משמשים מיובשים ממולאים בפרגיות של תמרה אהרוני
תמרה אהרוני מלמדת להכין משמשים מיובשים ממולאים בפרגיות ברוטב מתקתק. מנה יפהפייה וטעימה שתרשים את האורחים. מומלץ להגיש בליווי אורז לבן
תמרה אהרוני מלמדת להכין משמשים מיובשים ממולאים בפרגיות ברוטב מתקתק. מנה יפהפייה וטעימה שתרשים את האורחים. מומלץ להגיש בליווי אורז לבן
- תמרה אהרוני
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 322.7 קק״ל 1290.7 קק״לפחמימות 12.9 גרם 51.7 גרםסוכר 6.1 גרם 24.6 גרםשומן 18.3 גרם 73.1 גרםנתרן 1200.9 מ״ג 4803.7 מ״גחלבון 30.3 גרם 121.3 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 4.8 גרםשומן רווי 1.4 גרם 5.7 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסידן 28.7 מ״ג 114.9 מ״גברזל 0.6 מ״ג 2.4 מ״גאשלגן 140.3 מ״ג 561.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
-
מרכיבים16
-
הכנה 30 דק׳כולל שעה ו-15 דק׳
-
קלוריות323
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 322.7 קק״ל 1290.7 קק״לפחמימות 12.9 גרם 51.7 גרםסוכר 6.1 גרם 24.6 גרםשומן 18.3 גרם 73.1 גרםנתרן 1200.9 מ״ג 4803.7 מ״גחלבון 30.3 גרם 121.3 גרםסיבים תזונתיים 1.2 גרם 4.8 גרםשומן רווי 1.4 גרם 5.7 גרםכולסטרול 0.1 מ״ג 0.5 מ״גסידן 28.7 מ״ג 114.9 מ״גברזל 0.6 מ״ג 2.4 מ״גאשלגן 140.3 מ״ג 561.2 מ״גאבץ 0.0 מ״ג 0.1 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 16 | זמן הכנה 30 דק׳ | זמן כולל שעה ו-15 דק׳ | קלוריות 323 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים
רוטב
-
4 כפות שמן זית
-
1 כף זרעי כמון
-
2 שיני שום
-
1 בצל בינוני
-
1 כף ציר עוףמהולה ב500 מ"ל מים רותחים
-
1 לימון בינוני
-
1 כף סוכר חום
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
3 כפות רכז רימונים
מילוי
-
500 גרם סטייק פרגית
-
1 חופן כוסברה
-
3 גבעולי בצל ירוק
-
1/2 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
הגשה
אופן הכנה
- משרים את המשמשים המיובשים במים פושרים כ-15-30 דקות.
- מכינים את הרוטב:
- בסיר מחממים שמן זית. פורסים דק את שיני השום ואת הבצל. מוסיפים לסיר זרעי כמון, שום ובצל ומטגנים כמה דקות.
- מוסיפים את הציר, מיץ הלימון, גרידת הלימון, הסוכר החום, מלח, פלפל שחור ורכז רימונים ומערבבים.
- מכסים ומבשלים בזמן שמכינים את המילוי. - מכינים את המילוי: במעבד מזון שמים את הפרגיות, הכוסברה, הבצל הירוק ומתבלים במלח ובפלפל שחור. טוחנים את המרכיבים למשחה חלקה. מעבירים לקערה.
- ממלאים את המשמשים: בכל משמש מיובש מבצעים חתך קטן. דוחפים את האצבע כדי להרחיב מעט את החתך, ממלאים כל משמש במעט מתערובת המילוי ושומרים בצד.
- מסדרים את המשמשים הממולאים בסיר הרוטב, מכסים ומבשלים כ-45 דקות. מיד פעם מסובבים את המשמשים ברוטב.
- מגישים חם בליווי אורז לבן.
אופן הכנה
- משרים את המשמשים המיובשים במים פושרים כ-15-30 דקות.
- מכינים את הרוטב:
- בסיר מחממים שמן זית. פורסים דק את שיני השום ואת הבצל. מוסיפים לסיר זרעי כמון, שום ובצל ומטגנים כמה דקות.
- מוסיפים את הציר, מיץ הלימון, גרידת הלימון, הסוכר החום, מלח, פלפל שחור ורכז רימונים ומערבבים.
- מכסים ומבשלים בזמן שמכינים את המילוי. - מכינים את המילוי: במעבד מזון שמים את הפרגיות, הכוסברה, הבצל הירוק ומתבלים במלח ובפלפל שחור. טוחנים את המרכיבים למשחה חלקה. מעבירים לקערה.
- ממלאים את המשמשים: בכל משמש מיובש מבצעים חתך קטן. דוחפים את האצבע כדי להרחיב מעט את החתך, ממלאים כל משמש במעט מתערובת המילוי ושומרים בצד.
- מסדרים את המשמשים הממולאים בסיר הרוטב, מכסים ומבשלים כ-45 דקות. מיד פעם מסובבים את המשמשים ברוטב.
- מגישים חם בליווי אורז לבן.
בשיתוף עם קנור
עוד מתכונים מצויינים של פרגיות:
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (3)
כמה משמישים?
כ-40 משמשים
כמה משצ