![סוכריות דג במעטפת פילו. צילום: טל סיון-ציפורין](https://d3o5sihylz93ps.cloudfront.net/wp-content/uploads/2020/07/10095045/talzip0094-Small.jpg)
סוכריות פילה דג ברוטב עגבניות ולימון כבוש במעטפת בצק פילו
- רון יוחננוב
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 355.4 קק״ל 3553.8 קק״לפחמימות 16.7 גרם 166.8 גרםשומן 24.2 גרם 241.7 גרםנתרן 296.1 מ״ג 2961.4 מ״גחלבון 15.7 גרם 156.9 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 12.5 גרםשומן רווי 7.0 גרם 69.7 גרםכולסטרול 37.5 מ״ג 375.0 מ״גסידן 65.2 מ״ג 652.3 מ״גברזל 1.3 מ״ג 12.8 מ״גאשלגן 304.8 מ״ג 3048.0 מ״גאבץ 139.1 מ״ג 1391.0 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 20 דק׳כולל שעה
-
קלוריות355
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 355.4 קק״ל 3553.8 קק״לפחמימות 16.7 גרם 166.8 גרםשומן 24.2 גרם 241.7 גרםנתרן 296.1 מ״ג 2961.4 מ״גחלבון 15.7 גרם 156.9 גרםסיבים תזונתיים 1.3 גרם 12.5 גרםשומן רווי 7.0 גרם 69.7 גרםכולסטרול 37.5 מ״ג 375.0 מ״גסידן 65.2 מ״ג 652.3 מ״גברזל 1.3 מ״ג 12.8 מ״גאשלגן 304.8 מ״ג 3048.0 מ״גאבץ 139.1 מ״ג 1391.0 מ״גסגור
מרכיבים 12 | זמן הכנה 20 דק׳ | זמן כולל שעה | קלוריות 355 | כמות מנות 10 |
---|
מצרכים
מצרכים
![plus](https://foody.co.il/app/themes/Foody/resources/images/icons/plus.png)
![minus](https://foody.co.il/app/themes/Foody/resources/images/icons/minus.png)
דג
-
5 פילה דג ברמונדי ישראלי
-
1 חבילה בצק פילומופשרת על פי הוראות היצרן
רוטב
-
5 כפות שמן זית
-
4 שיני שום
-
1 סלסילה עגבניות שריחצויות
-
1 פלפל אדום בינוניחתוך לרצועות
-
2 כפות לימון כבוש
-
1 כף פפריקה מתוקה
-
1 קורט כמון טחון
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס
![](https://foody-media.s3.eu-west-1.amazonaws.com/w_images/loader.gif)
אופן הכנה
- מחממים מחבת רחבה, מוסיפים את השמן ומזהיבים מעט את השום.
- מוסיפים את הפפריקה והעגבניות ומערבבים.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומבשלים עד שמתקבל רוטב סמיך של עגבניות.
מבשלים עד שמתקבל רוטב סמיך של עגבניות. צליום: טל סיון-ציפורין - מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- על משטח העבודה פותחים את בצק הפילו: מניחים עלה פילו, מרססים אותו בשמן (או מורחים בעדינות שמן בעזרת מברשת), ומניחים מעליו עוד עלה פילו נוסף.
פותחים כל עלה פילו ומשמנים אותו. צילום: טל סיון-ציפורין - חוצים כל פילה ברמונדי ל-2 ,מניחים את הדג במרכז, עליו מניחים כ-4 כפות רוטב (מרוטב העגבניות שהכנו) וסוגרים את הדג בצורת סוכרייה (כמו בתמונה).
מניחים חצי פילה דג. צילום: טל סיון-ציפורין על הדג שמים 2 כפות רוטב. צילום: טל סיון-ציפורין סוגרים בצורת סוכריה. צילום: טל סיון-ציפורין סוגרים בצורת סוכריה. צילום: טל סיון-ציפורין סוגרים בצורת סוכריה. צילום: טל סיון-ציפורין - מניחים את סוכריות הדג על תבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה, משמנים כל סוכרייה ומכניסים לתנור לכ-20 דקות או עד להזהבה.
מניחיםם את סוכריות הדג על תבנית ומשמנים אותן. צילום: טל סיון-ציפורין סוכריות דג במעטפת פילו. צילום: טל סיון-ציפורין
אופן הכנה
- מחממים מחבת רחבה, מוסיפים את השמן ומזהיבים מעט את השום.
- מוסיפים את הפפריקה והעגבניות ומערבבים.
- מוסיפים את שאר מרכיבי הרוטב ומבשלים עד שמתקבל רוטב סמיך של עגבניות.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
- על משטח העבודה פותחים את בצק הפילו: מניחים עלה פילו, מרססים אותו בשמן (או מורחים בעדינות שמן בעזרת מברשת), ומניחים מעליו עוד עלה פילו נוסף.
- חוצים כל פילה ברמונדי ל-2 ,מניחים את הדג במרכז, עליו מניחים כ-4 כפות רוטב (מרוטב העגבניות שהכנו) וסוגרים את הדג בצורת סוכרייה (כמו בתמונה).
- מניחים את סוכריות הדג על תבנית תנור גדולה מרופדת בנייר אפייה, משמנים כל סוכרייה ומכניסים לתנור לכ-20 דקות או עד להזהבה.
![סוכריות פילה דג ברוטב עגבניות ולימון כבוש במעטפת בצק פילו](https://d3o5sihylz93ps.cloudfront.net/wp-content/uploads/2020/07/10095045/talzip0094-Small.jpg)
הכנתם את המתכון?
תגובות (58)
האם אפשר להכין מראש ולהקפיא? אם לא, מה מקסימום זמן מראש שניתן להכין
עדיף מאוד שלא, זה מתכון שעדיף להכין ולהגיש באותו היום (גם אם אחרי כמה שעות)
האם המנה טובה בחימום הבצק לא נהיה מרוקך
![Avatar](https://foody.co.il/app/uploads/2023/11/avatar_user_7_1701353199-54x54.png)
יש לחמם את המנה בתנור, כדי שהיא תהיה קריספית.
היי תודה על המתכון 🙂 האם אפשר לשים רק דף אחד של בצק במקום שניים לכל דג או שזה לא יחזיק?
![Avatar](https://foody.co.il/app/uploads/2023/11/avatar_user_7_1701353199-54x54.png)
עדיף שלא, מכיוון שהדף עלול להיקרע תחת העומס של המילוי.