סלט קינואה אדומה עם המון הפתעות

סלט קינואה אדומה צבעוני ומשגע עם כרוב סגול, בטטה, עלי תרד, אגוזי מלך וגבינה בולגרית ברוטב ויניגרט סויה אסייתי שמשתלב באופן מושלם במנה
סלט קינואה אדומה צבעוני ומשגע עם כרוב סגול, בטטה, עלי תרד, אגוזי מלך וגבינה בולגרית ברוטב ויניגרט סויה אסייתי שמשתלב באופן מושלם במנה
  • מלי זיידמן
שמרו
כשר
7 דירגו [ציון 5]
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-10 דק׳
  • קלוריות
    401
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 400.5 קק״ל 2002.4 קק״ל
    פחמימות 173.4 גרם 866.9 גרם
    סוכר 150.3 גרם 751.7 גרם
    שומן 157.6 גרם 788.1 גרם
    נתרן 928.9 מ״ג 4644.5 מ״ג
    חלבון 158.9 גרם 794.3 גרם
    סיבים תזונתיים 149.7 גרם 748.3 גרם
    שומן רווי 148.7 גרם 743.3 גרם
    כולסטרול 152.9 מ״ג 764.3 מ״ג
    סידן 338.4 מ״ג 1692.2 מ״ג
    ברזל 148.6 מ״ג 743.0 מ״ג
    אשלגן 405.6 מ״ג 2028.1 מ״ג
    אבץ 148.8 מ״ג 744.1 מ״ג
    סגור
  • מרכיבים
    19
  • הכנה 30 דק׳
    כולל שעתיים ו-10 דק׳
  • קלוריות
    401
  • רמת קושי:
    בסיסי
  • כשר
  • עוד ערכים תזונתיים

    ערכים תזונתיים לפי מנה אחת מידע נוסף מידע נוסף

    קלוריות 400.5 קק״ל 2002.4 קק״ל
    פחמימות 173.4 גרם 866.9 גרם
    סוכר 150.3 גרם 751.7 גרם
    שומן 157.6 גרם 788.1 גרם
    נתרן 928.9 מ״ג 4644.5 מ״ג
    חלבון 158.9 גרם 794.3 גרם
    סיבים תזונתיים 149.7 גרם 748.3 גרם
    שומן רווי 148.7 גרם 743.3 גרם
    כולסטרול 152.9 מ״ג 764.3 מ״ג
    סידן 338.4 מ״ג 1692.2 מ״ג
    ברזל 148.6 מ״ג 743.0 מ״ג
    אשלגן 405.6 מ״ג 2028.1 מ״ג
    אבץ 148.8 מ״ג 744.1 מ״ג
    סגור

צריכים לחדש את רפרטואר הסלטים שלכם? הוסיפו את זה לרשימה: סלט מקורי, עמוס בריאות וטעם, שישמח גם צמחונים וגם כאלה שסתם עפים על סלט עשיר וטעים על השולחן

לחצו לקבלת עדכונים על מתכונים בנושא
סלטים
מלי זיידמן
X

7 דירגו [ציון 5]

מצרכים

מצרכים


plus minus

רוטב


אופן הכנה

  1. מבשלים את הקינואה: מסננים את הקינואה במסננת תחת זרם מים ושופכים לסיר קטן.
  2. מוסיפים 2 כוסות מים, מביאים לרתיחה ואז מנמיכים לאש נמוכה ומבשלים כ-30 דקות עד שהמים בסיר מתאדים.
  3. משאירים 5 דקות עם מכסה סגור ואז פותחים, מערבבים עם מזלג ונותנים לקינואה להתקרר לפני שמוסיפים אותה לירקות.
  4. בינתיים, אופים את הבטטות: מקלפים את הבטטות וחותכים לקוביות קטנות.
  5. מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה ומרססים בספריי שמן זית.
  6. אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך כ-30 דקות, עד שהבטטות רכות וקצת קריספיות במעטפת. מקררים.
  7. קולים קלות את אגוזי המלך במחבת יבשה על אש נמוכה. מערבבים מידי פעם, זה יקח כ-5 דקות.
  8. בסכין חדה קוצצים את הכרוב לרצועות דקות.
  9. מניחים את הכרוב בקערת ההגשה בה נגיש את הסלט, מפזרים עליו מעט מלח ובעזרת שתי ידיים מעסים אותו במלח (הפעולה הזו תרכך את הכרוב ותמליח אותו וכך הסלט יהיה טעים יותר).

    צילום: גיל אבירם

  10. מכינים את הרוטב: מכניסים לצנצנת קטנה את כל המרכיבים ומשקשקים היטב.

    צילום: גיל אבירם

  11. מוסיפים לכרוב את עלי התרד, הרוקט, הכוסברה, הקינואה, הבטטה והאגוזים.
    מוסיפים את הקינואה. צילום: גיל אבירם

    מוסיפים את עלי הרוקט. צילום: גיל אבירם

  12. שופכים מעל את הרוטב ומערבבים בעדינות.

    צילום: גיל אבירם

  13. מפוררים מעל את הגבינה הצפתית ומגישים מיד.
    צילום: גיל אבירם

    סלט קינואה משגע, תודו! צילום: גיל אבירם

מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות
סלט קינואה אדומה עם המון הפתעות

הכנתם את המתכון?

כן

תגובות (4)

Avatar

    Avatar
    רפי

    אפשר להשתמש בקינואה לבנה פשוטה?

      Avatar
      מערכת Foody

      בטח!

    Avatar
    אורית פרי

    סלט מושלם!!! תודה על המתכון!!!

      Avatar
      מערכת Foody

      איזה כיף שאהבת!

קטגוריות

אביזרים

טכניקות