משמשים מיובשים ממולאים בפרגיות של תמרה אהרוני

תמרה אהרוני מלמדת להכין משמשים מיובשים ממולאים בפרגיות ברוטב מתקתק. מנה יפהפייה וטעימה שתרשים את האורחים. מומלץ להגיש בליווי אורז לבן
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    30 דקות
  • זמן כולל
    שעה ו-15 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    16

מצרכים

רוטב

  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף זרעי כמון
  • 2 שיני שום
  • 1 בצל בינוני
  • 500 מ"ל ציר עוף
  • 1 לימון בינוני
  • 1 כף סוכר חום בהיר – דמררה
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 3 כפות רכז רימונים

מילוי

  • 500 גרם סטייק פרגית
  • 1 חופן כוסברה
  • 3 גבעולי בצלים ירוקים
  • 1/2 כפית מלח דק
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס

הגשה

  • אורז לבן מבושל

אופן הכנה

  1. משרים את המשמשים המיובשים במים פושרים כ-15-30 דקות.
  2. מכינים את הרוטב:
    - בסיר מחממים שמן זית. פורסים דק את שיני השום ואת הבצל. מוסיפים לסיר זרעי כמון, שום ובצל ומטגנים כמה דקות.
    - מוסיפים את הציר, מיץ הלימון, גרידת הלימון, הסוכר החום, מלח, פלפל שחור ורכז רימונים ומערבבים.
    - מכסים ומבשלים בזמן שמכינים את המילוי.
  3. מכינים את המילוי: במעבד מזון שמים את הפרגיות, הכוסברה, הבצל הירוק ומתבלים במלח ובפלפל שחור. טוחנים את המרכיבים למשחה חלקה. מעבירים לקערה.
  4. ממלאים את המשמשים: בכל משמש מיובש מבצעים חתך קטן. דוחפים את האצבע כדי להרחיב מעט את החתך, ממלאים כל משמש במעט מתערובת המילוי ושומרים בצד.
  5. מסדרים את המשמשים הממולאים בסיר הרוטב, מכסים ומבשלים כ-45 דקות. מיד פעם מסובבים את המשמשים ברוטב.
  6. מגישים חם בליווי אורז לבן.

הערות

  • אפשר להחליף את ציר העוף במים רותחים

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)