
-
זמן הכנה20 דקות
-
זמן כולל45 דקות
-
רמת קושיבינונית
-
מרכיבים16
מצרכים
מרק פו
-
2 בצלים בינוניים
-
2 ליטר ציר בקרקנורלהכנת הציר ניתן להשתמש ב-6 כפות גדושות של ציר עוף קנור או ציר בקר קנור מעורבבות בשני ליטרים של מים חמים
-
10 ס"מ שורש ג’ינג’ר
-
1 כוכב אניס בינוני
-
1 מקל קינמון בינוני
-
5 כפות רוטב דגים
-
3 כפות סוכר לבן
הגשה
-
400 גרם אטריות אורז בעובי 3 מ”מ
-
1 ליטר שמן קנולהלטיגון עמוק של האטריות
-
300 גרם פילה בקרפרוס דק
-
4 בצלי שאלוט קטניםפרוסים דק
-
1 פלפל צ’ילי אדום בינוניפרוס
-
1 חופן נענע
-
1 חופן כוסברה
-
1 חופן בזיליקום
-
1 ליים בינוניחתוך לרבעים
אופן הכנה
- חותכים את הבצלים לרבעים ואת הג’ינג’ר לפרוסות גסות. בסיר גדול שמים את כל מרכיבי הציר ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כחצי שעה.
- בעזרת כף מחוררת מוציאים מהציר את כל החתיכות והתבלינים לקבלת ציר נקי.
- בסיר נפרד מביאים לרתיחה מים ומבשלים בהם את אטריות האורז על פי ההוראות. שומרים חופן מהאטריות בצד ולא מבשלים אותן.
- בסיר נוסף מחממים שמן לטיגון עמוק וכשהוא חם מניחים בו בזהירות את חופן האטריות שהשארנו בצד. הן יתנפחו ויצופו בשניות. מוציאים אותן מיד מהשמן ומניחים בצד.
- פורסים את פילה הבקר לפרוסות דקות ככל האפשר. קוצצים את הצ’ילי ואת השאלוט.
- מרכיבים את המנה: בקעריות אישיות מניחים לפי הסדר: חופן איטריות מבושלות, מעליהן 4-5 פרוסות בשר, מעליהן שאלוט, צ’ילי, נענע, כוסברה ובזיליקום.
- מוזגים לכל קערה מהציר עד לכיסוי.
- מגישים כל קערה עם כמה אטריות מטוגנות ורבע ליים.
עשינו לכם חשק למרק? קבלו עוד מתכונים למרק
מתכון מרק תירס סיני של ישראל אהרוני
מתכון מושלם מרק עוף של נטע לויה
הערות
- להכנת הציר יש להשתמש ב-6 כפות גדושות של ציר עוף או בקר מעורבבים בשני ליטרים של מים חמים
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
4
מנות
קלוריות
328.8
קק״ל
1315.3
קק״ל
פחמימות
55.1
גרם
220.4
גרם
סוכר
10.9
גרם
43.4
גרם
שומן
8.0
גרם
32.0
גרם
נתרן
1964.1
מ״ג
7856.4
מ״ג
חלבון
18.6
גרם
74.5
גרם
סיבים תזונתיים
4.0
גרם
16.1
גרם
שומן רווי
2.9
גרם
11.8
גרם
כולסטרול
33.8
מ״ג
135.0
מ״ג
סידן
74.2
מ״ג
296.6
מ״ג
ברזל
3.6
מ״ג
14.6
מ״ג
אשלגן
702.0
מ״ג
2807.8
מ״ג
אבץ
6.4
מ״ג
25.6
מ״ג
תגובות (10)
יאמי
חייבת לנסות