סנו רקע

סופגניות ללא גלוטן – סופגניות מוצ’י מדליקות

מי קבע שסופגניות חייבות להיות עם קמח? סופגניות ללא גלוטן זה ה-דבר, לא רק לרגישים אלא לכולם. מתכון נגיש, יחסית פשוט ועוד לא התחלנו לדבר על היופי שלו. תהנו.
מי קבע שסופגניות חייבות להיות עם קמח? סופגניות ללא גלוטן זה ה-דבר, לא רק לרגישים אלא לכולם. מתכון נגיש, יחסית פשוט ועוד לא התחלנו לדבר על היופי שלו. תהנו.
  • שרית נובק
שמרו
כשר
1 דירג [ציון 5]
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעתיים ו-20 דק׳
  • קלוריות
    154
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 154.3 קק״ל 925.9 קק״ל
    פחמימות 10.6 גרם 63.6 גרם
    שומן 2.2 גרם 13.2 גרם
    נתרן 142.8 מ״ג 857.1 מ״ג
    חלבון 0.3 גרם 1.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 1.3 גרם 7.9 גרם
    כולסטרול 6.6 מ״ג 39.6 מ״ג
    סידן 17.9 מ״ג 107.2 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    אשלגן 7.9 מ״ג 47.3 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    13
  • הכנה 35 דק׳
    כולל שעתיים ו-20 דק׳
  • קלוריות
    154
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 154.3 קק״ל 925.9 קק״ל
    פחמימות 10.6 גרם 63.6 גרם
    שומן 2.2 גרם 13.2 גרם
    נתרן 142.8 מ״ג 857.1 מ״ג
    חלבון 0.3 גרם 1.6 גרם
    סיבים תזונתיים 0.0 גרם 0.0 גרם
    שומן רווי 1.3 גרם 7.9 גרם
    כולסטרול 6.6 מ״ג 39.6 מ״ג
    סידן 17.9 מ״ג 107.2 מ״ג
    ברזל 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    אשלגן 7.9 מ״ג 47.3 מ״ג
    אבץ 0.0 מ״ג 0.2 מ״ג
    סגור
כבר הכנתם?
שתפו אותנו
1 דירג [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

בצק

ציפוי


אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה קמח אורז, סוכר, אבקת אפיה, מלח וחמאה.
  2. מוסיפים מים חמים בהדרגה תוך כדי ערבוב מתמיד עם מרית עד לקבלת בצד יחסית רך.
  3. מכסים את הבצק עם ניילון נצמד רחב - סנו סושי ומניחים למנוחה במשך כשעה.
  4. מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים, וכל חלק ל-8 כדורים קטנים.
  5. חותכים נייר אפייה טבעי - סנו סושי לריבועים בגודל 10X10 ס”מ.
  6. מצמידים את הכדורים לצורת טבעת על גבי ריבועי נייר האפייה.
  7. מחממים שמן לטיגון עמוק.
  8. מעבירים את טבעת סופגניות המוצ’י בזהירות לשמן החם (ביחד עם נייר האפייה) ומטגנים כ-5 דקות. לאחר כחמש דקות שולפים את נייר האפייה מהשמן וממשיכים לטגן עוד כ-2 דקות נוספות.
  9. מוציאים לצלחת על מגבות הפלא - סנו סושי.
  10. מכינים את הציפוי - מערבבים בקערה אבקת סוכר, חלב ותמצית וניל.
  11. טובלים את הסופגניות בציפוי וממתינים עד שהציפוי מתקשה (כחצי שעה).
סופגניות ללא גלוטן - סופגניות מוצ'י
סופגניות ללא גלוטן - סופגניות מוצ’י. צילום: שרית נובק
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סופגניות ללא גלוטן – סופגניות מוצ’י מדליקות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (6)

Avatar

    Avatar
    ניצן

    היי יש אפשרות להשתמש בקמח רגיל?

      Avatar
      בר Team

      במקרה הזה לא, עדיף להכין מתכון שמלכתחילה עם קמח רגיל

    Avatar
    אורית

    אפשר אולי לאפות במקום לטגן?

      Avatar
      בר Team

      היי אורית, לא ניתן לאפות

    Avatar
    מיה זיידמן

    נראה מהמם! יש אופציה להשתמ בקמח אורז לא מתוק ולהוסיף עוד סוכר?

      Avatar
      בר Team

      היי מיה, לא, קמח אורז מתוק=קמח אורז דביק, הוא חשוב להכנת הסופגניות במרקם הרצוי

קטגוריות

אביזרים

טכניקות