סופלה גבינה דל שומן

סופלה גבינה דל שומן זה קינוח אישי עדין וטעים, ללא גלוטן, שמכינים בתבניות אישיות, עם אמבט מים בתנור, ששומר על לחות ועסיסיות הקינוח
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    55 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    10

סופלה תמיד נחשב לאחד המתוקים הכי מסובכים להכנה, אבל בעצם אם אתם יודעים להכין עוגת גבינה אפויה, אתם יודעים להכין סופלה. הסופלה הזה דל שומן אבל עמוס בטעם נפלא.

מצרכים

עוגה

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-220 מעלות. שמים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים להעשרת סביבת האפייה באדים.
  2. בקערה טורפים גבינה עם שמנת חמוצה, חלמונים, 3/4 כוס מהסוכר ותמצית וניל. מוסיפים קורנפלור וטורפים היטב עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
  3. במיקסר מקציפים 6 חלבונים עד לקבלת קצף לבנבן ורך. מוסיפים את יתרת הסוכר (3/4 כוס) בהדרגה ומקציפים עד לקבלת קצף יציב ומבריק. טורפים שליש מהקצף לתערובת הגבינה ומקפלים פנימה בעדינות את יתרת הקצף, רק עד לקבלת תערובת אחידה ואוורירית.
  4. משמנים את התבניות במעט חמאה ומפזרים סוכר על הדפנות הפנימיות של התבנית. יוצקים את התערובת לתבניות המשומנות.
  5. שמים בעדינות את התבניות עם הבלילה בתוך התבנית עם המים שבתנור ואופים כ-10 דקות, עד שפני העוגות מזהיבים ויבשים למגע. מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים עוד כ-25 דקות, עד שהמאפים תפוחים, שחומים ויציבים למגע.
  6. מוציאים מהתנור (בזהירות! שלא יחדרו מים לעוגות) את תבנית המים עם תבניות העוגה בתוכה. מגישים מיד בקישוט אבקת סוכר. או שומרים במקרר ומחממים שוב בתנור חם (180 מעלות ותבנית עם אדים בפנים) למשך 10 דקות לפני ההגשה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 12 מנות
קלוריות 148.6 קק״ל 1783.6 קק״ל
פחמימות 28.6 גרם 343.5 גרם
שומן 2.0 גרם 24.1 גרם
נתרן 63.5 מ״ג 762.6 מ״ג
חלבון 3.8 גרם 45.7 גרם
סיבים תזונתיים 0.1 גרם 0.7 גרם
שומן רווי 0.6 גרם 7.2 גרם
כולסטרול 84.6 מ״ג 1015.2 מ״ג
סידן 11.8 מ״ג 141.6 מ״ג
ברזל 0.4 מ״ג 5.1 מ״ג
אשלגן 46.2 מ״ג 554.7 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 2.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (2)

    Avatar
    אביבה

    היי, האם חובה לשמן את הכלי בחמאה וסוכר? לא מרגישה צורך להוציא את הסופלה מהכלי כמובן, לכן השאלה

      Avatar
      Foody Foody

      בהחלט חובה, זאת על מנת שהסופלה יוכל לעלות ולתפוח כהלכה ולא יידבק לדפנות הכלי

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody