סלט ירוק עם קליפות תפוחי אדמה פריכות ואפונת ווסאבי
קראנץ' חדש בשולחן החג שלכם! סלט ירוק חגיגי וטעים עם קליפות תפוחי אדמה קלויות, אפונת ווסאבי קראנצ'ית ורוטב ויניגרט מושלם
קראנץ' חדש בשולחן החג שלכם! סלט ירוק חגיגי וטעים עם קליפות תפוחי אדמה קלויות, אפונת ווסאבי קראנצ'ית ורוטב ויניגרט מושלם
- גיל אטלן
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1134.0 קק״ל 1134.0 קק״לפחמימות 16.2 גרם 16.2 גרםשומן 120.5 גרם 120.5 גרםנתרן 112424.6 מ״ג 112424.6 מ״גחלבון 1.5 גרם 1.5 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 0.3 גרםשומן רווי 16.8 גרם 16.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 20.7 מ״ג 20.7 מ״גברזל 1.2 מ״ג 1.2 מ״גאשלגן 69.0 מ״ג 69.0 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.1 מ״גסגור
-
מרכיבים12
-
הכנה 15 דק׳כולל שעה ו-20 דק׳
-
קלוריות1134
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 1134.0 קק״ל 1134.0 קק״לפחמימות 16.2 גרם 16.2 גרםשומן 120.5 גרם 120.5 גרםנתרן 112424.6 מ״ג 112424.6 מ״גחלבון 1.5 גרם 1.5 גרםסיבים תזונתיים 0.3 גרם 0.3 גרםשומן רווי 16.8 גרם 16.8 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 20.7 מ״ג 20.7 מ״גברזל 1.2 מ״ג 1.2 מ״גאשלגן 69.0 מ״ג 69.0 מ״גאבץ 0.1 מ״ג 0.1 מ״גסגור
סלט ירוק עם תלתלי בטטה זו מנה צפויה, מה דעתכם להחליף את הבטטה בתפוחי אדמה? קבלו מתכון קל וטעים במיוחד של סלט ירוק עם קליפות תפוחי אדמה אפויות ופריכות, אפונת ווסאבי, וויניגרט מושלם – האורחים יעופו על היצירתיות שלכם!
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 12 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל שעה ו-20 דק׳ | קלוריות 1134 | כמות מנות 1 |
---|
מצרכים
מצרכים
סלט
-
2 כוסות מלח גס
-
6 יחידות תפוחי אדמה גורמהמוארכים, אחידים בגודלם ושטופים היטב
-
1/4 כוס שמן זית
-
3 יחידות חסה סלנובהמעורבבת עם סוגי חסה נוספים - לליק, בייבי ג'אם, אנדיב, מה שאוהבים
-
1/4 כוס אפונת וואסבי
רוטב ויניגרט
-
2 שיני שוםכתושות
-
1 כפית גדושה חרדל דיז’וןחלק
-
3 כפות חומץ בלסמי
-
1 כפית מיץ לימון
-
1/4 כוס שמן זית
-
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
-
1 כפית מלח דק
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- מכינים את קליפות תפוחי האדמה: מפזרים בתבנית את המלח הגס ומניחים מעליו את תפוחי האדמה. אופים עד שתפוחי האדמה מתרככים ומצננים מעט.
- חותכים את תפוחי האדמה לאורכם לרבעים. מרוקנים את פנים תפוחי האדמה בעזרת כף או סכין ושומרים לשימוש אחר (פירה או למילוי).
- מברישים את קליפות תפוחי האדמה בשמן הזית, מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומחזירים לאפייה נוספת ל-15 דקות.
- מעבירים את התנור למצב ‘גריל’ וקולים את תפוחי האדמה תחת הגריל 5-10 דקות - זהירות לא לשרוף אותם! מוציאים ומצננים מעט.
- שמים את עלי החסות בקערה.
- מכינים את הוויניגרט: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה. טועמים ומתקנים טעם.
- מסדרים את קליפות תפוחי האדמה על עלי החסה, יוצקים את הרוטב, מפזרים את אפונת הוואסבי ומגישים.
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-200 מעלות.
- מכינים את קליפות תפוחי האדמה: מפזרים בתבנית את המלח הגס ומניחים מעליו את תפוחי האדמה. אופים עד שתפוחי האדמה מתרככים ומצננים מעט.
- חותכים את תפוחי האדמה לאורכם לרבעים. מרוקנים את פנים תפוחי האדמה בעזרת כף או סכין ושומרים לשימוש אחר (פירה או למילוי).
- מברישים את קליפות תפוחי האדמה בשמן הזית, מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומחזירים לאפייה נוספת ל-15 דקות.
- מעבירים את התנור למצב ‘גריל’ וקולים את תפוחי האדמה תחת הגריל 5-10 דקות - זהירות לא לשרוף אותם! מוציאים ומצננים מעט.
- שמים את עלי החסות בקערה.
- מכינים את הוויניגרט: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה קטנה. טועמים ומתקנים טעם.
- מסדרים את קליפות תפוחי האדמה על עלי החסה, יוצקים את הרוטב, מפזרים את אפונת הוואסבי ומגישים.
הערות
- לאופציה של מנה חלבית: לפזר צ׳אנקים של גבינה כחולה או כל גבינה אחרת שאוהבים
- ניתן להחליף את האפונת וואסבי באגוזי לוז קלויים חצויים
הערות
- לאופציה של מנה חלבית: לפזר צ׳אנקים של גבינה כחולה או כל גבינה אחרת שאוהבים
- ניתן להחליף את האפונת וואסבי באגוזי לוז קלויים חצויים
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן