סלט ירוק עם תפוחים צלויים של אהרוני

אהרוני מלמד איך להכין סלט ירוק משגע עם תפוחים צלויים מקורמלים, גבינה כחולה ואגוזי לוז בליווי מקלות גבינה קראנצ’יים
1 Loading... 5
הוספה למועדפים
כשר
  • זמן הכנה
    25 דקות
  • זמן כולל
    שעה
  • רמת קושי
    בסיסי
  • מרכיבים
    20

מצרכים

אופן הכנה

  1. מפשירים את בצק העלים לפי הוראות היצרן. מחממים תנור ל-200 מעלות. ממיסים את החמאה במיקרוגל.
  2. חותכים את התפוחים לאורך לשישיות ומניחים בתבנית.
  3. מערבבים את התפוחים עם החמאה, סוכר, בלסמי, מלח ופלפל.
  4. אופים את התפוחים בתנור כ-30 דקות, עד שהתפוחים מתקרמלים. מוציאים ומצננים.
  5. מכינים את הסלט: מפרידים בעדינות את עלי האנדיב, הסלנובה והבייבי ג’ם ושמים בקערה.
  6. מכינים את הוויניגרט: מערבבים את כל חומרי הרוטב בקערית.
  7. מכינים את מקלות הגבינה: משטחים את בצק העלים על משטח העבודה וחותכים לרצועות בעובי 2 ס”מ. מורחים בביצה טרופה ומפזרים גבינת גאודה מגוררת. מסלסלים את המקלות בתנועה סיבובית ומניחים על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות כ-15 דקות.
  8. מסדרים את התפוחים על צלחת הגשה שטוחה.
  9. מערבבים את עלי החסה עם הרוטב בתנועות אווריריות בלי למחוץ את העלים. שמים את הסלט במרכז צלחת ההגשה ובמרכז התפוחים.
  10. מפזרים מעל אגוזי לוז וחתיכות גבינת ברס בלו.
  11. מגישים לצד מקלות הגבינה.

ערכים תזונתיים מידע נוסף מידע נוסף

לפי מנה לפי 3 מנות
קלוריות 1313.8 קק״ל 3941.5 קק״ל
פחמימות 78.3 גרם 234.9 גרם
שומן 84.2 גרם 252.7 גרם
נתרן 2283.9 מ״ג 6851.6 מ״ג
חלבון 45.0 גרם 135.1 גרם
סיבים תזונתיים 23.9 גרם 71.6 גרם
שומן רווי 35.0 גרם 105.1 גרם
כולסטרול 244.5 מ״ג 733.6 מ״ג
סידן 1161.1 מ״ג 3483.3 מ״ג
ברזל 7.0 מ״ג 21.1 מ״ג
אשלגן 2239.1 מ״ג 6717.3 מ״ג
אבץ 5.4 מ״ג 16.3 מ״ג

קטגוריות

אביזרים

טכניקות

תגיות

תראו מה יצא לי (0)

תגובות (0)

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody