-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 412.1 קק״ל 1236.4 קק״לפחמימות 34.7 גרם 104.0 גרםשומן 27.1 גרם 81.4 גרםנתרן 2229.9 מ״ג 6689.8 מ״גחלבון 8.1 גרם 24.3 גרםסיבים תזונתיים 7.9 גרם 23.8 גרםשומן רווי 3.4 גרם 10.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 109.4 מ״ג 328.2 מ״גברזל 5.3 מ״ג 15.8 מ״גאשלגן 319.7 מ״ג 959.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 0.9 מ״גסגור
-
מרכיבים13
-
הכנה 10 דק׳כולל 25 דק׳
-
קלוריות412
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים
קלוריות 412.1 קק״ל 1236.4 קק״לפחמימות 34.7 גרם 104.0 גרםשומן 27.1 גרם 81.4 גרםנתרן 2229.9 מ״ג 6689.8 מ״גחלבון 8.1 גרם 24.3 גרםסיבים תזונתיים 7.9 גרם 23.8 גרםשומן רווי 3.4 גרם 10.2 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 109.4 מ״ג 328.2 מ״גברזל 5.3 מ״ג 15.8 מ״גאשלגן 319.7 מ״ג 959.2 מ״גאבץ 0.3 מ״ג 0.9 מ״גסגור
בדרך כלל כשרואים כרשה ועדשים כתומות ברשימת המרכיבים זה אומר שהולכים לבשל את שניהם זמן ארוך, בתבשיל או מרק. הפעם מבשלים את שניהם זמן קצר ומקבלים סלט שמח וצבעוני שאפילו משתבח אחרי לילה במקרר. הרעיון להכין סלט מעדשים כתומות הגיע מהבלוגרית המוכשרת אפרת ליכטשנטט.
לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
מרכיבים 13 | זמן הכנה 10 דק׳ | זמן כולל 25 דק׳ | קלוריות 412 | כמות מנות 3 |
---|
מצרכים
מצרכים
עדשים
-
1כוס או 200 גרם עדשים כתומות
-
2 כוסות מים
כרשה
-
2 גבעולי כרישות
-
1/4 כוס שמן זית
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
סלט
-
3 כפות גרעיני חמנייה
-
1 כפית מלח דק
-
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
-
2 כפות מיץ לימון
-
1 כף שמן זית
-
2 גבעולי בצל ירוק
-
1/4 כוס חמוציות מיובשות
אופן הכנה
- שוטפים היטב את העדשים.
- שמים את העדשים בסיר ומכסים במים רותחים. מביאים לרתיחה ומבשלים 1-3 דקות, עד שהעדשים מתרככות מספיק להיות אכילות, אבל נשארות מעט פריכות (אל דנטה, כמו פסטה). מסננים ושוטפים במעט מים קרים.
- קוצצים את הכרשה לפרוסות דקות.
- שמים את הכרשה ושמן הזית במחבת. מבשלים על להבה בינונית תוך ערבוב מדי פעם בערך 10 דקות עד שהכרשה מתרככת ומאבדת מחריפותה, אך עדיין שומרת על צבע ירוק בהיר. מכבים את הלהבה ונותנים לכרשה להתקרר.
- קוצצים את הבצל הירוק.
- שמים את הכרשה המטוגנת בקערה. מוסיפים את העדשים המבושלות ואת שאר רכיבי הסלט. טועמים ומתבלים לפי הטעם. מגישים חם או קר.
אופן הכנה
- שוטפים היטב את העדשים.
- שמים את העדשים בסיר ומכסים במים רותחים. מביאים לרתיחה ומבשלים 1-3 דקות, עד שהעדשים מתרככות מספיק להיות אכילות, אבל נשארות מעט פריכות (אל דנטה, כמו פסטה). מסננים ושוטפים במעט מים קרים.
- קוצצים את הכרשה לפרוסות דקות.
- שמים את הכרשה ושמן הזית במחבת. מבשלים על להבה בינונית תוך ערבוב מדי פעם בערך 10 דקות עד שהכרשה מתרככת ומאבדת מחריפותה, אך עדיין שומרת על צבע ירוק בהיר. מכבים את הלהבה ונותנים לכרשה להתקרר.
- קוצצים את הבצל הירוק.
- שמים את הכרשה המטוגנת בקערה. מוסיפים את העדשים המבושלות ואת שאר רכיבי הסלט. טועמים ומתבלים לפי הטעם. מגישים חם או קר.
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
הכנתם את המתכון?
כן
תגובה (1)
שיחקת אותה!