רקע דוד משה

ניוקי ורודים ברוטב ערמונים ושמנת

ניוקי מתפוחי אדמה בצבע ורוד משגע, ברוטב ערמונים ושמנת עם גבינת פרמזן. מנה מושקעת ויצירתית של ניוקי ביתי כמו של המקצוענים!
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    55 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים ו-45 דקות
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    16

מצרכים

ניוקי

צבע מאכל טבעי

רוטב

בישול הניוקי

הגשה

אופן הכנה

  1. מניחים על נייר אפייה מלח גס ועליו את תפוחי האדמה ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כשעה. נועצים סכין בתפוחי האדמה לבדוק שהם רכים ומוכנים.
  2. קולפים את תפוחי האדמה ומצננים.
  3. חותכים את הסלק ל-4 חלקים ומעבדים במעבד מזון או בלנדר מוט למחית. מעבירים לקערה נפרדת.
  4. מועכים את תפוחי האדמה לפירה, מוסיפים את הקמח, הסלק, המלח ושמן הזית ולשים עד לקבלת בצק. ייתכן והוא יהיה דביק מעט, אל תוסיפו עוד קמח.
  5. מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח היטב, מחלקים ל-3 חלקים ומרדדים ל-3 נקניקים מוארכים בקוטר 1.5 ס”מ. מקפידים לקמח את הידיים ואת המשטח כל הזמן, כדי שהגלגול יהיה נוח. גם אם הקימוח יוסיף עוד כ-1/2 כוס קמח, זה בסדר. חותכים פיסות באורך 1.5 ס”מ.
  6. מסדרים במגש מקומח ומעבירים לקירור למשך 30 דקות.
  7. ממיסים את החמאה במחבת גדולה ומוסיפים את השום לדקה, מוסיפים את הערמונים והשמנת, מתבלים במלח, מערבבים על אש בינונית-נמוכה במשך 5 דקות. מוסיפים את הניוקי אל הרוטב למשך 2 דקות כדי לחממם מחדש.
  8. מביאים את המים לרתיחה בסיר גדול. מעבירים את הניוקי ומוציאים אותם כשהם צפים. זה לוקח כ-4 דקות. מסננים ומעבירים חזרה אל המגש או ישירות אל סיר הרוטב.
  9. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים גבינת פרמזן.

    ניוקי ורודים ברוטב ערמונים ושמנת אפיק גבאי
    מנה מושלמת שתהמם את האורחים. צילום: אפיק גבאי

 

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 4 מנות
קלוריות 597.8 קק״ל 2391.2 קק״ל
פחמימות 64.6 גרם 258.6 גרם
שומן 30.2 גרם 120.9 גרם
נתרן 17680.9 מ״ג 70723.7 מ״ג
חלבון 15.7 גרם 62.9 גרם
סיבים תזונתיים 1.9 גרם 7.5 גרם
שומן רווי 15.2 גרם 60.7 גרם
כולסטרול 129.7 מ״ג 518.7 מ״ג
סידן 227.8 מ״ג 911.0 מ״ג
ברזל 2.0 מ״ג 8.1 מ״ג
אשלגן 548.1 מ״ג 2192.4 מ״ג
אבץ 1.2 מ״ג 4.8 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

Avatar