סינייה כרובית, בצל ועגבניות שמכינים בזריזות

שי-לי ליפא עם גרסה צמחונית למאפה הערבי שכולם אוהבים - סינייה כרובית עם בצל ועגבניות בציפוי טחינה. והבונוס? המאפה מתאים גם לטבעונים
Loading...
הוספה למועדפים
  • זמן הכנה
    20 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    12

מצרכים

אופן הכנה

  1. צולים את הירקות: מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מפרקים את הכרובית לפרחים גדולים, חוצים לשניים את העגבניות וחותכים את הבצלים לרבעים.
  3. מניחים את הירקות בתבנית, מזלפים שמן זית ומתבלים במלח ופלפל שחור. אופים בתנור החם 30-25 דקות עד שהירקות זהובים.
  4. מכינים את הטחינה: כותשים את השום. מערבבים בקערה את חומרי הטחינה (הטחינה צריכה להיות דלילה). טועמים ומתקנים תיבול.
  5. אופים את הסינייה: יוצקים את הטחינה על הירקות הצלויים ומחזירים את התבנית לתנור לעוד 10-8 דקות אפייה עד שהטחינה מבעבעת.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 252.7 קק״ל 1516.3 קק״ל
פחמימות 9.8 גרם 58.5 גרם
שומן 21.3 גרם 127.9 גרם
נתרן 503.4 מ״ג 3020.6 מ״ג
חלבון 5.8 גרם 34.7 גרם
סיבים תזונתיים 5.3 גרם 31.7 גרם
שומן רווי 3.2 גרם 19.1 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 69.9 מ״ג 419.5 מ״ג
ברזל 2.6 מ״ג 15.6 מ״ג
אשלגן 502.0 מ״ג 3012.0 מ״ג
אבץ 1.4 מ״ג 8.4 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תראו מה יצא לי (1)

    Avatar
    Eli Hagos

תגובה אחת

    Avatar
    Eli Hagos

    תודה על המתכון. מנה מצויינת, קלה להכנה וגם הצמחונים/טבעונים עפים עליה

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody