נפוליאון כבש גם את ליבי: נפוליאון שוקולד מושחת!

גם מרשים וגם טעים - קרן קדוש מכינה קינוח מושחת של שכבות בצק עלים פריך וביניהן גנאש שוקולד לבן וגנאש שוקולד חלב. קינוח יפייפה וחגיגי שאין אחד שלא יאהב
גם מרשים וגם טעים - קרן קדוש מכינה קינוח מושחת של שכבות בצק עלים פריך וביניהן גנאש שוקולד לבן וגנאש שוקולד חלב. קינוח יפייפה וחגיגי שאין אחד שלא יאהב
  • קרין גורן
שמרו
כשר
5 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה שעה ו-30 דק׳
    כולל 7 שעות
  • קלוריות
    4145
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4144.8 קק״ל 4144.8 קק״ל
    פחמימות 299.0 גרם 299.0 גרם
    שומן 307.4 גרם 307.4 גרם
    נתרן 547.5 מ״ג 547.5 מ״ג
    חלבון 40.4 גרם 40.4 גרם
    סיבים תזונתיים 6.5 גרם 6.5 גרם
    שומן רווי 174.6 גרם 174.6 גרם
    כולסטרול 756.8 מ״ג 756.8 מ״ג
    סידן 807.2 מ״ג 807.2 מ״ג
    ברזל 5.6 מ״ג 5.6 מ״ג
    אשלגן 1326.0 מ״ג 1326.0 מ״ג
    אבץ 6.2 מ״ג 6.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה שעה ו-30 דק׳
    כולל 7 שעות
  • קלוריות
    4145
  • רמת קושי:
    בינונית
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 4144.8 קק״ל 4144.8 קק״ל
    פחמימות 299.0 גרם 299.0 גרם
    שומן 307.4 גרם 307.4 גרם
    נתרן 547.5 מ״ג 547.5 מ״ג
    חלבון 40.4 גרם 40.4 גרם
    סיבים תזונתיים 6.5 גרם 6.5 גרם
    שומן רווי 174.6 גרם 174.6 גרם
    כולסטרול 756.8 מ״ג 756.8 מ״ג
    סידן 807.2 מ״ג 807.2 מ״ג
    ברזל 5.6 מ״ג 5.6 מ״ג
    אשלגן 1326.0 מ״ג 1326.0 מ״ג
    אבץ 6.2 מ״ג 6.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
5 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

דיסקית קראנצ'ית

בצק

גנאש שוקולד לבן

גנאש שוקולד חלב


אופן הכנה

  1. מכינים את שכבת בצק העלים: מחממים תנור לחום של 200 מעלות טורבו וחותכים את בצק העלים למלבנים בגודל של 5 ס”מ על 15 ס”מ (יש לעבוד מהר עם הבצק לפני שיפשיר לחלוטין).
  2. צובעים את הבצק בביצה טרופה ומפזרים סוכר חום מעל. מכניסים לתנור ואופים (פאם + נייר אפייה) עד השחמה.
  3. מכינים את הדיסקיות הקראנצ’יות: ממיסים את כל החומרים מלבד הפייטה במיקרו או על בן מארי. כשהתערובת נמסה לחלוטין מוסיפים את הפייטה ומערבבים היטב.
  4. משטחים את התערובת בעזרת מערוך בין 2 ניירות אפייה לעובי של כ-1/2 ס”מ (הכי קרוב לעובי מלבני הבצק האפוים) ומכניסים למקרר.
  5. לאחר הקירור חותכים למלבנים בגודל של מלבני בצק העלים.
  6. מכינים את גנאש השוקולד הלבן: מחממים שמנת לסף רתיחה, מעבירים את השוקולד לקערה. מוזגים את השמנת החמה על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים במטרפה עד שמתקבל גנאש חלק.
  7. מכינים את גנאש שוקולד החלב: מחממים שמנת לסף רתיחה, מעבירים את השוקולד לקערה. מוזגים את השמנת החמה על השוקולד. ממתינים דקה ומערבבים במטרפה עד שמתקבל גנאש חלק.
  8. מעבירים את שני הגנאשים לקרור במקרר (ניילון נצמד) למשך 6 שעות.
  9. מערבבים במיקסר כל אחד מהגנאשים בנפרד לקרם יציב בעזרת וו גיטרה ומעבירים לשקיות זילוף עם צנטר משונן.
  10. מרכיבים את המנה: מסדרים את מלבני בצק העלים על משטח העבודה. מזלפים את גנאש השוקולד הלבן על בצק העלים, מניחים מעל דיסקית פייטה, מזלפים מעל את גנאש שוקולד החלב, מניחים שכבה נוספת של בצק עלים אפוי ובוזקים מעל אבקת סוכר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
נפוליאון כבש גם את ליבי: נפוליאון שוקולד מושחת!

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (2)

Avatar

    Avatar
    מעיין

    כמה יחידות יוצאות? שכחתם לכתוב שמניחים תבנית נוספת על הבצק כדי שלא יתנפח.

      Avatar
      מיטל דבש

      למה הקצפת בוו גיטרה את הגנאש

קטגוריות

אביזרים

טכניקות