. מביאים לרתיחה מים, מלח ואבקת מרק (לא חובה לשים אבקת מרק).
  10. מערבבים את תערובת קמח המצה שהתקררה במקרר עם בלילת הביצים והסודה.
  11. בידיים רטובות מכדררים קניידלעך לגודל קצת יותר קטן מכדור פינג-פונג וכניסים לסיר
  12. מבשלים 5-8 דקות ברתיחה עדינה ומעבירים בעזרת כף מחוררת לצלחת
  13. מגישים את המרק יחד עם הקניידלך בקערות יפות. אפשר להכין מראש ולשמור בנפרד במקרר.

הפקה מסחרית לחברת שקל בית מותגים

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 212.1 קק״ל 1272.5 קק״ל
פחמימות 20.6 גרם 123.7 גרם
שומן 25.2 גרם 151.3 גרם
נתרן 2660.8 מ״ג 15965.1 מ״ג
חלבון 37.2 גרם 223.3 גרם
סיבים תזונתיים 17.0 גרם 101.9 גרם
שומן רווי 17.3 גרם 103.8 גרם
כולסטרול 158.3 מ״ג 949.7 מ״ג
סידן 82.7 מ״ג 496.4 מ״ג
ברזל 17.7 מ״ג 105.9 מ״ג
אשלגן 350.7 מ״ג 2103.9 מ״ג
אבץ 18.0 מ״ג 108.0 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

הצג עוד

תגובות (10)

    Avatar
    בת שחר הרשבר

    מה הכוונה מי סודה? סודה הנמכרת כמשקה מוכן לשתיה?אם אין אז ניתן לעשות מאבקת סודה לשתיה? ואיך עושים?….

      Avatar
      סקרנית

      אני גם רוצה לדעת מה זה אומר!!!

    Avatar
    ענבל

    לכמה קניידלך מספיקה הכמות שרשומה במתכון ?

      Avatar
      Foody Foody

      בערך 15 קניידלעך.

    Avatar
    אפי קרייף

    הקטע ששמת את הבלילה של הקניידלך במקרר ואח”כ הקצפת ביצים עם סודה לא מתחבר לי. לא כתבת שחיברת בניהם.

      Avatar
      Foody Foody

      תודה על ההערה. המתכון יתוקן בהקדם. כמובן יש לערבב את הביצים הטרופות עם הסודה יחד עם הבלילה של הקניידלך מהמקרר.

      Avatar
      תמר שורצברד

      המתכון תוקן, חג שמח!

      Avatar
      זיוה יוסף

      ברשימת הרכיבים רשום שתי כפות סודה לשתיה ….. בטוח ???? , באופן ההכנה רשום אבקת אפיה ….מה נכון וכמה ???

      Avatar
      Foody Foody

      היי זיוה, תיקנו את המתכון – מדובר היה ב-2 כפות מי סודה ולא באבקת סודה לשתייה. אבקת האפייה נותרת בעינה. תודה!

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody