רקע דוד משה

ניוקי ורודים ברוטב ערמונים ושמנת

ניוקי מתפוחי אדמה בצבע ורוד משגע, ברוטב ערמונים ושמנת עם גבינת פרמזן. מנה מושקעת ויצירתית של ניוקי ביתי כמו של המקצוענים!
ניוקי מתפוחי אדמה בצבע ורוד משגע, ברוטב ערמונים ושמנת עם גבינת פרמזן. מנה מושקעת ויצירתית של ניוקי ביתי כמו של המקצוענים!
  • מערכת Foody
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 4]
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 55 דק׳
    כולל שעתיים ו-45 דק׳
  • קלוריות
    605
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 604.7 קק״ל 2418.7 קק״ל
    פחמימות 65.9 גרם 263.6 גרם
    שומן 30.2 גרם 120.9 גרם
    נתרן 17680.9 מ״ג 70723.7 מ״ג
    חלבון 15.6 גרם 62.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.9 גרם 7.5 גרם
    שומן רווי 15.7 גרם 62.7 גרם
    כולסטרול 97.8 מ״ג 391.2 מ״ג
    סידן 170.9 מ״ג 683.5 מ״ג
    ברזל 2.0 מ״ג 8.1 מ״ג
    אשלגן 475.6 מ״ג 1902.4 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 4.8 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    16
  • הכנה 55 דק׳
    כולל שעתיים ו-45 דק׳
  • קלוריות
    605
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 604.7 קק״ל 2418.7 קק״ל
    פחמימות 65.9 גרם 263.6 גרם
    שומן 30.2 גרם 120.9 גרם
    נתרן 17680.9 מ״ג 70723.7 מ״ג
    חלבון 15.6 גרם 62.4 גרם
    סיבים תזונתיים 1.9 גרם 7.5 גרם
    שומן רווי 15.7 גרם 62.7 גרם
    כולסטרול 97.8 מ״ג 391.2 מ״ג
    סידן 170.9 מ״ג 683.5 מ״ג
    ברזל 2.0 מ״ג 8.1 מ״ג
    אשלגן 475.6 מ״ג 1902.4 מ״ג
    אבץ 1.2 מ״ג 4.8 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 4]

מצרכים

מצרכים


plus minus

ניוקי

צבע מאכל טבעי

רוטב

בישול הניוקי

הגשה


אופן הכנה

  1. מניחים על נייר אפייה מלח גס ועליו את תפוחי האדמה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כשעה. נועצים סכין בתפוחי האדמה לבדוק שהם רכים ומוכנים.
  2. קולפים את תפוחי האדמה ומצננים.
  3. חותכים את הסלק ל-4 חלקים ומעבדים במעבד מזון או בלנדר מוט למחית. מעבירים לקערה נפרדת.
  4. מועכים את תפוחי האדמה לפירה, מוסיפים את הקמח, הסלק, המלח ושמן הזית ולשים עד לקבלת בצק. ייתכן והוא יהיה דביק מעט, אל תוסיפו עוד קמח.
  5. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח היטב, מחלקים ל-3 חלקים ומרדדים ל-3 נקניקים מוארכים בקוטר 1.5 ס”מ. מקפידים לקמח את הידיים ואת המשטח כל הזמן, כדי שהגלגול יהיה נוח. גם אם הקימוח יוסיף עוד כ-1/2 כוס קמח, זה בסדר. חותכים פיסות באורך 1.5 ס”מ.
  6. מסדרים במגש מקומח ומעבירים לקירור למשך 30 דקות.
  7. ממיסים את החמאה במחבת גדולה ומוסיפים את השום לדקה, מוסיפים את הערמונים והשמנת, מתבלים במלח, מערבבים על אש בינונית-נמוכה במשך 5 דקות. מוסיפים את הניוקי אל הרוטב למשך 2 דקות כדי לחממם מחדש.
  8. מביאים את המים לרתיחה בסיר גדול. מעבירים את הניוקי ומוציאים אותם כשהם צפים. זה לוקח כ-4 דקות. מסננים ומעבירים חזרה אל המגש או ישירות אל סיר הרוטב.
  9. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים גבינת פרמזן.

    ניוקי ורודים ברוטב ערמונים ושמנת אפיק גבאי
    מנה מושלמת שתהמם את האורחים. צילום: אפיק גבאי

 

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
ניוקי ורודים ברוטב ערמונים ושמנת

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (0)

Avatar

קטגוריות

אביזרים

טכניקות