ניוקי עם ערמונים ופטריות של אהרוני

הגשם דופק על החלון ומתחשק לכם אוכל מנחם? אהרוני מכין מנה מושקעת וטעימה של ניוקי עם ערמונים ופטריות ברוטב חמאה ומרווה
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    50 דקות
  • זמן כולל
    שעתיים
  • רמת קושי
    בינונית
  • מרכיבים
    19

מצרכים

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. קולפים ופורסים את השום והבצל לפרוסות דקות.
  3. פורסים את הפטריות לפרוסות עבות. מגרדים את הגבינה על פומפייה.
  4. מפזרים את המלח על התבנית, מניחים עליו את תפוחי האדמה ואופים כשעה, או עד שהם רכים מאוד. מקלפים ומועכים בקערה גדולה למחית חלקה. מוסיפים את כל מרכיבי הניוקי לתפוחי האדמה ולשים לבצק חלק.
  5. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים. מקמחים מעט את הכדור ויוצרים צינור דק וארוך בעזרת הידיים. בעזרת סכין חותכים ליחידות קטנות של ניוקי.
  6. מרתיחים את המים עם המלח בסיר גדול, מבשלים את הניוקי כ-3 דקות עד שהם מתחילים לצוף, מסננים ושומרים בצד.
  7. במחבת רחבה מחממים את השמן, החמאה והמרווה. מוסיפים את השום והבצל ומטגנים עד להזהבה קלה.
  8. מוסיפים את הפטריות והערמונים למחבת, מערבבים ומטגנים כ-3 דקות.
  9. מוסיפים את הניוקי, מערבבים בעדינות ומתבלים במלח ובפלפל שחור.
  10. מעבירים את הניוקי לצלחת הגשה ומפזרים מעל את גבינת הפרמזן.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 5 מנות
קלוריות 382.3 קק״ל 1911.6 קק״ל
פחמימות 39.2 גרם 196.0 גרם
שומן 21.0 גרם 104.9 גרם
נתרן 64135.2 מ״ג 320676.0 מ״ג
חלבון 7.3 גרם 36.6 גרם
סיבים תזונתיים 2.1 גרם 10.3 גרם
שומן רווי 8.2 גרם 41.2 גרם
כולסטרול 117.8 מ״ג 589.0 מ״ג
סידן 70.5 מ״ג 352.3 מ״ג
ברזל 1.7 מ״ג 8.5 מ״ג
אשלגן 270.5 מ״ג 1352.3 מ״ג
אבץ 0.7 מ״ג 3.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody