
-
זמן הכנה10 דקות
-
זמן כוללשעה
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים17
מצרכים
למרק:
-
800גרם או 1 שקית שעועית לבנה קפואה
-
4 כפות שמן זית
-
2 שיני שוםכתושות
-
2 בצלים בינונייםקצוץ דק
-
1 גזר גדולחתוך לקוביות
-
1 שורש פטרוזיליה בינוניאו שורש סלרי חתוך לקוביות
-
2 סלריגבעולי סלרי חתוכים דק
-
1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות
-
4 כפות רסק עגבניות
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה
-
1 כפית סוכר לבן
-
1/2 כפית כמון טחון
-
1 כפית פפריקה מתוקה
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
7 כוסות מים
להגשה:
-
1 חופן פטרוזיליהקצוצה. לא חובה.
אופן הכנה
- בסיר גדול מטגנים את הבצל עד להזהבה.
- מוסיפים תוך כדי בחישה את הסלרי, שורש הפטרוזיליה, הגזר והשום.
- מוסיפים לסיר את השעועית המופשרת, פטרוזיליה קצוצה, רסק העגבניות ואת העגבניות המרוסקות ומערבבים.
- מוסיפים מים, סוכר, כורכום, פפריקה מתוקה, כמון, מלח ופלפל.
- מביאים לרתיחה. כאשר רותח, מכסים את הסיר ומעבירים לאש בינונית - קטנה. לבשל כשעה.
מרק שעועית ביתי ומושלם - מגישים עם מעט פטרוזיליה קצוצה מעל ועם לחם או אורז לבן. מעדן!
הערות
- אם בא לכם אתם יכולים להוסיף תפוחי אדמה.
- אוהבים חריף? פנקו את המרק בכפית צ'ילי.
- ניתן להוסיף למרק בשר או קציצות בשר ולהפוך אותו לבשרי.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
6
מנות
קלוריות
706.7
קק״ל
4240.3
קק״ל
פחמימות
169.7
גרם
1018.5
גרם
שומן
92.8
גרם
556.9
גרם
נתרן
911.6
מ״ג
5469.8
מ״ג
חלבון
119.5
גרם
716.8
גרם
סיבים תזונתיים
109.6
גרם
657.8
גרם
שומן רווי
85.2
גרם
511.4
גרם
כולסטרול
84.0
מ״ג
504.0
מ״ג
סידן
507.7
מ״ג
3046.4
מ״ג
ברזל
101.7
מ״ג
610.0
מ״ג
אשלגן
3524.0
מ״ג
21143.9
מ״ג
אבץ
89.7
מ״ג
538.1
מ״ג
תגובות (11)
אפשר להכין משעועית לא מבושלת?
עם שעועית לא מבושלת זמן הבישול הופך לארוך מאד ועלול לגרום לנוזלים שבמרק להתאדות. עדיף שעועית שהושרתה מראש ורוככה מעט או שעועית מהקפאה (כזו שכבר עברה בישול). בהצלחה!
יש לי שעועית שהושרתה במים כמה ימים נראה לי … ואחר כך סיננתי והקפאתי אותה . האם כאשר אני משתמש בה במתכון היא בדיוק כמו שעועית קפה משקית מבחינת זמן הבישול לפי המתכון ?
היי, שעועית קפואה עוברת הליך קצר של בישול לפני ההקפאה כך שנראה שהשעועית שהשרית במים והקפאת תדרוש זמן בישול מעט ארוך יותר משעועית מופשרת משקית. בהצלחה!
כמה גרם בדיוק זה שקית שעועית?
800 גרם שעועית קפואה (מבושלת). בהצלחה!