
סלט קינואה חגיגי עם מלא הפתעות!
רון יוחננוב מכין סלט מצוין לארוחת ראש השנה הקרבה! סלט קינואה, סלרי, חמוציות ופקאנים מסוכרים, בתוספת קוביות בטטה אפויה מקורמלת ורוטב סילאן ורימונים
רון יוחננוב מכין סלט מצוין לארוחת ראש השנה הקרבה! סלט קינואה, סלרי, חמוציות ופקאנים מסוכרים, בתוספת קוביות בטטה אפויה מקורמלת ורוטב סילאן ורימונים
- רון יוחננוב
שמרו
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 548.6 קק״ל 2194.4 קק״לפחמימות 62.7 גרם 250.8 גרםשומן 17.2 גרם 68.9 גרםנתרן 338.5 מ״ג 1353.9 מ״גחלבון 15.5 גרם 61.9 גרםסיבים תזונתיים 26.8 גרם 107.4 גרםשומן רווי 2.8 גרם 11.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 632.6 מ״ג 2530.6 מ״גברזל 6.5 מ״ג 25.9 מ״גאשלגן 3963.4 מ״ג 15853.8 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 11.6 מ״גסגור
-
מרכיבים14
-
הכנה 15 דק׳כולל 45 דק׳
-
קלוריות549
-
רמת קושי:בסיסי
-
כשר
-
עוד ערכים תזונתיים
ערכים תזונתיים לפי מנה אחת
קלוריות 548.6 קק״ל 2194.4 קק״לפחמימות 62.7 גרם 250.8 גרםשומן 17.2 גרם 68.9 גרםנתרן 338.5 מ״ג 1353.9 מ״גחלבון 15.5 גרם 61.9 גרםסיבים תזונתיים 26.8 גרם 107.4 גרםשומן רווי 2.8 גרם 11.1 גרםכולסטרול 0.0 מ״ג 0.0 מ״גסידן 632.6 מ״ג 2530.6 מ״גברזל 6.5 מ״ג 25.9 מ״גאשלגן 3963.4 מ״ג 15853.8 מ״גאבץ 2.9 מ״ג 11.6 מ״גסגור
מרכיבים 14 | זמן הכנה 15 דק׳ | זמן כולל 45 דק׳ | קלוריות 549 | כמות מנות 4 |
---|
מצרכים
מצרכים


סלט
-
1 1/2 כוסות קינואהמבושלת ומסוננת
-
1 צרור פטרוזיליהקצוצה
-
3 גבעולי סלריקצוצים דק
-
1 חופן אגוזי מלךקצוצים
-
1/2 כוס חמוציות מיובשות
בטטה
-
1 בטטה בינוניתחתוכה לקוביות
-
1 כף סוכר חום בהיר דמררה
-
1 מיכל תרסיס שמן זית
-
5 עלי מרווה
רוטב
-
5 כפות שמן זית
-
1 כף רכז רימונים
-
1 כף סילאן
-
1 קורט מלח דק
-
1 קורט פלפל שחור גרוס

אופן הכנה
- מבשלים את הקינואה בסיר עם מים וכף מלח, כמו שמכינים פסטה ומסננים.
- מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה את קוביות הבטטה, מרססים במעט שמן, בוזקים מעל סוכר חום, מפזרים כמה עלי מרווה ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה או עד הזהבה.
מכינים את קוביות הבטטה לאפייה עד להשמה. צילום: טל סיון-ציפורין - בקערה, מערבבים את הקינואה המבושלת יחד עם הבטטה ושאר המרכיבים.
בקערה מערבבים את הקינואה הבטטה ושאר המרכיבים. צילום: טל סיון-ציפורין צילום: טל סיון-ציפורין - מוסיפים את מצרכי הרוטב (ללא ערבוב מקדים) ישירות לקערה, מערבבים היטב ומגישים.
מוסיפים את מצרכי הרוטב ישירות לקערה. צילום: טל סיון-ציפורין מגישים. צילום: טל סיון-ציפורין לתפריט ארוחת ראש השנה המלא והנפלא של פודי ורון יוחננוב לחצו כאן! בתיאבון!
אופן הכנה
- מבשלים את הקינואה בסיר עם מים וכף מלח, כמו שמכינים פסטה ומסננים.
- מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה את קוביות הבטטה, מרססים במעט שמן, בוזקים מעל סוכר חום, מפזרים כמה עלי מרווה ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה או עד הזהבה.
- בקערה, מערבבים את הקינואה המבושלת יחד עם הבטטה ושאר המרכיבים.
- מוסיפים את מצרכי הרוטב (ללא ערבוב מקדים) ישירות לקערה, מערבבים היטב ומגישים.
לתפריט ארוחת ראש השנה המלא והנפלא של פודי ורון יוחננוב לחצו כאן! בתיאבון!
מתכונים נוספים שכדאי לכם לנסות

הכנתם את המתכון?
כן
תגובות (4)
אכין היום
אם אין לי רכז רימונים מה אפשר במקום?
היי אפרת, אפשר פשוט להכין בלי ויצא לא בדיוק כמו במתכון. בכל אופן ממליצים לקנות רכז רימונים ולראות אם את אוהבת את הטעם, מחזיק המון זמן ומשמש להרבה דברים. כמו דבש וסילאן, בהצלחה!
סלט מצויין!!!