רקע ראש השנה
קאבר דסקטופ ראש השנה

סוכריות פילה דג ברוטב עגבניות ולימון כבוש במעטפת בצק פילו

רון יוחננוב מכין מנת דג חגיגית במיוחד לכבוד ראש השנה! פילה דג שנאפה בתנור עם רוטב עגבניות ולימון כבוש סמיך ועשיר, עטוף בעלי פילו פריכים
רון יוחננוב מכין מנת דג חגיגית במיוחד לכבוד ראש השנה! פילה דג שנאפה בתנור עם רוטב עגבניות ולימון כבוש סמיך ועשיר, עטוף בעלי פילו פריכים
  • רון יוחננוב
שמרו
כשר
14 דירגו [ציון 3.5]
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    151
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 150.9 קק״ל 1508.8 קק״ל
    פחמימות 1.7 גרם 16.8 גרם
    שומן 9.7 גרם 96.7 גרם
    נתרן 157.9 מ״ג 1578.8 מ״ג
    חלבון 13.7 גרם 136.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 7.6 גרם
    שומן רווי 1.5 גרם 14.9 גרם
    כולסטרול 37.5 מ״ג 375.0 מ״ג
    סידן 71.7 מ״ג 717.2 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 11.6 מ״ג
    אשלגן 412.0 מ״ג 4119.6 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 7.0 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    12
  • הכנה 20 דק׳
    כולל שעה
  • קלוריות
    151
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 150.9 קק״ל 1508.8 קק״ל
    פחמימות 1.7 גרם 16.8 גרם
    שומן 9.7 גרם 96.7 גרם
    נתרן 157.9 מ״ג 1578.8 מ״ג
    חלבון 13.7 גרם 136.9 גרם
    סיבים תזונתיים 0.8 גרם 7.6 גרם
    שומן רווי 1.5 גרם 14.9 גרם
    כולסטרול 37.5 מ״ג 375.0 מ״ג
    סידן 71.7 מ״ג 717.2 מ״ג
    ברזל 1.2 מ״ג 11.6 מ״ג
    אשלגן 412.0 מ״ג 4119.6 מ״ג
    אבץ 0.7 מ״ג 7.0 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
14 דירגו [ציון 3.5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

רוטב


אופן הכנה

  1. מחממים מחבת רחבה, מוסיפים את השמן ומזהיבים מעט את השום.
  2. מוסיפים את הפפריקה והעגבניות ומערבבים.
  3. מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומבשלים עד שמתקבל רוטב סמיך של עגבניות.

    מבשלים עד שמתקבל רוטב סמיך של עגבניות. צליום: טל סיון-ציפורין
    מבשלים עד שמתקבל רוטב סמיך של עגבניות. צליום: טל סיון-ציפורין

  4. מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
  5. על משטח העבודה פותחים את בצק הפילו: מניחים עלה פילו, מרססים אותו בשמן (או מורחים בעדינות שמן בעזרת מברשת), ומניחים מעליו עוד עלה פילו נוסף.

    פותחים כל עלה פילו ומשמנים אותו. צילום: טל סיון-ציפורין
    פותחים כל עלה פילו ומשמנים אותו. צילום: טל סיון-ציפורין

  6. חוצים כל פילה ברמונדי ל-2 ,מניחים את הדג במרכז, עליו מניחים כ-4 כפות רוטב (מרוטב העגבניות שהכנו) וסוגרים את הדג בצורת סוכרייה (כמו בתמונה).
    מניחים חצי פילה דג. צילום: טל סיון-ציפורין
    מניחים חצי פילה דג. צילום: טל סיון-ציפורין
    על הדג שמים 2 כפות רוטב. צילום: טל סיון-ציפורין
    על הדג שמים 2 כפות רוטב. צילום: טל סיון-ציפורין
    סוגרים בצורת סוכריה. צילום: טל סיון-ציפורין
    סוגרים בצורת סוכריה. צילום: טל סיון-ציפורין
    סוגרים בצורת סוכריה. צילום: טל סיון-ציפורין
    סוגרים בצורת סוכריה. צילום: טל סיון-ציפורין

    סוגרים בצורת סוכריה. צילום: טל סיון-ציפורין
    סוגרים בצורת סוכריה. צילום: טל סיון-ציפורין

  7. מניחים את סוכריות הדג על תבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה, משמנים כל סוכרייה ומכניסים לתנור לכ-20 דקות או עד להזהבה.
    מניחיםם את סוכריות הדג על תבנית ומשמנים אותן. צילום: טל סיון-ציפורין
    מניחיםם את סוכריות הדג על תבנית ומשמנים אותן. צילום: טל סיון-ציפורין
    סוכריות דג במעטפת פילו. צילום: טל סיון-ציפורין
    סוכריות דג במעטפת פילו. צילום: טל סיון-ציפורין

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סוכריות פילה דג ברוטב עגבניות ולימון כבוש במעטפת בצק פילו

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (56)

Avatar

    Avatar
    חן מהאגדות

    האם המנה טובה בחימום הבצק לא נהיה מרוקך

      Avatar
      Foody Foody

      יש לחמם את המנה בתנור, כדי שהיא תהיה קריספית.

    Avatar
    קרן

    היי תודה על המתכון 🙂 האם אפשר לשים רק דף אחד של בצק במקום שניים לכל דג או שזה לא יחזיק?

      Avatar
      Foody Foody

      עדיף שלא, מכיוון שהדף עלול להיקרע תחת העומס של המילוי.

הצג עוד

קטגוריות

אביזרים

טכניקות