סלט יווני עם קרעי פיתה וזעתר

גרסה משודרגת של סלט יווני עם קרעי פיתה עם זעתר שהופכים אותו לארוחה טעימה של ממש. מושלם לאירוח חלבי ולחג השבועות
Loading...
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    25 דקות
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    15

מצרכים

סלט

פיתה

רוטב

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  2. חותכים את המלפפונים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ. חותכים את העגבניות לחצי, מוציאים את ליבת העגבנייה הלבנה וחותכים לפרוסות.
  3. חותכים את הבצל לטבעות דקות ואת החסה לרצועות. מסננים את הגבינה.
  4. מכינים את הפיתות: חותכים את הפיתה כך שיווצרו 2 עיגולי פיתה. מברישים בשמן זית, מפזרים את הזעתר ומעט מלח ואופים במשך 10 דקות, או עד שהפיתות מזהיבות.
  5. מרכיבים את הסלט: מניחים בקערה את כל הירקות, כולל התירס והזיתים, ושוברים מעל את הפיתות שמתפקדות כמו קרוטונים.
  6. מפזרים מעל את קוביות גבינת הטברנה.
  7. מערבבים את רכיבי הרוטב ומזלפים מעל. מערבבים בעדינות ומגישים מיד.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 1 מנות
קלוריות 1592.7 קק״ל 1592.7 קק״ל
פחמימות 692.2 גרם 692.2 גרם
שומן 97.6 גרם 97.6 גרם
נתרן 7701.0 מ״ג 7701.0 מ״ג
חלבון 71.5 גרם 71.5 גרם
סיבים תזונתיים 37.8 גרם 37.8 גרם
שומן רווי 18.1 גרם 18.1 גרם
כולסטרול 37.5 מ״ג 37.5 מ״ג
סידן 1583.4 מ״ג 1583.4 מ״ג
ברזל 23.4 מ״ג 23.4 מ״ג
אשלגן 4220.6 מ״ג 4220.6 מ״ג
אבץ 7.1 מ״ג 7.1 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody