מתכון על חלל – סופגניות אשל של הסופר-סבתא יהודית-מורחיים

יהודית מורחיים עם אלטרנטיבה טעימה וקלה להכנה לסופגניות שמרים: סופגניות אשל ללא התפחה שמכינים בזריזות. סופגניות ממכרות ומתוקות, נהדרות עם ציפוי של סוכר
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    30 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

סופגניות בטעם של ילדות, בלי התפחה והכל בקערה אחת בלבד!

אני זוכרת את עצמי ילדה קטנה מכינה את הסופגניות האלה, לוקחת כף עם חופן מהתערובת, מוזגת לשמן החם ומחכה לנס חנוכה ♥ פתאום הסופגנייה תופחת ומשחימה ואני נשארת עם טעם של עוד בפה…

מי שלא אוהב להתעסק במטבח עם סופגניות שצריכות לעבור התפחה - זה המתכון המושלם עבורו.

אתם יכולים לקשט כאוות נפשכם: עם סוכר, עם סוכר וקינמון, אבקת סוכר, שוקולד חלב או שוקולד לבן מומסים - לטבול בהם את הסופגניות ולקבל סופגניה מופלאה מאין כמותה!

לעוד מתכונים מעולים של יהודית

מצרכים

סופגניות

טיגון

אופציות להגשה

אופן הכנה

  1. לקערה בינונית מנפים את הקמח ומערבבים עם אבקת אפייה וסוכר.
  2. מוסיפים 2 ביצים טרופות עם תמצית וניל ומערבבים. מוסיפים אשל וטורפים היטב עד אשר מקבלים תערובת ומרקם חלק וסמיך.
  3. בסיר בינוני מחממים שמן לטיגון עמוק על אש בינונית. השמן מוכן לטיגון כשמכניסים חוד של כף עץ לשמן. אם נוצרות בועות מסביב לכף, השמן מוכן.
  4. ממלאים כף רגילה או כף גלידה בתערובת הבצק ומעבירים לסיר השמן לטיגון. הלהבה חייבת להיות נמוכה עד בינונית. מטגנים משני הצדדים עד השחמה מוחלטת. אם מטגנים על אש גבוהה מדי, רוב הסיכויים שהסופגנייה לא תהיה מוכנה מבפנים.
  5. מוציאים את הסופגנייה עם כף מחוררת לקערה. 
  6. ממלאים צלחת בסוכר (או סוכר וקינמון או כל דבר שאוהבים) ומגלגלים את הסופגניות בצלחת כך שיצופו מכל הצדדים.

    לביבות לטקעס כמו של סבתא! פשוט וטעים

    סופגניות לחנוכה בטעם של פעם

    כמו באמריקה! סופגניות דונאטס אפויות שפחות יושבות על המצפון

    קובה פותתה (פטטה) עירקית - קובה מתפוחי אדמה

    עיג’ה - לביבות מהמטבח העירקי לא רק לחנוכה

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 30 מנות
קלוריות 96.6 קק״ל 2897.5 קק״ל
פחמימות 15.7 גרם 472.0 גרם
שומן 2.7 גרם 80.6 גרם
נתרן 21.8 מ״ג 654.7 מ״ג
חלבון 2.1 גרם 62.6 גרם
סיבים תזונתיים 0.4 גרם 12.0 גרם
שומן רווי 1.4 גרם 41.5 גרם
כולסטרול 18.3 מ״ג 550.4 מ״ג
סידן 22.1 מ״ג 662.9 מ״ג
ברזל 0.3 מ״ג 8.2 מ״ג
אשלגן 38.7 מ״ג 1160.9 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 7.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    כרמית כהן

    אם משתמשים בקמח תופח במקום הרגיל האם מוסיפים גם אבקת אפיה

      Avatar
      Foody Foody

      לא. אם משתמשים בקמח תופח אין צורך באבקת אפייה. בהצלחה (: