נפוליאון כבש גם את ליבי: נפוליאון שוקולד מושחת!
גם מרשים וגם טעים - קרן קדוש מכינה קינוח מושחת של שכבות בצק עלים פריך וביניהן גנאש שוקולד לבן וגנאש שוקולד חלב. קינוח יפייפה וחגיגי שאין אחד שלא יאהב
גם מרשים וגם טעים - קרן קדוש מכינה קינוח מושחת של שכבות בצק עלים פריך וביניהן גנאש שוקולד לבן וגנאש שוקולד חלב. קינוח יפייפה וחגיגי שאין אחד שלא יאהב
- קרין גורן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4144.8 קק״ל 4144.8 קק״לפחמימות 299.0 גרם 299.0 גרםשומן 307.4 גרם 307.4 גרםנתרן 547.5 מ״ג 547.5 מ״גחלבון 40.4 גרם 40.4 גרםסיבים תזונתיים 6.5 גרם 6.5 גרםשומן רווי 174.6 גרם 174.6 גרםכולסטרול 756.8 מ״ג 756.8 מ״גסידן 807.2 מ״ג 807.2 מ״גברזל 5.6 מ״ג 5.6 מ״גאשלגן 1326.0 מ״ג 1326.0 מ״גאבץ 6.2 מ״ג 6.2 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה שעה ו-30 דק׳כולל 7 שעות
-
קלוריות4145
-
רמת קושי:בינונית
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 4144.8 קק״ל 4144.8 קק״לפחמימות 299.0 גרם 299.0 גרםשומן 307.4 גרם 307.4 גרםנתרן 547.5 מ״ג 547.5 מ״גחלבון 40.4 גרם 40.4 גרםסיבים תזונתיים 6.5 גרם 6.5 גרםשומן רווי 174.6 גרם 174.6 גרםכולסטרול 756.8 מ״ג 756.8 מ״גסידן 807.2 מ״ג 807.2 מ״גברזל 5.6 מ״ג 5.6 מ״גאשלגן 1326.0 מ״ג 1326.0 מ״גאבץ 6.2 מ״ג 6.2 מ״גסגור
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה שעה ו-30 דק׳ | זמן כולל 7 שעות | קלוריות 4145 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
דיסקית קראנצ'ית
-
100 גרם מטבעות שוקולד חלב
-
40 גרם חמאת קקאו
-
125 גרם ממרח קקאו אגוזי לוז
-
50 גרם פייטה
-
1 מיכל תרסיס שמן בטעם חמאהלשימון התבנית
גנאש שוקולד לבן
-
90 גרם מטבעות שוקולד לבן
-
180 מ"ל שמנת מתוקה 38%
גנאש שוקולד חלב
-
90 גרם מטבעות שוקולד חלב
-
180 מ"ל שמנת מתוקה 38%
אופן הכנה
- מכינים את שכבת בצק העלים: מחממים תנור לחום של 200 מעלות טורבו וחותכים את בצק העלים למלבנים בגודל של 5 ס”מ על 15 ס”מ (יש לעבוד מהר עם הבצק לפני שיפשיר לחלוטין).
- צובעים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים סוכר חום מעל. מכניסים לתנור ואופים (פאם + נייר אפייה) עד השחמה.
- מכינים את הדיסקיות הקראנצ’יות: ממיסים את כל החומרים מלבד הפייטה במיקרו או על בן מארי. כשהתערובת נמסה לחלוטין מוסיפים את הפייטה ומערבבים היטב.
- משטחים את התערובת בעזרת מערוך בין 2 ניירות אפייה לעובי של כ-1/2 ס”מ (הכי קרוב לעובי מלבני הבצק האפוים) ומכניסים למקרר.
- לאחר הקירור חותכים למלבנים בגודל של מלבני בצק העלים.
- מכינים את גנאש השוקולד הלבן: מחממים שמנת לסף רתיחה, מעבירים את השוקולד לקערה. מוזגים את השמנת החמה על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים במטרפה עד שמתקבל גנאש חלק.
- מכינים את גנאש שוקולד החלב: מחממים שמנת לסף רתיחה, מעבירים את השוקולד לקערה. מוזגים את השמנת החמה על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים במטרפה עד שמתקבל גנאש חלק.
- מעבירים את שני הגנאשים לקרור במקרר (ניילון נצמד) למשך 6 שעות.
- מערבבים במיקסר כל אחד מהגנאשים בנפרד לקרם יציב בעזרת וו גיטרה ומעבירים לשקיות זילוף עם צנטר משונן.
- מרכיבים את המנה: מסדרים את מלבני בצק העלים על משטח העבודה. מזלפים את גנאש השוקולד הלבן על בצק העלים, מניחים מעל דיסקית פייטה, מזלפים מעל את גנאש שוקולד החלב, מניחים שכבה נוספת של בצק עלים אפוי ובוזקים מעל אבקת סוכר.
אופן הכנה
- מכינים את שכבת בצק העלים: מחממים תנור לחום של 200 מעלות טורבו וחותכים את בצק העלים למלבנים בגודל של 5 ס”מ על 15 ס”מ (יש לעבוד מהר עם הבצק לפני שיפשיר לחלוטין).
- צובעים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים סוכר חום מעל. מכניסים לתנור ואופים (פאם + נייר אפייה) עד השחמה.
- מכינים את הדיסקיות הקראנצ’יות: ממיסים את כל החומרים מלבד הפייטה במיקרו או על בן מארי. כשהתערובת נמסה לחלוטין מוסיפים את הפייטה ומערבבים היטב.
- משטחים את התערובת בעזרת מערוך בין 2 ניירות אפייה לעובי של כ-1/2 ס”מ (הכי קרוב לעובי מלבני הבצק האפוים) ומכניסים למקרר.
- לאחר הקירור חותכים למלבנים בגודל של מלבני בצק העלים.
- מכינים את גנאש השוקולד הלבן: מחממים שמנת לסף רתיחה, מעבירים את השוקולד לקערה. מוזגים את השמנת החמה על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים במטרפה עד שמתקבל גנאש חלק.
- מכינים את גנאש שוקולד החלב: מחממים שמנת לסף רתיחה, מעבירים את השוקולד לקערה. מוזגים את השמנת החמה על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים במטרפה עד שמתקבל גנאש חלק.
- מעבירים את שני הגנאשים לקרור במקרר (ניילון נצמד) למשך 6 שעות.
- מערבבים במיקסר כל אחד מהגנאשים בנפרד לקרם יציב בעזרת וו גיטרה ומעבירים לשקיות זילוף עם צנטר משונן.
- מרכיבים את המנה: מסדרים את מלבני בצק העלים על משטח העבודה. מזלפים את גנאש השוקולד הלבן על בצק העלים, מניחים מעל דיסקית פייטה, מזלפים מעל את גנאש שוקולד החלב, מניחים שכבה נוספת של בצק עלים אפוי ובוזקים מעל אבקת סוכר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (2)
כמה יחידות יוצאות? שכחתם לכתוב שמניחים תבנית נוספת על הבצק כדי שלא יתנפח.
למה הקצפת בוו גיטרה את הגנאש