סוכריות פילה דג ברוטב עגבניות ולימון כבוש במעטפת בצק פילו

רון יוחננוב מכין מנת דג חגיגית במיוחד לכבוד ראש השנה! פילה דג שנאפה בתנור עם רוטב עגבניות ולימון כבוש סמיך ועשיר, עטוף בעלי פילו פריכים
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

רוטב

אופן הכנה

  1. מחממים מחבת רחבה, מוסיפים את השמן ומזהיבים מעט את השום.
  2. מוסיפים את הפפריקה והעגבניות ומערבבים.
  3. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומבשלים עד שמתקבל רוטב סמיך של עגבניות.

    מבשלים עד שמתקבל רוטב סמיך של עגבניות. צליום: טל סיון-ציפורין
    מבשלים עד שמתקבל רוטב סמיך של עגבניות. צליום: טל סיון-ציפורין

  4. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  5. על משטח העבודה פותחים את בצק הפילו: מניחים עלה פילו, מרססים אותו בשמן (או מורחים בעדינות שמן בעזרת מברשת), ומניחים מעליו עוד עלה פילו נוסף.

    פותחים כל עלה פילו ומשמנים אותו. צילום: טל סיון-ציפורין
    פותחים כל עלה פילו ומשמנים אותו. צילום: טל סיון-ציפורין

  6. חוצים כל פילה ברמונדי ל-2 ,מניחים את הדג במרכז, עליו מניחים כ-4 כפות רוטב (מרוטב העגבניות שהכנו) וסוגרים את הדג בצורת סוכרייה (כמו בתמונה).
    מניחים חצי פילה דג. צילום: טל סיון-ציפורין
    מניחים חצי פילה דג. צילום: טל סיון-ציפורין
    על הדג שמים 2 כפות רוטב. צילום: טל סיון-ציפורין
    על הדג שמים 2 כפות רוטב. צילום: טל סיון-ציפורין
    סוגרים בצורת סוכריה. צילום: טל סיון-ציפורין
    סוגרים בצורת סוכריה. צילום: טל סיון-ציפורין
    סוגרים בצורת סוכריה. צילום: טל סיון-ציפורין
    סוגרים בצורת סוכריה. צילום: טל סיון-ציפורין

    סוגרים בצורת סוכריה. צילום: טל סיון-ציפורין
    סוגרים בצורת סוכריה. צילום: טל סיון-ציפורין

  7. מניחים את סוכריות הדג על תבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה, משמנים כל סוכרייה ומכניסים לתנור לכ-20 דקות או עד להזהבה.
    מניחיםם את סוכריות הדג על תבנית ומשמנים אותן. צילום: טל סיון-ציפורין
    מניחיםם את סוכריות הדג על תבנית ומשמנים אותן. צילום: טל סיון-ציפורין
    סוכריות דג במעטפת פילו. צילום: טל סיון-ציפורין
    סוכריות דג במעטפת פילו. צילום: טל סיון-ציפורין

    לתפריט ארוחת ראש השנה המלא והנפלא של פודי ורון יוחננוב לחצו כאן! בתיאבון!

תוכן נוסף

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 10 מנות
קלוריות 70.2 קק״ל 702.3 קק״ל
פחמימות 1.5 גרם 15.5 גרם
שומן 7.2 גרם 72.2 גרם
נתרן 112.8 מ״ג 1128.1 מ״ג
חלבון 0.3 גרם 3.3 גרם
סיבים תזונתיים 0.8 גרם 7.6 גרם
שומן רווי 1.0 גרם 10.0 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 11.7 מ״ג 117.4 מ״ג
ברזל 0.3 מ״ג 2.6 מ״ג
אשלגן 172.0 מ״ג 1719.8 מ״ג
אבץ 0.1 מ״ג 1.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (19)

    Avatar
    liat shofan rivner

    תודה רון היקר על עוד מתכון מהמם! אשמח לקבל המלצה לרוטב שאפשר להגיש בצד מעבר לרוטב הסמיך שכבר קיים בתוך המאפה..

      Avatar
      Foody Foody

      רוטב יוגורט עם שמיר, שום, עירית (בנפרד או ביחד) או ציזיקי או רטבים פיקנטיים למיניהם.

    Avatar
    ציפי פורטנוי

    האם אפשר להשתמש בבצק עלים בטעם חמאה?

      Avatar
      Foody Foody

      רצוי לא להשתמש בבצק עלים משום שזמן האפייה שלו ארוך יותר והגד עלול להתייבש.

הצג עוד
תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody