
-
זמן הכנה25 דקות
-
זמן כולל25 דקות
-
רמת קושיבסיסי
-
מרכיבים15
מצרכים
סלט
-
3 מלפפונים בינוניים
-
2 עגבניות בינוניות
-
1 בצל סגול בינוני
-
10 זיתי קלמטה קטנים
-
1 חסה ערבית בינונית
-
1 קופסה גבינת פטה 5%
-
3 כפות גרגירי תירס
אופן הכנה
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- חותכים את המלפפונים לפרוסות בעובי 1/2 ס”מ. חותכים את העגבניות לחצי, מוציאים את ליבת העגבנייה הלבנה וחותכים לפרוסות.
- חותכים את הבצל לטבעות דקות ואת החסה לרצועות. מסננים את הגבינה.
- מכינים את הפיתות: חותכים את הפיתה כך שיווצרו 2 עיגולי פיתה. מברישים בשמן זית, מפזרים את הזעתר ומעט מלח ואופים במשך 10 דקות, או עד שהפיתות מזהיבות.
- מרכיבים את הסלט: מניחים בקערה את כל הירקות, כולל התירס והזיתים, ושוברים מעל את הפיתות שמתפקדות כמו קרוטונים.
- מפזרים מעל את קוביות גבינת הטברנה.
- מערבבים את רכיבי הרוטב ומזלפים מעל. מערבבים בעדינות ומגישים מיד.
תוכן נוסף
ערכים תזונתיים
לפי מנה
לפי
1
מנות
קלוריות
1479.1
קק״ל
1479.1
קק״ל
פחמימות
708.2
גרם
708.2
גרם
שומן
77.7
גרם
77.7
גרם
נתרן
7815.0
מ״ג
7815.0
מ״ג
חלבון
74.1
גרם
74.1
גרם
סיבים תזונתיים
40.6
גרם
40.6
גרם
שומן רווי
15.5
גרם
15.5
גרם
כולסטרול
37.5
מ״ג
37.5
מ״ג
סידן
1589.1
מ״ג
1589.1
מ״ג
ברזל
23.4
מ״ג
23.4
מ״ג
אשלגן
4288.9
מ״ג
4288.9
מ״ג
אבץ
6.5
מ״ג
6.5
מ״ג
תגובות (0)