סלט אטריות שעועית קיצי עם מנגו ועלים ירוקים

חם בחוץ ואין לכם חשק לבשל? אולגה טוכשר מכינה סלט אטריות שעועית שמתאים בדיוק לימי הקיץ, עם קוביות מנגו עסיסי ורוטב אסיאתי משגע
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    15 דקות
  • זמן כולל
    20 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    13

מצרכים

אופן הכנה

  1. חולטים את האטריות בהתאם להוראות היצרן. מסננים וגוזרים מעט עם מספריים נקיות כדי לקצר את האטריות. מצננים ושומרים בצד בקערה גדולה.

    גוזרים את האטריות במספריים נקיות כדי שיהיה נוח לאכול. צילום: אפיק גבאי
    גוזרים את האטריות במספריים נקיות כדי שיהיה נוח לאכול. צילום: אפיק גבאי

  2. מכינים את הרוטב: קולפים את הג’ינג’ר ומגררים בפומפייה קטנה או במיקרופליין.
  3. מניחים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ומערבבים היטב.
  4. מכינים את הירקות: חותכים את הגזר והזוקיני לגפרורים דקים (ג’וליאנים), קוצצים גס את עלי הכוסברה ועלי הרוקט, פורסים את ה’צילי החריף לפרוסות דקות וחותכים את המנגו לקוביות.
  5. מוסיפים לקערת האטריות את הזוקיני, הגזר, הרוקט, הכוסברה, המנגו והצ’ילי ומערבבים.
  6. מוסיפים את הרוטב ומערבבים שוב.

    מוסיפים את הרוטב ומערבבים. צילום: אפיק גבאי
    מוסיפים את הרוטב ומערבבים. צילום: אפיק גבאי

  7. מפזרים מעל את הבוטנים ומגישים.

צילום: אפיק גבאי

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 6 מנות
קלוריות 225.0 קק״ל 1349.9 קק״ל
פחמימות 48.7 גרם 292.3 גרם
שומן 38.4 גרם 230.5 גרם
נתרן 598.0 מ״ג 3588.1 מ״ג
חלבון 2.9 גרם 17.3 גרם
סיבים תזונתיים 2.1 גרם 12.5 גרם
שומן רווי 0.1 גרם 0.8 גרם
כולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״ג
סידן 28.7 מ״ג 172.3 מ״ג
ברזל 0.5 מ״ג 3.0 מ״ג
אשלגן 280.7 מ״ג 1684.4 מ״ג
אבץ 0.2 מ״ג 1.5 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody