סדר קטן עם מנה גדולה: אוסובוקו בתנור

פסח מתקרב ואסי רוז מגלה לנו את הדרך הסודית שלה לתבשיל האיטלקי - אוסבוקו, בכמה דקות עבודה שלכם והתנור יעשה את השאר שהשולחן יהיה מלא בשפע ואהבה
פסח מתקרב ואסי רוז מגלה לנו את הדרך הסודית שלה לתבשיל האיטלקי - אוסבוקו, בכמה דקות עבודה שלכם והתנור יעשה את השאר שהשולחן יהיה מלא בשפע ואהבה
  • אסי רוז
שמרו
כשר
3 דירגו [ציון 2.5]
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    55
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 54.9 קק״ל 329.2 קק״ל
    פחמימות 11.6 גרם 69.5 גרם
    שומן 0.2 גרם 1.4 גרם
    נתרן 521.5 מ״ג 3129.3 מ״ג
    חלבון 1.6 גרם 9.8 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 10.2 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 47.2 מ״ג 283.1 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 2.9 מ״ג
    אשלגן 176.6 מ״ג 1059.4 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 0.9 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    10
  • הכנה 10 דק׳
    כולל 3 שעות
  • קלוריות
    55
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 54.9 קק״ל 329.2 קק״ל
    פחמימות 11.6 גרם 69.5 גרם
    שומן 0.2 גרם 1.4 גרם
    נתרן 521.5 מ״ג 3129.3 מ״ג
    חלבון 1.6 גרם 9.8 גרם
    סיבים תזונתיים 1.7 גרם 10.2 גרם
    שומן רווי 0.0 גרם 0.0 גרם
    כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
    סידן 47.2 מ״ג 283.1 מ״ג
    ברזל 0.5 מ״ג 2.9 מ״ג
    אשלגן 176.6 מ״ג 1059.4 מ״ג
    אבץ 0.2 מ״ג 0.9 מ״ג
    סגור

בפסח אני מארחת והרבה, בשולחן שלי יש מגוון רחב של מטעמים.

אבל תמיד איכשהו אני מוצאת את עצמי מותשת בערב החג  לאור העבודה במטבח.

השנה החלטתי שהשולחן יכיל עדיין שפע והמון אהבה. אבל עם מנות יותר מתוכננות וממוקדות.

תבנית האוסובוקו הזו, היא תבנית שמכינים בכמה רגעים בודדים והתנור עושה את כל עבודת הבישול.

החלטתי לתת לבשר את הטאצ’ שלי ולהפוך אותו לקצת יותר עוקצני בעזרת קונפיטורת תפוז סיני.

כל קונפיטורה אחרת תעבוד וזה יהיה הטאצ’ שלכם במנה.

הבסיס מושלם ויכיל הכל.

זו תבנית שמכינים ברגע, מגישים אותה ככה לשולחן והיא נגמרת בשניות.

כל בשלן יתמוגג מהתחושה הזו שכולם נהנים ממשהו שהוא הכין בכמה דקות בודדות וזה כל הקסם. ככה אני יכולה לארח בשפע ושמחה גדולה ולא להגיע מותשת לערב החג.

כמה דקות בודדות של עבודה ובכל הרחוב יופץ ריח בישולים מענג של חג.

ימי חג מאושרים

כבר הכנתם?
שתפו אותנו
3 דירגו [ציון 2.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus


אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.
  2. מסדרים בתבנית אפיה רחבה עם שוליים גבוהים, שכבה ראשונה מזלפים מעט שמן זית ומסדרים את הבצלים הקצוצים ופרוסות השום.
  3. מניחים מעל בשכבה שניה את פרוסות האוסובוקו ופרוסות תפוחי האדמה.
  4. בקערה גדולה מערבבים את המים, המלח, זרעי הכוסברה והקונפיטורה, שופכים מעל התבנית, חשוב שהמים יכסו כמעט שליש אם יש צורך הוסיפו עוד מים. מכסים היטב את התבנית ואוטמים אותה.
  5. מכניסים לתנור לאפייה של 45 דקות אחרי 45 דקות מורידים את החום ל170 מעלות למשך שעתיים.
  6. מוציאים מהתנור, מסירים את הכיסוי של התבנית ומגישים.

    אוסבוקו. צילום: אסי רוז
    אוסבוקו. צילום: אסי רוז

עוד קצת ממני

  • ניתן לשמור במקרר ל3 ימים בקופסא אטומה
  • ניתן לבחור בירקות שורש אחרים למנה. כמו תפוחי אדמה/ בטטה / קולורבי /סלק
  • ניתן להשתמש גם בבשר 5 / אסאדו / שפונדרה באותה צורה בדיוק
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סדר קטן עם מנה גדולה: אוסובוקו בתנור

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

      Avatar
      Foody Foody

      6 כפות קונפיטורה. בהצלחה!

    Avatar
    מירית

    יאמי יאמי יאמי! ריחות מעולים וטעמים מופלאים

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות